Gaziantep FK, Alanya’da tarih yazdı

Sumudica yönetimindeki Gaziantep FK, 2-0'lık skorla tarihinde ilk defa Alanyaspor deplasmanından puan çıkardı. Ev sahibi ekip ise üst üste dördüncü yenilgisini aldı.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Alanyaspor üst üste dördüncü maçını kaybederken Gaziantep FK çıkışını sürdürdü.

Gaziantep FK, daha önce çıktığı Alanyaspor deplasmanlarından hep boynu bükük ayrılmıştı. Kırmızı siyahlılar teknik direktör Marius Sumudica’nın geçen hafta kırmızı kart görmesi nedeniyle yedek kulübesinde olmadığı maçta bu istatistiği değiştirmek için sahadaydı. Teknik direktörlük görevine Fatih Tekke’yi getiren Alanyaspor ise üst üste üç yenilgiden sonra puan ya da puanlar olmak istiyordu.

Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarının sonu maçın belirleyicisi oldu. 45+3’te sol kanattan kullanılan serbest vuruşta arka direğe gelen topu Djilobodji kafayla içeri çevirdi. Kale alanı içinde N’Koulou, hamle yapacağı sırada Furkan Bayır’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Yapılan VAR incelemesinin ardından kazanılan penaltı vuruşunu Maxim gole çevirdi ve deplasmanda takımını 1-0 öne geçirdi. Son düdük beklenirken 45+10’da fark ikiye çıktı. Gaziantep savunmasından atılan uzun topu, ceza sahası dışına çıkan Alanyaspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran çıkarmak istedi. Ancak sektirdiği topu kapan Dragus, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısını Gaziantep FK, 2-0 önde bitirdi.

Gol yağmurunda kazanan KayserisporGol yağmurunda kazanan Kayserispor

İkinci yarıda Alanyaspor maçı çevirmek için baskı kurdu. Ancak konuk takım sağlam bid defans kurarak rakibe çok fırsat vermedi. Bu kez maçın uzatma dakikalarında sol kanattan gelişen Gaziantep atağında Riascos’un şutu ağlarla buluştu ve karşılaşmanın skoru belli oldu. 0-3.

Bu sonuçla Alanya’da ilk kez kazanan Gaziantep FK puanını 15’e çıkardı. Üst üste dördüncü maçını da kaybeden Alanyaspor ise 10 puanda kaldı ve tehlike bölgesine iyice yaklaştı.

Karagümrük'ün çıkışı sürüyor... Son kurban SivassporKaragümrük’ün çıkışı sürüyor… Son kurban Sivasspor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.