Fenerbahçe salise farkıyla mağlup

Kadınlar Basketbol Ligi, geçen sezonun Euroleague finalistleri Çukurova Basket ile Fenerbahçe'nin maçıyla başladı. 20 sayı geriye düşen sarı lacivertlilerin galibiyet getiren üçlüğü salise farkıyla sayılmadı.

Spor 14 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Çukurova Basket'te eski Fenerbahçeli Alina Iagupova takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Kadınlar Basketbol Ligi dev bir maçla başladı. Geçen sezon Euroleague şampiyonu olan Fenerbahçe, finalde yendiği Çukurova Basket deplasmanındaydı. WNBA’de maçların sürmesiyle iki takım da eksik kadrosuyla sahaya çıktı. Karşılaşmanın en etkili ismi geçen sezon Fenerbahçe forması giyen Çukurova Basketli Alina Iagupova’ydı. 6’da 5 gibi çok yüksek bir üçlük yüzdezisye oynayan oyuncu karşılaşmayı 31 sayı ile tamamladı.

Wolves Dubai’yle anlaştı, EuroLeague veto ettiWolves Dubai’yle anlaştı, EuroLeague veto etti

Üçüncü çeyreğin ortalarına kadar çok dağınık bir görüntü sergileyen Fenerbahçe 20 sayı geriye düştükten sonra toparlandı. Savunma baskısını arttıran sarı lacivertliler Çukurova’nın hatalarından yararlanarak farkı düşürmeye başladı. Son 14 saniyeye 76-72 geride giren Fenerbahçe kenar oyunuda Sevgi Uzun’un basketiyle 9 saniye kala farkı ikiye düşürdü.

Dünya Kupası da kanıtladı, basketbol kısaların sporuDünya Kupası da kanıtladı, basketbol kısaların sporu

Alınan moladan sonra maçın yıldızı Iagupova topu elinden kaçırdı. 0.7 salise kala paylaşılamayan top kararıyla Fenerbahçe maçı kazanma şansı yakaladı. Kenardan top Fenerbahçe’nin Belçikalı yıldızı Meesseman’a gitti. Onun üçlük atışı isabetli olan Fenerbahçe oyuncuları büyük sevinç yaşadı. Hakemler yaptıkları kontrolde maç bittiği anda topun Meesseman’ın elinde olduğunu belirleyince sevinen Çukurova Basket oyuncuları oldu. Böylece lig nefes kesen bir maçla başlamış oldu.

Günün diğer karşılaşmasında alınan sonuçlar şöyle…

Galatasaray – Emlak Konut 56-46

Beşiktaş – Tarsus Spor: 88-78

Antalya Toroslar Basketbol -Nesibe Aydın 67-58

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.