Spor dünyasının dördüncü milyarderi Magic Johnson

Forbes verilerine göre spor dünyasının yeni bir milyarderi var. Bu isim NBA efsanesi eski basketbolcu ve bugünün başarılı yatırımcısı Magic Johnson.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
NBA efsanesi Johnson, spor dünyasının en zenginlerinden biri oldu.

Magic Johnson ve Larry Bird rekabeti NBA’i dönüştürdü ve bugünkü halini almasında büyük etki yaptı. 80’lerin süper yıldızlarından Magic Johnson, HIV virüsü nedeniyle sonlandırmak durumunda kaldığı kariyeri boyunca edindiği ünü ve kazandığı parayı son derece iyi değerlendirerek basketbol sonrası yaşantısında başarılı bir yatırımcıya dönüştü.

Forbes verilerine göre Magic, 1.2 milyar dolar şahsi servete erişti ve spor dünyasının dördüncü milyarderi oldu. Magic, kendisi gibi NBA efsanesi Michael Jordan ve an itibarıyla kariyerini NBA’de Los Angeles Lakers’ta sürdüren yıldız LeBron James’le beraber golfün önde gelen yıldızı Tiger Woods’a katıldı.

Magic Johnson’ın birçok spor kulübünde büyüklü küçüklü hisseleri bulunuyor. WNBA ekiplerinden Los Angeles Sparks, MLB ekiplerinden Los Angeles Dodgers, MLS ekiplerinden Los Angeles FC, NFL ekiplerinden Washington Commanders bu takımlardan bazıları. Bir sigorta şirketinde de hissesi olan Magic, NBA kariyeri boyunca 40 milyon dolar kazanmıştı. Kariyeri boyunca 5 kez NBA şampiyonu olan 3 kez normal sezon 3 kez finaller MVP’si olan Johnson, genellikle siyahi nüfusun çoğunlukta olduğu mahallelerde faaliyet gösteren bir sinemanın da ortağı durumunda.

NBA'deki Türk derbisi nefes kesti! Cedi güldü, Alperen üzüldüNBA’deki Türk derbisi nefes kesti! Cedi güldü, Alperen üzüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.