Galatasaray’ın vazgeçilmez günah keçisi: Kerem Aktürkoğlu

Galatasaray’ın Gaziantep FK'yı 2-1 yendiği maçta Kerem Aktürkoğlu hüzün yaşadı. 71. dakikada oyundan alınan oyuncu tribünlerin bir kısmı tarafından ıslıklandı. Üzüntüsünü gizleyemeyen Kerem, maç sonu kutlamalarında da tribünlere gitmedi.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kerem Aktürkoğlu Gaziantep FK maçında kenara gelirken yuhalandı.

Galatasaray Gaziantep FK’yi 1-0 geriden gelip 2-1 yenmeyi başardı. Takımı yenik durumdayken kenara alınan Kerem Aktürkoğlu’na tribünde bulunan bir kısım Galatasaray seyircisinin ıslıklı protestosu dikkat çekti. Tabelada adını gördüğünde kulübeye yönelip taraftarı alkışlamak için ellerini havaya kaldıran Kerem, tribünlerden gelen ıslıklamalar üzerine şoku yaşadı. Hayal kırıklığı yüzüne de yansıyan genç futbolcu, herhangi bir tepki göstermeden üzgün bir şekilde yedek kulübesinin yolunu tuttu.

Son iki maçta dört gol attı

Galatasaray’ın geçtiğimiz hafta sonu Trabzonspor’u 5-1’le geçtiği maçta biri jeneriklik olmak üzere iki gol atan Kerem, Antep maçı öncesi son engel olan İstanbulspor maçında da takımına üç puanı getiren iki golü birden atmıştı. Islıklarla protesto edildiği maçın 71 dakikasına biri isabetli toplam beş şut sığdıran Kerem, dört kez de top kazanma başarısı göstermişti. Galatasaray’ın sezonun en iyi futbollarından birini oynadığı ve beş kez topunun direkten dönüp şanssızlığı doruklarda yaşadığı maçta, taraftarın aradığı günah keçisi yine Kerem Aktürkoğlu oldu.

Galatasaray’ın 100’ü Torreira’dan yana gülüyorGalatasaray’ın 100’ü Torreira’dan yana gülüyor

 

Bir türlü yıldızı barışmadı

2020 yazında 24 Erzincanspor’dan bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen Kerem, bu sezon toplamda 35 maçta parçalı formayı terletti, 12 gol atıp 8 asistlik katkı verdi. Galatasaray kariyerinde toplam 154 maçta süre bulan yıldız oyuncunun 41 gol ve 38 asisti bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’a karşı iki gol atma başarısı gösteren Kerem için Galatasaray yönetimi 20 milyon Euro’nun altındaki teklifleri değerlendirmeye bile almıyor. Milli takımın da vazgeçilmezlerinden olan oyuncunun Euro 2024’te Vincenzo Montella’nın en güvendiği isimlerden biri olarak biliniyor. Tüm bu başarı hikayesine rağmen en ufak bir terslikte taraftar tepkisinden sürekli nasibini alan oyuncu geçen hafta serzenişte bulunmuştu.

‘Sahaya kimseye bir şeyler kanıtlamak için çıkmıyorum’

İstanbulspor maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kerem, dünyada tek pozisyon kaçıran futbolcu olmadığını söylemişti. Sözlerine “Daha fazlasını kaçıran futbolcular da vardır ama ben futbola böyle bakmıyorum. Bu konuda da benden fazla kimse üzülemez ama ben maç bittikten sonra bunları geride bırakıyorum. Beni üzen taraf bitiricilik konusunda beni övenlerin iki hafta sonra gol kaçırınca bitiriciliği kötü demeleri. Buna üzülüyorum çünkü bazı şeyler tutarlı olmalı.” demişti.

Galatasaray'ın inadı, savunmanın direğiGalatasaray’ın inadı, savunmanın direği

‘Güçlüyüm diye bunları kaldırmak zorunda değilim’

Geçtiğimiz hafta “Ben kaostan hoşlanan biri değilim. Bazı şeyleri kaldırabiliyorum, mentalim kuvvetli diye bunları hak ettiğim anlamına gelmiyor.” demişti. Kerem Aktürkoğlu üzerine dikkat çektiği duruma hemen bir sonraki maçta tekrar maruz kalmış oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.