Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…

Sacha Boey'un Galatasaray'dan Bayern Münih'e transferi resmen açıklandı. Fransız sağ bekin 30 milyon euro bonservis artı beş milyon euro bonuslar karşılığında Alman ekibine imza attığı belirtildi. Boey yeni takımıyla 2028'e kadar sözleşme imzaladı.

Spor 28 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sacha Boey Bayern Münih'te.

Galatasaray 2022-23 sezonunu şampiyon olarak tamamlarken en ön plana çıkan parçalardan biri Sacha Boey’di. Fransız sağ bek sezon başında rotasyon dışı olarak değerlendirilse de sakatlıklar ve eksikler oyuncu için fırsata dönüşmüştü. Bu fırsatı iyi değerlendiren genç futbolcu Okan Buruk’un gözüne girdi. Boey şampiyonluk yolunda büyük katkı verdi.

2023 yazında birçok Avrupa kulübüyle adı geçen oyuncu bir şekilde kadroda kaldı. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında özellikle Bayern Münih ve Manchester United’a karşı karşılaşmalarda gösterdiği performansla dikkat çekti. Bu performanslar Avrupa büyükleri nezdinde piyasasını artırdı. Kadrosuna sağ bek eklemesi yapmak isteyen Bayern Münih grup maçlarında rakibi olan Galatasaray’ın potansiyelli sağ bekini kadrosuna katmak üzere harekete geçti. Bu transferi Boey tarafı da arzuluyordu. Bir süre devam eden pazarlıkların ardından iki kulüp anlaştı, Boey önce sağlık kontrolünden geçmek ardından kendini 2028’e kadar Bayern’e bağlayacak sözleşmeye imza atmak üzere Almanya’ya gitti.

Boey dün sağlık kontrolünden geçti.

30 milyon euro artı bonuslar

Sacha Boey’un transfer ayrıntıları basına düştüğünde bir rekor kırıldığı anlaşıldı. Oyuncu Türk futbol tarihinin en yüksek bonservisli satışı olarak tarihe geçecekti. Bu sabah açıklanan resmi rakamlara göre Sacha Boey 30 milyon euro bonservis ve 5 milyon bonuslar karşılığında Alman takımına gitti. İlk kez 30 milyon euro barajının aşıldığı transferle beraber Galatasaray, Boey’un eski takımına yüzde 15 ve eski menajerlik şirketine yüzde 5’lik payı kenara koyduğunda 24 milyon euro gibi ciddi bir para kazandı.

İki hazırlık maçı yolda

Galatasaray’ın Bayern Münih’le yürüttüğü pazarlıklar sonucu yaptığı tek anlaşma maddi çıkarlar üzerine yapılmadı. Gelen bilgilere göre oyuncunun satışı sonrası iki kulüp iki hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Bu maçlardan elde edilecek gelirin yarısı Galatasaray’ın kasasına girecek. Boey’un başka bir kulübe satılması halinde gerçekleşmemiş bonuslar Galatasaray’a ödenecek.

Böyle veda etti

Galatasaray Kulübü Sacha Boey’a veda paylaşımı yaptı. Kulüp “Beraber yaşadığımız tüm güzel anları, kazandığımız zaferleri ve mutlulukları her zaman hatırlayacağız” dedi.

Boey’un Okan Buruk’la Florya Metin Oktay Tesisleri’nde vedalaştığı anlar da resmi sosyal medya hesaplarından takipçilerle paylaşıldı. Paylaşımda “Bayern Münih’e transfer olan Sacha Boey İstanbul’dan ayrılmadan önce Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gelerek teknik direktörümüz Okan Buruk ile vedalaştı” sözleri yer aldı.

Boey ise taraftara “Sevgili Galatasaraylılar, üç muhteşem yıl boyunca temsil etmekten gurur duyduğum büyük kulüp Galatasaray’dan ayrıldığımı duyuruyorum. Sizlerle harika zamanlar geçirdim ve Türkiye’nin en büyük kulübünün renklerini korumak benim için bir onurdu” diyerek veda etti.

Bayern forması altında ilk sözler

Kendini 2028 yılına kadar Bavyera kulübüne bağlayan sözleşmeye imza atan Sacha Boey yaptığı ilk açıklamada “İnanılmazdı, çok heyecanlıydı, uyuyamadım. Bir rüyaydı benim için ve artık o rüyanın içindeyim. Sert, hızlı, savunma yapmayı bilen ve ofansif katkı verebilen bir defans oyuncusuyum. Bayern Münich büyük bir takım, zor maçlar olacağını biliyorduk, yaşanan yaşandı ama Bayern’in tehlikeli olduğunu biliyorduk. Bayern Münich efsanevi tarihi olan bir takım, böyle bir takımın beni istemesi ve benim buraya gelmem benim için büyük bir onur” dedi.

Bayern Münih sportif direktörü Christophe Freund ise “Sacha Boey çok hızlı ve fiziksel olarak güçlü bir sağ bek, hiçbir mücadeleden çekinmiyor. Galatasaray’da taraftarların favorisiydi, yıllar içinde kendini çok iyi geliştirdi, Şampiyonlar Ligi tecrübesiyle geldi ve geçen sezon Galatasaray’la lig şampiyonluğu kazandı. Savunmadaki kalitemizi arttıracaktır” açıklaması yaptı.

Galatasaray kariyeri

Geldiği günden itibaren 2022-23 sezonu ilk haftasına kadar göze giremeyen, 1.15 milyon euro’luk görece düşük bonservis bedeli dahi kimilerine göre zarar addedilen Boey rüştünü şampiyonluk sezonunda ispatladı. Fransız bek Galatasaray kariyerinde 83 maça çıkıp dört gol attı ve dört asist yaptı. 23 yaşındaki futbolcu bir Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı takımına rekor bonservis kazandırarak veda etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.