Çukurova Basket turladı, Botaş – Emlak Konut uzadı

Kadınlar Basketbol Ligi'nin normal sezonunu lider tamam Çukurova Basketbol, play-off'ta Çankaya Üniversitesi'ni 2-0'la geçti. Botaş - Emlak Konut serisi ise son maça kaldı.

Spor 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Çukurova Basket çok rahat bir oyunla turu geçti.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu Play-off çeyrek final eşleşmelerinde Çukurova Basketbol, Çankaya Üniversitesi’ni farklı geçti ve yarı finale yükseldi. Çukurova Basketbol’da Sinem Ataş 30 sayı, 5 ribaunt ve 6 asistle yıldızlaştı. Aleksandra Crvendakic 17 sayı, 10 ribaunt Esra Ural Topuz 15 sayı, 12 ribaunt ve Elizabeth Williams da 10 sayı ve 10 ribauntla double double yaptı. Çankaya Üniversitesi’nde ise Ayşe Cora maçı 24 sayıyla tamamladı. 6 oyuncunun çift hanelere çıktığı Çukurova Basketbol, bu sonuçla beraber seriyi 2-0’a getirdi ve yarı finale yükseldi. Çukurova Basketbol, yarı finalde BOTAŞ – Emlak Konut eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Kadınların Avrupa yürüyüşü: Zirvedeki sekiz takımdan beşi TürkKadınların Avrupa yürüyüşü: Zirvedeki sekiz takımdan beşi Türk

BOTAŞ Seriyi Uzattı

BOTAŞ, kendi evinde 75-74’le yenildiği Emlak Konut’u deplasmanda 85-64 yenerek seriyi üçüncü maça uzattı. BOTAŞ’ta Sevgi Uzun 23 sayı, 7 asist, 2 ribaunt ve 2 top çalmayla oynadı. Victoria Macaulay’nin 17 sayı, 7 ribaunt, 3 asist ve 3 top çalmalık performansı dikkat çekti. Ayrıca BOTAŞ’ta Melih Gülcan 13 sayı ve 11 ribauntla oynadı. Emlak Konut’ta ise Jantel Lavender’in 16, Berfin Sertoğlu’nun 11 sayılık performansları mağlubiyeti önlemeye yetmedi.  BOTAŞ – Emlak Konut serisinin üçüncü ve son maçı 5 Nisan saat 17.00’de Ankara Spor Salonu’nda oynanacak.

Galatasaray Avrupa'da finale uçtuGalatasaray Avrupa’da finale uçtu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.