Pazartesi gündemi: Türkiye Kupası’nda hakemler belli oldu, Kıbrıs’a VAR geldi

Sporda pazartesi gündemi yoğun. Futboldan basketbola ve diğer spor branşlarına birçok gelişme yaşanıyor. Gündemde öne çıkan haberler...

Spor 6 Mayıs 2024
İşte spor dünyasında pazartesi gününün öne çıkanları.

Spor dünyasında hareketli bir pazartesi yaşanıyor. Türkiye Kupası’nda yarı finalleri yönetecek hakemler açıklandı. NBA’de son konferans yarı final bileti Cleveland Cavaliers’ın oldu. Fenerbahçe’nin EuroLeague’deki maçı nedeniyle Büyükçekmece karşılaşması ertelendi. Kıbrıs’taki maçlarda VAR uygulamasına geçildi. İşte haber turu…

Türkiye Kupası’nda görev Zorbay Küçük ve Cihan Aydın’ın

Türkiye Kupası’nda yarı final rövanş karşılaşmalarında Beşiktaş – Ankaragücü ve Karagümrük – Trabzonspor mücadeleleri oynanacak. Bu maçları yönetecek hakemler açıklandı. Beşiktaş – Ankaragücü: maçında Zorbay Küçük düdük çalacak. Karagümrük – Trabzonspor maçının hakemiyse Cihan Aydın.

Club Brugge- Fiorentina maçı Halil Umut Meler’in

UEFA, Halil Umut Meler’i Konferans Ligi yarı finalinde görevlendirdi.

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final rövanşında Belçika ekibi Club Brugge ile İtalya temsilcisi Fiorentina arasında oynanacak maçı yönetecek. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, Brugge kentindeki Jan Breydel Stadı’nda 8 Mayıs Çarşamba günü TSİ 19.45’te maçta düdük çalacak Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Eyisoy ve Kerem Ersoy üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Bosna Hersek’ten Irfan Peljto olacak.

Crystal Palace’tan United’a soğuk duş

Palace, formsuz United’ı affetmedi.

Premier Lig’de Crystal Palace, haftanın kapanış maçında Manchester United’la karşılaştı. Palace, 12. dakikada Michael Olise’nin golüyle öne geçti. Jean Philip Mateta mükemmel bir golle 40. dakikada farkı ikiye çıkardı. Palace ikinci yarıda da durmadı. 58’de Tyrick Mitchell durumu 3-0 yaptı. 66. dakikada Casemiro’nun kaybettiği top sonrası fırsat bulan Olise kendisinin iki takımının dördüncü golünü attı. Crystal Palace farklı galibiyetin ardından 43 puanla 14. sırada yer alırken United 54 puanla 8. sıraya düştü.

Udinese duraklama anlarında hayata tutundu

İtalya Serie A’da Mücadele 1-1 berabere sonuçlandı. Napoli 51. dakikada Osimhen ile öne geçti. 90+2. dakikada Success takımı Udinese’ye bir puan getiren golü kaydetti.  Osimhen’in 80. dakikada bulduğu gol VAR uyarısı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.  Bu sonuçla birlikte Napoli 51 puana yükselerek 8. sırada yer aldı. Udinese ise 30 puana yükseldi ancak küme düşme hattında 18. sırada kaldı. Takım 17. sıranın iki puan gerisinde yer alıyor.

Serie A’da günün diğer sonucu:

Atalanta-Salernitana 2-1

Ligue 1’deki gol düellosunu Lyon kazandı

Lyon, Lille’i son dakikalardaki geri dönüşle geçti.

Ligue 1’de 32. haftanın kapanış maçında Lille, Lyon’u konuk etti. Lille ilk yarıyı 21. dakikada Bafode Diakite ve 37’de Zhagrove’nin golleriyle 2-0 yandı. 65’te Said Benrahma durumu 2-1 yaptı. 82’de Malick Fofana sahne aldı ve Lyon durumu eşitledi. Diakite 85’te Lille’i yeniden öne geçirdi. Ancak Lyon pes etmedi. Lacazette 88’de sahne aldı ve durum 3-3 oldu. Mama Balde ise maça nokta koydu. Lyon 3 puanı son dakikalardaki olağanüstü geri dönüşüyle beraber aldı.

Fenerbahçe’nin Büyükçekmece maçı ertelendi

Fenerbahçe, çarşamba günü EuroLeague Final Four’una çıkmak için Monaco ile oynayacak.

Türkiye Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında Fenerbahçe ile Büyükçekmece Basketbol arasında oynanacak karşılaşma ertelendi. Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre bugün oynanması planlanan müsabaka Fenerbahçe’nin EuroLeague’de Fransa’nın Monaco ekibiyle yapacağı karşılaşma dolayısıyla ileri bir tarihe alındı. Sarı-lacivertliler EuroLeague çeyrek final serisi beşinci ve son maçında 8 Mayıs’ta deplasmanda Monaco ile karşılaşacak.

Cleveland Cavaliers, Orlando Magic’i evine gönderdi

NBA play-off ilk turunda Orlando Magic’i 106-94 yenen ve seriyi 4-3 kazanan Cleveland Cavaliers konferans yarı finaline yükseldi. Cavaliers’ta Donovan Mithcell 39 sayı, dokuz ribaunt, beş asist, Caris LeVert 15 sayı, beş ribaunt, dört asist, Max Strus 13, Darius Garland 12 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Magic’te ise Paolo Banchero 38 sayı, 16 ribaunt, iki asist, Wendell Carter Jr. 13 sayı, yedi ribaunt, Jalen Suggs 10 sayı, dokuz ribauntla oynadı. Cavaliers konferans yarı finalinde Boston Celtics ile eşleşti.

Bursaspor play-off yarışında ‘varım’ dedi

Anadolu Efes’e karşı kazanan Bursa hayatta kaldı.

Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes ve Bursaspor karşı karşıya geldi. Bursa bu zorlu deplasmandan 98-90 galip ayrılmayı başardı. Play-off potasında yer alabilmek için kalan iki maçını da kazanmak zorunda olan Bursa ilk adımı attı. Son maçını Fenerbahçe’ye karşı oynayacak Bursa’da ilk beş başlayan beş isim de çift hanelerde sayı üretti. Erick Neal 23 sayı atarken Alex Gavrilovic 19 sayı ve 12 ribaunt üretti, Michael Young da 19 sayıyla galibiyete katkı verdi. Anadolu Efes’te Tyrique Jones’un 22 sayı ve 12 ribauntu yeterli olmadı. Anadolu Efes normal sezonu 25 galibiyetle kapattı. Play-off yarışında Bursaspor ve Büyükçekmece Fenerbahçe’yi yenebilirse Türk Telekom dışarıda kalacak, bu iki takım play-off yapacak. Söz konusu takımlardan kaybeden play-off resmi dışında kalacak.

Ahmet Çakı’dan Bodrumspor’a veda

Ligden düşen Bodrumspor’da Ahmet Çakı görevi bıraktı.

Basketbol Süper Ligi’ndeki tek sezonluk macerasının ardından küme düşmenin üzüntüsünü yaşayan Bodrum Spor’da Antrenör Ahmet Çakı kulüpten ayrıldı. Çakı sezon ortasında göreve geldiği Çağdaş’a veda ederken “Aralık ayında göreve geldiğim Çağdaş Bodrum takımında oynadığımız son maç ile sezonu tamamladık. Sözlerime bizlere destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum. Takımı devraldığım zamanki hedefim üçüncü sezonunda BSL’de oynama başarısı gösteren Bodrum takımını ligde tutup her yıl üstüne koyarak hep hayalim olan yeni bir şehir takımı yaratıp bir Avrupa kupası kazanmaktı. Her şeyden önce bu hedefimizden çabuk uzaklaştığım için üzgün olduğumu söylemek isterim” dedi. Veda mesajında takım ve lig maratonuyla ilgili değerlendirme yapan Çakı şunları söyledi: “Bu şansı bana veren yönetimimize, bizi evimizde hissettiren Muğla halkına da çok teşekkür ediyorum. Yollarımızın tekrar BSL’de kesişmesi dileğiyle Bodrum’a başarılar diliyorum.”

Nedim Yücel: Yaklaşık 4.5 milyon dolar harcadık

Nedim Yücel’den sezon değerlendirmesi.

Beşiktaş Basketbol Takımı Genel Menajeri Nedim Yücel, kulübün internet sitesine sezon değerlendirmesinde bulundu. Yücel, “Uzun yıllar sonra Türkiye Ligi’ni üçüncü sırada bitirmenin yanı sıra Türkiye Kupası’nda ve tarihimizde ilk defa BKT Avrupa Kupası’nda yarı final oynama başarılarını gösterdik. Sezon başında belirlenen 3 milyon dolar oyuncu bütçesini sezon sonu itibarıyla 3,1 milyon dolar olarak tamamladık. Tabii ki sigorta, vergiler, artan seyahat masrafları ve diğer giderlerle bu rakam yaklaşık 4 buçuk milyon doları buluyor. Bundan sonra da her sene ülkemizin ve kulübümüzün de ekonomik şartlarını göz önünde bulundurarak mümkün olduğunca kendi ayakları üzerinde durabilen bir şube yapısı kurmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Taraftarlarımızın muhteşem desteğiyle sahamızda oynadığımız 15 maçın 14’ünü kazanarak kulüp rekorunu da egale ettik. Taraftarlarımıza bize duydukları güven ve verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz. Sezon boyunca 55’ten fazla maç oynadık. Bu zorlu fikstürde doğal olarak düşüş yaşadığımız dönemler de oldu.” diye görüş belirtti.

Genç oyuncuların aldıkları sürelerden bahseden Yücel “Bu oyuncularımız gösterdikleri gelişimle hem kulübümüz hem de Türk basketbolu için büyük umut vadediyorlar. Önümüzdeki sene aynı çıkışı bu sene hem A Takım hem de BGL kadromuzda bulunan Yağız Aksu ve Ata Özbek’ten bekliyoruz. Onlar da şu an müthiş gelişim gösteriyorlar.” dedi. Play-off çeyrek final serisinden Manisa Bşb ile eşleştiklerini hatırlatan Yücel, ev sahibi avantajına sahip oldukları seride taraftarlardan destek talep etti.

Union Berlin ve Nenad Bjelica birlikteliği sona erdi

Sezona Trabzonspor’un başında giren Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica, Union Berlin’e geçmişti. Alman ekibi de Bjelica’nın sözleşmesini feshetti. Alman ekibinde sezonun bitimine iki hafta kala Bjelica’dan boşalan koltuğa U19 takımının çalıştırıcısı Marco Grote oturacak. Geçici olarak Union Berlin’in teknik direktörlüğüne getirilen Grote, kendisinin ve ekibinin karşılaşacağı zorlukların farkında olduklarını belirterek “Görevi sabırsızlıkla bekliyorum ve küme düşmeyi önleyeceğimize inanıyorum. Takımımızı iyi tanıyorum ve güçlerimizi birleştirirsek başarılı olacağımızı biliyorum” diye konuştu. Alman takımında 22 maça çıkan Bjelica 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 yenilgi aldı.

VAR artık Ada’da da var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Süper Ligi’nde Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi resmi olarak uygulanmaya başlandı. KKTC Süper Ligi’nde sezonun son haftasında oynanan Göçmenköy – Doğan Türk Birliği karşılaşmasında kullanılan VAR sistemi Ada futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. VAR sisteminin kullanılmaya başlanmasının ardından Kıbrıs’ta futbolun daha rekabetçi hale geleceğini belirten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu “VAR sisteminin uygulamaya alınmasının, Kıbrıs futbolunun uluslararası standartlarda daha rekabetçi hale gelmesine katkı sağlayacak ve taraftarlar maçlardan daha fazla memnuniyet duyacaklar. İlk testler ve uygulamalar, seyirciler ve takımlar tarafından olumlu karşılanırken sistem hakkında farkındalık ve eğitim çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Bu yeni sistemle birlikte KKTC futbolunun daha şeffaf, daha adil ve daha heyecanlı bir evreye adım attığına şahit olacağımızı düşünüyorum” dedi. KKTC Süper Lig lideri Miracle Değirmenlik Spor’da sportif direktör olarak görev yapan Tugay Kerimoğlu ise şunları söyledi: “Futbol her yaştan insanın hayatına dokunan dünyanın en güzel oyunudur. Kuzey Kıbrıs’ta futbola dair büyük bir fırsat gördüğüm için buradayım. VAR teknolojisinin adaya getirilmesini önemsiyorum ve bu kadar kısa sürede bunu sağlayan KTFF başkanımız Hasan Sertoğlu’na ve Miracle grubuna minnettarım. Kuzey Kıbrıs’ta futbolun geleceğini şekillendirmek ve genç yeteneklere yatırım yapmak bizim için çok önemli.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.