Ali Koç’tan Erden Timur’a: Külliyen yalan, iftira

Erden Timur geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında dönemin MHK Başkanı Lale Orta'nın VAR görüntülerini Ali Koç'a servis ettiğini iddia etti. Ali Koç söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetti.

Spor 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ali Koç'tan Erden Timur'un sözlerine yanıt.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur salı akşamı A Spor ekranlarında yaptığı açıklamalarla büyük yankı uyandırdı. Timur Fenerbahçe’nin sosyal medyada ve YouTube’da örgütlü bir yapı kurduğunu iddia etti. Erden Timur’un en ses getiren iddiası bu değildi. Başkan vekili, eski MHK Başkanı Lale Orta hakkında “Lale Orta’nın VAR görüntüsünü Ali Koç’a göndermesi! Bunun kaydı var! Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023’te gerçekleşiyor. Lale Orta’nın MHK başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız.” demişti.

Timur’un bu iddialarına karşı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan yanıt gecikmedi. Koç Hürriyet’e konuşarak iddiaları kesin bir dille yalanladı ve “Lale Orta’nın VAR görüntüsü ya da herhangi bir görüntüyü bizzat tarafıma göndermesi ya da servis etmesi gibi bir olay katiyen gerçekleşmemiştir, külliyen yalandır, iftiradır. Bu şekilde bir görüntü gönderme olayı kesinlikle yaşanmadı. Ama burada asıl konu bu yalanı nasıl bu kadar kolaylıkla dillendirebildikleri. Çünkü ‘kayıt var, olayı biliyoruz’ diyorlar, bu kayıt ya da görüntüler varsa Erden Timur’a kimlerden servis ediliyor. Bu servis edilme olayı varsa, bunu servis edenler bu kurguyu Erden Timur ile planlayanlar mıdır?” dedi.

Erden Timur'dan Fenerbahçe'ye örgüt suçlamasıErden Timur’dan Fenerbahçe’ye örgüt suçlaması

Koç Timur’un bir yalanın parçası olduğunu belirterek “Bu kadar büyük yalana da akıl sır erdirmek çok zor, çok güç. Erden Timur’un iddiaları, ispatı zor olmayan hatta incelenmesi, araştırılması ve gerçeklerinin ortaya konması çok kolay söylemlerdir. TFF harekete geçerek ilgilileri görevlendirip araştırma yaptırarak bu iddia ve söylemlere yönelik gerçekleri ortaya koyabilir. Keza bu konuya karşı da duyarsız kalınırsa bu tarz manipülatif söylemlerin önü iyice açılmış olacak. Nitekim geçen sezon bunu gördük. Türk futboluna karşı sorumluluk sahibi bir yaklaşımda olmak bunu gerektirir.” sözlerini söyledi.

Eski MHK Başkanı Lale Orta ise dillendirilen iddialarla alakalı olarak “O odaya her hafta hakem performanslarının değerlendirilmesi için girdim. Görüntü yayıncıdan geliyor, içeride üretilen bir şey yok. Kesinlikle ne sayın Ali Koç’a, ne de diğer kulüp başkan ve yöneticilerine tarafımdan herhangi bir görüntü gönderilmemiştir. Tamamen asılsız bir haberdir” dedi.

Lale Orta, Erden Timur'u yalanladıLale Orta, Erden Timur’u yalanladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.