Dursun Özbek: Boey tranferi ilmek ilmek dokunmuş çok güzel bir satış oldu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sacha Boey'in Bayern Münih'e gitmesinden Kerem Aktürkoğlu'nun ıslıklanmasına, transferlerden Avrupa Ligi'ne kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Spor 1 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray Başkanı Özbek, en iyi transferleri yapma peşinde olduklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, GS Store’un Galataport’ta düzenlenen tanıtım organizasyonu öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı taraftarların kulüp ürünlerine büyük ilgi gösterdiğini belirten Özbek, “Yeni kreasyonlarımızın lansmanını yapıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu aslında taraftarın beğenisine sunuyoruz. Her zaman bizi destekleyen taraftarlarımızın GS Store’a ilgisi çok büyüktü. Bu lansmandan sonra da bu ilginin artacağını düşünüyorum. Bu sene mağazadaki satışlardan rekor kırdık. Bu lansmandan sonra da ilginin artacağını düşünüyorum” dedi. Özbek’in gündeme dair açıklamaları özetle şöyle…

Çok güzel bir ekibimiz var: Süper Lig’de şampiyonluk yarışında olan takıma takviye yapmak istiyoruz. Florya’daydım. Çok güzel bir ekibimiz var. Scout ekibimiz, Erden Bey, Ayhan Bey ve hocamızın yoğun çalışması var. Galatasaray için en iyisini yapmak istiyorlar. Bu çalışmalara da devam ediyorlar. Galatasaray için en iyi transferleri yapma peşindeyiz.

Galatasaray'ın vazgeçilmez günah keçisi: Kerem AktürkoğluGalatasaray’ın vazgeçilmez günah keçisi: Kerem Aktürkoğlu

Kerem Aktürkoğlu çok önemli oyuncularımızdan biri: Sahadaki futbolcuların ıslıklanmaması gerek. Kerem Aktürkoğlu bizim kaptanımız. Galatasaray’ın da geleceği olan bir sporcu. Taraftarlarımıza rica ediyorum. Futbolcularımızı sahada desteklesinler, bu tür hareketlerle oyuncumuzun performansını etkileyecek bir şey yapmasınlar. Kerem, her zaman bizim en önemli oyuncumuz olmuştur. Aynı zamanda kaptanımız. Ben taraftarlardan rica ediyorum. Hiçbir oyuncumuza yönelik benzer şekilde sahadaki performansına bağlı olarak bu tip hareketlerde bulunmasınlar. Oyuncular, sahada en iyisini yapmaya çalışıyor. Geçen sene de bunu kanıtladık. Kerem, çok önemli oyuncularımızdan biri. Çok emek veriyor. Bu emeğe de saygı duyulması gerekiyor.

Sacha Boey transferi ilmek ilmek işlendi: Almanya’nın Bayern Münih takımına transfer olan Fransız sağ bek Sacha Boey’nin satışı çok önemli. Onunla gurur duymalıyız. Sacha Boey’nin satışıyla Türkiye’de rekor kırdık. Bu satışın mimarları var. Bu oyuncu Burak Elmas döneminde geldi, Fatih Terim zamanında yetişti. Okan hoca döneminde de performansının zirvesine çıktı. Dolayısıyla onlara buradan teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sacha Boey’nin geçen seneki şampiyonlukta büyük emeği var. Bu sene de Bayern Münih gibi çok önemli bir takıma gitti. Onunla gurur duymamız lazım. Ayrıca bu transferin yapılmasında da çok önemli faktörler var. Erden Bey ile sabah saat 04.00’e kadar çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum çünkü ilmek ilmek dokunmuş çok güzel bir satış oldu.

Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…

Finansal Fair Play kafamızda Demokles’in kılıcı gibi duruyor: Galatasaray’ın Finansal Fair Play çerçevesinde Boey transferine ihtiyacı vardı. Hem satışta hem de transferde Finansal Fair Play’e dikkat etmemiz lazım. Her zaman tepemizde Demokles’in kılıcı gibi duruyor. Kulübe UEFA tarafından inceleme gelmemesi için dikkat ediyoruz. Bu satış, Galatasaray için önemliydi ve transferde de aynı dikkati gösteriyoruz.

Bazı oyunculara teklif var ama Ziyech bunlardan biri değil: Kadrodan bazı futbolculara teklif var. Fiyatı konusunda çalışmalarımız sürüyor. Net olarak bitmiş bir şey yok. Faslı futbolcu Hakim Ziyech ile ilgili herhangi bir transfer teklifi almadık.

Afrika Kupası’nda çeyrek finalistler belli oldu, Hakim Ziyech için turnuva sona erdiAfrika Kupası’nda çeyrek finalistler belli oldu, Hakim Ziyech için turnuva sona erdi

Avrupa, Galatasaray için çok önemli: Avrupa Ligi’nde başarılı olmak için çalışıyoruz. Galatasaray’ın alışık olduğu ve daha önce kazandığı bir kupa. Avrupa, Galatasaray ve Türkiye için çok önemli. Galatasaray, başarılara imza atmış ve tarih yazmış bir takım. Bu sene de aynı başarıyı göstermek için elinden geleni yapacaktır. Taraftarımızın ve camiamızın desteği çok önemli. Sabırsızlıkla Sparta Prag’ı İstanbul’a bekliyoruz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.