Zion Williamson’ın dönüşü yine bilmece

New Orleans Pelicans’ın genç yıldızı Zion Williamson’ın sakatlıktan ne zaman döneceğinin belli olmadığı açıklandı.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Geçtiğimiz günlerde The Ringer’da Greg Oden adına uzun ve bir o kadar da dokunaklı bir yazı yayınlandı. Oden, 2007 NBA Draft’ının birinci sırasında Portland Trail Blazers tarafından seçilmiş ancak kariyeri sakatlıkların gölgesinde kalmıştı.

Şimdilerde Zion Williamson için de benzer soruların sesli şekilde sorulmaya başlandığını görmek mümkün. Zira Williamson, en azından normal sezon sonuna dek takıma dönebilecek gibi görünmüyor. Zion sakatlanmadan önce Batı Konferansı’nda play-off resminin içinde olan New Orleans Pelicans şu an sekizinci sırada ve play-off yapıp yapamayacağı muallak durumda. Zion Williamson, son olarak 2 Ocak’ta forma giymiş ve Philadelphia’ya karşı oynanan maçta 26 sayı, 6 ribaund ve 7 asistle oynamıştı.

Çukurova Basket turladı, Botaş - Emlak Konut uzadıÇukurova Basket turladı, Botaş – Emlak Konut uzadı

The Athletic muhabiri Shams Charania’nın son haberine göre Zion, bir süre daha sahalardan uzak kalacak ve takımı sezonun en kritik sürecinden geçerken parkede olamayacak. Zion, her ne kadar takım antrenörleriyle 3’e 3 düşük tempolu maçlar yapmaya başlamış olsa da sakatlığının ne zaman tam anlamıyla iyileşeceği netlik kazanmış değil.

Normal sezonu kapattığı varsayılan Zion, böylelikle kariyerinin ilk dört sezonu sonunda toplam 114 maça çıkabilmiş olacak. Felaket tellallığı değil fakat karşılaştırma yapmak gerekirse, Greg Oden kariyerinin ilk üç sezonunda toplam 82 maça çıkmış, kariyerinin devamında üç sezon boyunca parkeye çıkamayıp NBA kariyerine kısa Miami macerası ardından son vermek durumunda kalmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.