Galatasaray Divan Kurulu gizlendi… Özbek, Ali Koç’a yanıt verdi

Galatasaray Divan Kurulu 'kapalı' olarak yapıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u toplumu bölmekle suçladı.

Spor 6 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek, "Türkiye'nin bu gerilime ihtiyacı yok" dedi.

Galatasaray’ın kasım ayı olağan Divan Kurulu Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda basına kapalı olarak yapıldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ekim ayında yapılan Divan Kurulu toplantısında sarı kırmızılıların sürdürdüğü projelerle ilgili konuşan bazı üyelere sitem ederek “Konuşmalarınıza dikkat edin bizi zor durumda bırakıyorsunuz “ demişti. Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, bu ayki toplantının kapalı yapılıp yapılmamasını sarı kırmızılı üyelerin oylarına sundu. Oy çokluğuyla toplantının kapalı yapılması kabul edildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi mutabakatGalatasaray ve Fenerbahçe’den tarihi mutabakat

 

Kapalı toplantısı sonrası basının karşısına geçen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yüklendi. Özbek, “Fenerbahçe Divan Kurulu’nin bilgilerini sonradan aldım. Konuşulanları hayretler içerisinde izledim. ‘TFF’de tokat atsın, AVM’de fotoğrafını çeksin’ gibi sözler… Ne gerek var böyle bir provokatif söyleme? Ne gerek var bu gerilime? Şu toplumu germeyelim diye maksimum çaba sarf ediyoruz. Peşine takalım, fotoğrafını çeksin… Türkiye’nin bu gerilime ihtiyacı yok” dedi.

Özbek konuşmasına şöyle devam etti: “Fenerbahçe ve Galatasaray dediğiniz zaman Türkiye’nin yüzde 70’ini kapsayan taraftar kitlesi var. Niye böyle bir açıklama? Galatasaray, her zaman gündemlerinin birinci maddesi. Futbolla ilgili bizim ortaya getirmek istediğimiz şey, güzel ve adaletli bir futbol iklimi ortaya getirelim. Vay Erden Timur şunu yaptı, Erden Timur bunu yaptı… Fenerbahçe Kulübü başkanına bir tavsiye vermek istiyorum. Bunları yapmayın. O düşman, bu düşman… Hiç boşuna uğraşmasınlar.”

Ali Koç'tan TFF'ye zehir zemberek sözler: Fenerbahçe UEFA'ya gidiyorAli Koç’tan TFF’ye zehir zemberek sözler: Fenerbahçe UEFA’ya gidiyor

“PKK ve FETÖ bölemedi…”

Türk insanının huzura ihtiyacı olduğunu belirten Özbek “Ali Koç’a ağabeyi olarak kendisine tavsiyem, gerilmeye ihtiyacımız yok.  Burada Sayın Selim Soydan’ın açıklaması aklıma geliyor. Fenerbahçe Başkanı için bir proje dedi. Bu sefer ben bu algıya geliyorum. O düşman, bu düşman niye şey yapıyorsun, niye yani. Hiç boşuna uğraşmasınlar. Biz hep itidali tavsiye eden tarafta olacağız. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk insanının, toplumun huzura ihtiyacı var. Huzursuzluğu davet etmek için yapılan her türlü eylemin karşısındayız. Bir ağabeyi olarak kendisine tavsiyem, gerilmeye artık ihtiyacımız yok. Bu ülkeyi ne PKK ne de FETÖ bölemedi. Başka hiç kimse de bölemez, kutuplaştıramaz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.