Sporda Perşembe gündemi: Yeni lider Denver; River Plate şampiyon!

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşananlar…

Spor 14 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Perşembenin spor gündemi yine oldukça yoğun. Güney Amerika’da futbol ateşinin kupayla taçlandığı günde Gençlerbirliği de yeni yaşını kutladı. İşte 10Haber farkıyla günün sporda getirdikleri…

NBA’de heyecan dokuz maçla sürdü. Miami’ye konuk olan Denver, Michael Porter Jr’ın 25 sayı, yedi ribaunt, Aaron Gordon’ın 16 sayı, sekiz ribaunt ve Nikola Jokic’in 12 sayı, 14 ribauntluk etkili oyunları önderliğinde 100-88’lik galibiyete uzanarak üst üste dördüncü, toplamda ise 46’ncı zaferini elde etti. Bu sonuçla son şampiyon Nuggets play-off’ların başlamasına kısa süre kala Batı Konferansı’nda liderliği eline geçirdi.

Micic parlamayı sürdürüyor

Anadolu Efes’te iki kez EuroLeague şampiyonluğu yaşayıp sezon başı NBA’e giden, takasın son gününde Charlotte Hornets’a geçtikten sonra ise etkili performanslar sergilemeye başlayan Vasilije Micic takımının Memphis’i 110-98’lik skorla mağlup ettiği maçta adeta parladı. Sırp basketbolcu mücadeleyi 25 sayıyla tamamlayıp kariyer rekorunu kırarken sekiz de asist yapıp zafere katkı sundu.
İşte NBA’de gecenin toplu sonuçları.

Orlando Magic-Brooklyn Nets: 114-106+1
Detroit Pistons-Toronto Raptors: 113-104
Miami Heat-Denver Nuggets: 88-100
Indiana Pacers-Chicago Bulls: 129-132 (Uzatmada)
New Orleans Pelicans-Cleveland Cavaliers: 95-116
Memphis Grizzlies-Charlotte Hornets: 98-110
Dallas Mavericks-Golden State Warriors: 109-99
Sacramento Kings-Los Angeles Lakers: 120-107
Portland Trail Blazers-Atlanta Hawks: 106-102

Arjantin Süper Kupası River Plate’in!

River Plate, Arjantin Süper Kupası’nı üçüncü kez müzesine götürdü.

Arjantin Ligi’nin son şampiyonu River Plate Arjantin Kupası’nı kazanan Estudiantes’le Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. Cordoba şehrindeki Kempes Stadı’nda oynanan maçın hemen başında Javier Correa’nın attığı golle Estudiantes öne geçti. Son on dakikaya bu skorla girilen maçın 80’inci dakikasında Zaid Romero’nun kendi kalesine attığı golle finale eşitlik geldi. 90+2’de sahne alan Rodrigo Aliendro ise geri dönüşü tamamlayıp River Plate’e üstünlük sayısını getirdi. Karşılaşmadan 2-1’lik üstünlükle ayrılan River Süper Kupa’yı üçüncü kez müzesine götürerek bu alanda Boca Juniors’un önüne geçti.

Gençlerbirliği 101’inci yaşını kutladı

Gençlerbirliği 101 yaşını kutladı.

Ankara Sultanisi öğrencilerinin girişimiyle 14 Mart 1923 günü kurulan Gençlerbirliği 101’inci yaşına girdi. Tarihinde iki kez Türkiye Kupası zaferi bulunan Ankara temsilcisi bu sezon 1. Lig’de play-off’a kalma mücadelesi veriyor. Gençlerbirliği resmi sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı,

“Tarihler 14 Mart 1923’ü gösterdiğinde bir grup gencin kalbinde bir kıvılcım parladı. O kıvılcımdan bir ateş doğdu ve Gençlerbirliği adı işte o gün anlam buldu. Aradan yıllar geçti, isimler değişti. Başarılar, yeni başarıları getirdi. Ama o gün yanan gençlik ateşi bir an olsun sönmedi. Bugün, asırlık bir kulüp olmanın gururuyla yüreğimizdeki ateşi yarınlara taşıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; bu şafaklarda yüzen al sancak gibi, bu ateş de hiçbir zaman sönmeyecek.”

Arsenal Ben White’la sözleşme uzattı

Ben White, Arsenal ile sözleşme yeniledi.

İngiltere Premier Lig’in lideri Arsenal, iç transferde önemli bir imza attı. 2021 yazında 50 milyon sterlin ödenerek Brighton’dan kadroya katılan İngiliz savunmacı Ben White’la 4+1 senelik yeni sözleşme imzalandı. Ben White normalde sağ stoper olarak transfer edilmiş ancak daha sonra William Saliba’nın yükselişi sonrası sağ beke evrilmişti. Oyuncu burada çok iyi performans gösterince iki pozisyonda da elit bir alternatif olarak öne çıkıp takımın vazgeçilmezi olmuştu. 26 yaşındaki White bu sezon toplam 39 maçta forma giydi ve 2 gol atıp 4 asist yaptı. Oyuncu son olarak iç sahada oynanan Brentford maçında iki asist birden yaparak galibiyette önemli rol oynamıştı. İngiltere Milli Takımı’nın da değerli parçalarından olan White’ın sözleşme uzatması hakkında menajer Mikel Arteta “Ben White bizim için kilit bir oyuncu, kazanma zihniyetine sahip üst düzey bir profesyonel ve her gün örnek teşkil eden kişilerden biri” dedi.

Henderson Suudi Arabistan kararından pişman

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Suudi Arabistan kulüplerinin transfer çılgınlığının halkalarından biri olan Jordan Henderson verdiği karardan duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Liverpool’dan El Ittifaq’a 14 milyon euro karşılığında transfer olan Henderson devre arası transfer döneminde bu takımdan ayrıldı. Henderson Hollanda’nın köklü ekiplerinden Ajax’a imza attı. Oyuncu burada şu ana kadar toplam yedi maça çıkıp bir asist yaptı. Henderson dönüş kararı hakkında “Suudi Arabistan’a gidince şunu anladım ki benim damarlarımda ‘futbol’ akıyor. Oraya giderek bir hata yaptım, bana göre bir yer değil” dedi.

Promes Dubai’de tutuklandı

Rusya ekiplerinden Spartak Moskova’da oynayan Hollandalı Quincy Promes uyuşturucu kaçakçılığına suç ortaklığı yapmaktan suçlu bulunmuş ve geçtiğimiz ay Amsterdam Bölge Mahkemesi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Oyuncu Birleşik Arap Emirlikleri’nde gözaltına alınmış ardından serbest bırakılmıştı. Ancak Hollandalı savcıların talebi üzerine Promes, Dubai’de tutuklandı. Quincy Promes’in, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından Hollanda hükümetine teslim edilmesi bekleniyor.

Hafta sonunun rakipleri milli takımlarında buluşacak

Pazar günü Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi ağırlayacağı karşılaşmada ülkemizde forma giyen iki Belçikalı karşı karşıya gelecek. Mücadele sonrası girilecek milli arada mücadele verecek Belçika A Milli Takımı’nın geniş kadrosu açıklandı. Fenerbahçeli Michy Batshuayi ve Trabzonspor sağ beki Thomas Meunier ülkelerinden davet aldı. İrlanda ve İngiltere’yle deplasmanda oynanacak mücadele için kampa çağırılan Batshuayi’nin kariyerinde 53, Meunier’nin ise 62 milli maçı var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.