Galatasaray ve Fenerbahçe’den 5 yıldızlı atışma

TFF’nin 1959 öncesi şampiyonlukların incelenmesi konusunda komisyon kurulması kararı sonrası Galatasaray’ın federasyon karşıtı söylemleri devam ederken, Fenerbahçe Galatasaray’a cevap vermeyi sürdürüyor.

Spor 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
TFF'nin aldığı komisyon kurma kararının yankıları artarak sürüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması konusunda komisyon oluşturulması kararı aldı. Söz konusu karar, Türk futbol camiasında tartışılmaya devam ediyor.

Son olarak Dursun Özbek, yaptığı açıklamada “Türk futbolunda kaos yaratmakta üstümüze yok. 40 sene önce alınmış bir kararı bugün yeniden gündeme getiriyoruz. Daha önceki federasyonlar hiç incelemedi mi hangi şampiyonlukların geçerli olduğunu?” şeklinde konuşarak federasyonun aldığı karara tepki gösterdi.

Özbek’ten Koç’a gönderme: İflas eden tüccar eski defterleri karıştırırÖzbek’ten Koç’a gönderme: İflas eden tüccar eski defterleri karıştırır

“Bazılarının gönlünü almak için”

Özbek, TFF’nin kaotik bir ortam oluşturduğunu dile getirdi. Başkan “Federasyon’un şapkasını önüne koyup tekrar düşünmesi lazım. Federasyon bazılarının gönlünü yapmak için karar almaz. Galatasaray olarak bu kararı kınıyoruz. Geçmişte alınan kararları yok farz etmek, bir yerde o yönetimlere de ihanet etmektir. İflas eden tüccarlar eski defterleri karıştırırmış” dedi.

“Tahkim Kurulu tarafından reddedildiği yalanı…”

Başkan Özbek’in bu açıklamaları sonrası Fenerbahçe’den yanıt gecikmedi. “28 şampiyonluğumuzun geçmişte Tahkim Kurulu tarafından reddedildiği yalanı hakkında” başlığıyla yayınlanan açıklama Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i hedef aldı. Açıklamada “Son günlerde, aynı kulübün belli isimlerince gündeme getirilen Fenerbahçemizin 1959 öncesi Türkiye Şampiyonlukları ile ilgili daha önce TFF’ye başvuru yaptığı ve bu başvurunun Tahkim Kurulu tarafından reddedildiği gerçeği yansıtmamaktadır.

Kulübümüzün iddia edildiği gibi geçmişte bu konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu’na ne başvurusu olmuştur ne de ‘OLMAYAN’ bu başvuru Tahkim Kurulu tarafından reddedilmiştir” denildi.

TFF, 1959 öncesi şampiyonluklar için komisyon kurdu, ortalık karıştıTFF, 1959 öncesi şampiyonluklar için komisyon kurdu, ortalık karıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.