Fenerbahçe’nin ‘üç Türk problemi’ne beş çözüm

Fenerbahçe - Beşiktaş maçında sakatlanan İsmail Yüksek'in sezonu kapatmasının ardından sarı lacivertliler sahada bulunacak üç Türk konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. İsmail Kartal'ın beş alternatifi bulunuyor.

Spor 30 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
İsmail Kartal, son dört haftada İsmail Yüksek olmadan kadro kurmak zorunda.

Fenerbahçe’de Beşiktaş ile oynanan derbi karşılaşmasında sakatlanan ve ayak bileği bağında kopma tespit edilen İsmail Yüksek ligin kalan maçlarında forma giyemeyecek. Yüksek’in sakatlığı 8+3 kuralından dolayı İsmail Kartal’ın ligin kalan bölümünde planlarını değiştirmesine neden olacak. Ferdi Kadıoğlu ve İrfan Can Kahveci’nin sahada olduğu denklemde İsmail Kartal’ın alternatifleri şöyle…

A planı Çağlar Söyüncü: En kuvvetli ihtimal; Beşiktaş maçında İsmail Kartal’ın sakatlığının ardından ortaya çıkan formasyon. İsmail Kartal, Becao’nun yerine Çağlar Söyüncü’yü oyuna aldı. Fenerbahçe hocasının kalan haftalarda stoper ikilisinde milli stoperi kullanması büyük olasılık.

B planı Mert Hakan Yandaş: İsmail Kartal’ın ligin kalan bölümündeki planlarından birisi de Mert Hakan Yandaş’ı kullanmak üzerine kurulu. Sakatlığından dolayı son haftalarda forma giyemeyen ve Beşiktaş karşılaşmasının 88. dakikasında Sebastian Szymanski’nin yerine oyuna dahil olan Yandaş’ın fiziksel anlamda hazır hale gelmesi durumunda 11’de yer alma ihtimali yer alıyor. Becao-Djiku arasındaki uyumu beğenen Kartal’ın bu ikiliyi bozmayıp üçüncü Türk oyuncu olarak Mert Hakan Yandaş’ı 11’e yerleştirme ihtimali bulunuyor.

Fenerbahçe’de İsmail Yüksek’in sakatlığı tüm planları bozdu.

C planı Mert Müldür: Kartal’ın bir başka seçeneği ise sağ bekte Mert Müldür’e görev vermek. Bu durumda kenara gidecek isim Bright Samuel Osayi olacak. Nijeryalı futbolcu Afrika Kupası’ndayken Mert Müldür görevini eksiksiz yapmıştı. Bu da İsmail Kartal’ın elindeki seçeneklerden biri.

D planı Cengiz Ünder: Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna kattığı milli oyuncu Cengiz Ünder ise bir başka alternatif. İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder’e forma verildiği formasyonda orta sahaya çekilebilir.

E planı İrfan Can Eğribayat: İsmail Kartal, Adana Demirspor karşılaşmasında kaleyi Dominik Livakovic yerine İrfan Can Eğribayat’a vermişti. Maç sonu söyleşisinde de bunu 8+3 kuralı nedeniyle yaptığı söyledi. Hırvat kalecinin son haftalarda artan performansı nedeniyle bu ihtimal zor görülse de alternatiflerden biri.

Fenerbahçe Kadıköy'de kalesini aylardır kapatamıyorFenerbahçe Kadıköy’de kalesini aylardır kapatamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.