Galatasaray Alanya’da kükrüyor, yenmediği takım kalmıyor

Lider Galatasaray, konuk olduğu Alanyaspor’u 4-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir virajı daha döndü. Bu sonuçla sarı kırmızılıların ligde yenmediği takım kalmadı.

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray zorlu Alanya deplasmanında hata yapmadı.

Sezonun son düzlüğüne girilirken Galatasaray büyük avantaja sahip. En yakın rakibinin Fenerbahçe’nin 6 puan önünde olan sarı-kırmızılılar için Süper Lig’de bu sezon yenemediği tek takım olan Alanyaspor deplasmanına mutlak 3 puan hesabıyla çıktı. Galatasaray oyuncuları maça  fırtına gibi başladı. Sarı-kırmızılılar henüz 14. dakikada golü Abdülkerim Bardakcı’yla buldu. Ancak Galatasaray’ın sevinci uzun sürmedi ve Alanyaspor, bir dakika sonra penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Efecan Karaca skora 1-1 eşikliği getirdi.

Bu dakikadan sonra daha tehlikeli ataklar geliştiren taraf ev sahibi Alanyaspor’du. Fakat kalesini tüm sezon olduğu gibi yine iyi savunan Galatasaray, kaliteli ayaklarıyla sonuca uzanmaya başladı. İlk yarı bitmeden sahneye çıkan Mauro Icardi, 42. dakikada takımını 2-1 öne taşıdı. İlk yarı bu skorla bitti.

Galatasaray usta ayaklarıyla sonuca gitti!

İkinci yarının başında da yine usta bir ayak, adeta Alanyaspor’a gözdağı verircesine sahneye çıktı. Dries Mertens ceza alanı önünden yaptığı vuruşla 48’de farkı ikiye çıkardı. Sonucu belirleyen gol, son haftaların formda ismi Milot Rachica’dan geldi. Rachica 63’te skoru 4-1 yaptı ve Galatasaray, bu sonuçla 3 puana uzandı. İkinci yarıdaki baskın oyununun da etkisiyle maç boyunca tam 13 isabetli şut çeken Galatasaray, bu sezon bu anlamda bir deplasman takımının yakaladığı en yüksek sayıya ulaştı.

23 Nisan akşamı oynanacak Karagümrük maçı öncesi puanını 69’a yükselten Galatasaray liderliğini pekiştirdi. Ersun Yanal yönetimindeki Alanyaspor ise 32 puanla 11. sırada kaldı. Galatasaray bu sonuçla ligdeki 22. galibiyetini alırken, bu sezon karşılaştığı tüm Süper Lig takımlarını en az bir kez yenmiş oldu.

Okan Buruk: İki güçlü takıma 10 gol!

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, son iki haftada alınan sonuçlardan dolayı oyuncularını kutlayarak, “Rakibin topu bize vereceği ve bekleyeceği bir oyun bekliyorduk. Oyunun başı böyle geçti. Golü bulduk. Çok da erken gol yedik. Rakip kalemize gelen ilk toptu. Ceza sahamıza girişlerden belki 1-2 olmuştur, bunlardan biri penaltı oldu. İlk yarıdaki ritmimiz iyi değildi. Pas hızımızı daha dikine, savunma arkası koşuları deneyebilirdik. Devre arasında söylediğim daha öne oyun, daha dikine oyun ve 3-4. golü bulmak ana hedefti. 3’ü atınca maçı bitirme şansını elde ediyorsunuz. Bugün de böyle oldu. Oyuncularımı tebrik ettim. Oyuncularım iki güçlü takıma iki maçta 10 gol attı” sözlerini dile getirdi.

Bu kez Cumhurbaşkanı polemiği! 3 yönetici PFDK'lık olduBu kez Cumhurbaşkanı polemiği! 3 yönetici PFDK’lık oldu

Icardi’nin sakatlığı hakkında da konuşan Okan Buruk, şunları söyledi: “Icardi’de bir sertlik, zorlanma oldu. Yırtık yok şu andaki görüntü. Doktorumuz kontrol ediyor, MR çekecek bakacak. Ondan sonra bir açıklama yapacaktır. Çok ağır bir şey beklemiyoruz. İnşallah bir sonraki maça yetişir.”

Milot Rachica ise “Almanya’da uzun zaman önce üst üste 2 maçta gol atmıştım. Şimdi yine attığım için mutluyum. 3 puan kazandığımız için ayrıca mutluyum. Almanya’da iyi bir dönem geçirmiştim. Burada adım adım kendimi geliştiriyorum. Fırsatları daha fazla bulmaya ve daha çok gole çevirmeye başladık. Antrenmanlara da aynı şekilde devam ediyoruz.” dedi.

Rachica uzun bir aradan sonra üst üste iki lig maçında gol sevinci yaşadı…

Belçikalı yıldız Dries Mertens ise meslektaşı Mauro Icardi’yi överek şöyle konuştu: “Mutluyum diyebilirim Mauro Icardi ile oynamaktan. Her maçta gol atıyor. Santrfor olarak görevi bu. Icardi ile oynamak büyük keyif. Fırsatları gole çeviriyor olması en büyük özelliği.”

Başkan Özbek temkinli: Şampiyonluk havasına girmek yanlış

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Bizim için İstanbul veya deplasman fark etmiyor. Deplasman puanımız 2.04 veya 2.05. Bugün gördünüz, Alanyaspor güçlü bir takım ama güzel bir galibiyet aldık. Bizim için fark etmiyor İstanbul’da veya deplasmanda oynamak. Şampiyona bitmeden şampiyonluk havasına girmek bence son derece yanlış. Son haftaya kadar böyle devam edeceğiz. Aynı dikkati göstererek devam edeceğiz” diye konuştu.

Alanyaspor teknik direktörü Ersun Yanal ise maçın favorisinin Galatasaray olduğuna dikkat çekerek şunlarız söyledi: “Favori takım Galatasaray’dı. Icardi, Galatasaray’ın önemli oyuncusu. O hatayı affetmediler. Galatasaray’ı tebrik ediyorum, artık önümüzdeki maçlara konsantre olmamız gerekiyor.”

Dani Alves itiraf etti: Yalan söyledimDani Alves itiraf etti: Yalan söyledim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.