Süper Lig’de 35. hafta hakemleri açıklandı

Süper Lig'in 35. haftasında oynanacak maçların hakemleri açıklandı. Lider Galatasaray'ın Sivasspor'u konuk edeceği karşılaşmada Arda Kardeşler görev alacak. Fenerbahçe'nin Konyaspor'a konuk olacağı maçtaysa Bahattin Şimşek görev yapacak.

Spor 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Süper Lig'de 35. hafta hakemleri açıklandı.

Galatasaray 93, Fenerbahçe 89 puanla son dört haftalık sürece girdiler. Bu iki takım arasındaki kıyasıya şampiyonluk çekişmesi gelecek hafta sonu oynanacak maçlarla devam edecek. Küme düşme hattında da büyük çekişme hakim. Trabzonspor aldığı galibiyetle üçüncülük için elini kuvvetlendirdi. Ancak Avrupa potası için Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye yenilmesi sonrası rekabet arttı.

Son virajda birçok rekabetin sürdüğü Süper Lig’de 35. hafta hakemleri açıklandı. Haftanın kapanışında Galatasaray, Sivasspor’la karşılaşacak. Pazartesi 20.00’de Rams Park’ta oynanacak karşılaşma şampiyonluk yolunda büyük önem arz ediyor. Son haftaların formda takımı Sivasspor’un 15 maçtır kazanan Galatasaray’a konuk olacağı karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler bugüne kadar toplam 19 Galatasaray maçında görev aldı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 10 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet aldı. Kardeşler bu sezon Galatasaray’ın Karagümrük’e 2-0 kaybederek elendiği Türkiye Kupası maçında da görev almıştı. Deneyimli isim Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasını da yönetmişti. Kardeşler’in düdük çaldığı maçlarda Galatasaray’a 38 sarı ve 1 kırmızı kart çıkarken rakiplere de 38 sarı ve bir kırmızı kart çıktı.

Kardeşler bugüne kadar 19 Sivasspor maçında düdük çaldı. Bu maçlarda Sivas ekibi dokuz galibiyet, dört beraberlik, altı mağlubiyet aldı. Bu maçlarda Sivasspor aleyhine 31 sarı ve bir kırmızı kart, rakipleri aleyhine 40 sarı ve iki kırmızı kart çıktı.

Fenerbahçe'nin 'üç Türk problemi'ne beş çözümFenerbahçe’nin ‘üç Türk problemi’ne beş çözüm

Konyaspor-Fenerbahçe maçına Şimşek

Geçen hafta sonu oynanan Adana Demirspor-Galatasaray maçında görev alan Bahattin Şimşek’i zorlu bir mesai daha bekliyor. Şimşek şampiyonluk yarışı kadar düşme hattını da yakından ilgilendiren Konyaspor-Fenerbahçe maçında görev alacak. Karşılaşma pazar günü 19.00’da Konya’da oynanacak. Konyaspor son olarak geçen hafta Sivasspor’a mağlup olmuş ve 36 puanla 16. sırada kalmıştı. Fenerbahçe, Beşiktaş’ı 2-1 yenerek 89 puanla Galatasaray’ı takibi sürdürmüştü.

Şimşek 10 Fenerbahçe maçında görev alırken sarı-lacivertliler bu maçların altısını kazanıp üç beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Şimşek bu sezon Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nda Ankaragücü’ne 3-0 mağlup olduğu maçta da görev almıştı. Deneyimli hakem ayrıca Fenerbahçe’nin ligde sahasında Samsunspor’la 2-2 berabere kaldığı maçta da düdük çalmıştı. Fenerbahçe aleyhine 12 sarı ve iki kırmızı kart gösteren Şimşek rakipleri aleyhine 20 sarı ve üç kırmızı kart gösterdi. Şimşek sekiz Konyaspor maçında görev aldı. Konya bu maçlarda iki galibiyet, üç beraberlik ve üç yenilgi aldı. Bu maçlarda Konyaspor aleyhine 15, rakipleri aleyhine 20 sarı kart çıktı.

Adana'da rekor gecesi... Galatasaray derbiyi rahat izleyecekAdana’da rekor gecesi… Galatasaray derbiyi rahat izleyecek

İşte haftanın hakemleri:

CUMA

Ankaragücü-Alanyaspor: Emre Kargın
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: Ali Şansalan

CUMARTESİ

İstanbulspor-Adana Demirspor: Abdullah Buğra Taşkınsoy
Kayserispor-Fatih Karagümrük: Atilla Karaoğlan
Samsunspor-Trabzonspor: Abdulkadir Bitigen

PAZAR

Başakşehir-Kasımpaşa: Mert Güzenge
Galatasaray-Sivasspor: Arda Kardeşler
Gaziantep FK-Hatayspor: Halil Umut Meler

PAZARTESİ

Antalyaspor-Pendikspor: Tugay Kaan Numanoğlu
Konyaspor-Fenerbahçe: Bahattin Şimşek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.