Bu kez Cumhurbaşkanı polemiği! 3 yönetici PFDK’lık oldu

Galatasaray yöneticisi Erden Timur, Fenerbahçe yöneticisi Ahmet Ketenci’nin hakem Atilla Karaoğlan'ı Cumhurbaşkanı'nın ismini kullanarak tehdit ettiği iddiasının açıklığa kavuşması gerektiğini söyledi. Ketenci'den sert yanıt geldi. Üç Fenerbahçeli yönetici ise PFDKya sevk edildi.

Spor 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Erden Timur ve Ahmet Ketenci Beyaz TV'ye mesaj göndererek açıklama yaptı.

Süper Lig’de zirve yarışı veren Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gerilim her geçen gün artıyor. Son haftalarda her maçtan sonra yapılan karşılıklı açıklamalarla kulüpler birbirini suçluyor. Fenerbahçe’nin 90+6’da bulduğu golle kazandığı Ankaragücü maçının devre arasında 3 Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, Ahmet Ketenci ve Burak Çağlan Kızılhan sahaya inerek hakem Atilla Karaoğlan’ın kararlarına tepki gösterdi. Sosyal medyada yayın yapan gazeteci Haluk Yürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da akrabası olan Ahmet Ketenci’nin maçın hakemi Atilla Karaoğlan’a ‘’Sen kimsin, Reis’te Fenerbahçeli’’ dediğini ileri sürdü.

Fenerbahçe yolun 'Sowe'u derken İrfan Can Kahveci'yle yarışa döndü, son saniyede kazandıFenerbahçe yolun ‘Sowe’u derken İrfan Can Kahveci’yle yarışa döndü, son saniyede kazandı

Erden Timur’dan yazılı açıklama

Bu iddianın ardından Beyaz TV’ye yazılı açıklama yapan Galatasaraylı yönetici Erden Timur “Yöneticilerimizle konuştum. Sayın Cumhurbaşkanımızın adının kullanıldığı söyleniyor. Bu açıklığa kavuşturulmalı. Cumhurbaşkanımızın adının geçtiği iddialarını bile yanlış buluyoruz. Bunu hep birlikte düzeltelim” dedi.

Ahmet Ketenci: Kanıtlamayan namussuzdur

Erden Timur’un bu sözlerine Ahmet Ketenci’den çok sert yanıt geldi. Ketenci, Beyaz TV’ye yaptığı yazımı açıklamada şunları söyledi: “Hakemi tehdit ettiğimiz ve Cumhurbaşkanımızın adını kullandığımız yönündeki iddialar külliyen yalan! O iddiaları açıklamayan kanıtlamayan namussuzdur.”

Fenerbahçeli yönetici Burak Kızılhan: Galatasaray algı ve manipülasyon yapıyorFenerbahçeli yönetici Burak Kızılhan: Galatasaray algı ve manipülasyon yapıyor

Fenerbahçeli yöneticiler ne ceza alacak?

Fenerbahçe – Ankaragücü karşılaşmasının devre arasında yaşananlardan dolayı 3 Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, Ahmet Ketenci ve Burak Çağlan Kızılhan PFDK ‘ya sevk edildi. Üç yöneticinin Futbol Disiplin Talimatı’nın 36 ve 39. maddelerinden cezalandırılması istendi.
Söz konusu maddeler şöyle…

36. Madde Sportmenliğe Aykırı Hareket: Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren eylemlerde bulunan veya basın ve yayın organları ya da sosyal medya aracılığıyla sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden veya taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklama ya da beyanlarda bulunan yöneticilere 21 ila 60 gün arasında hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 50.000.-TL’den 260.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.

Erden Timur ve Okan Buruk'tan açıklamar: Icardi'yle devamErden Timur ve Okan Buruk’tan açıklamar: Icardi’yle devam

Hakem Soyunma Odası’nın ve Koridorları’nın Güvenliği başlıklı 39. madde ise şöyle: Akredite olmayan kulüp yöneticileri hakem soyunma odası koridorlarına girmeleri halinde 30 günden az ve 60 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Futbolcu ve teknik adamlar hariç olmak üzere bu talimatta belirtilen kişilerin; hakem soyunma odası veya koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette, saldırıda, hakarette ve tehditte bulunmaları ile tükürmeleri halinde en az 3 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Bu kişilere ayrıca Süper Lig kulübü yöneticileri için 200.000 TL para cezası verilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.