Fenerbahçeli yönetici Burak Kızılhan: Galatasaray algı ve manipülasyon yapıyor

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'dan Galatasaray'a ağır suçlamalar geldi. Kızılhan, pek çok hakemin Galatasaraylı olduğunu iddia ederek Adana Demirspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük deplasmanlarında lig yarışından koparılmaya çalışıldığını söyledi.

Spor 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Burak Kızılhan'dan Galatasaray'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

Şampiyonluk yarışında son haftalara yaklaştıkça demeç savaşları hız  kazanarak devam ediyor. Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan da gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Galatasaray’ın algı operasyonlarını sürdürdüğünü iddia eden Kızılhan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“İftira, algı, manipülasyon”

– Galatasaray algı operasyonu yapıyor. İşler iyi giderken savundukları hiçbir ilke ve prensibe riayet etmeyen, ilk puan kaybında ortalığı kıyamete, yangın yerine çeviren bu anlayış, Türkiye’de sadece bir kulübe has, sadece bir kulüple özdeşleşmiş bir tavırdır. Bu tarz bir rekabet anlayışını benimseyen, işine geldiği noktada rakiplerine, federasyona, MHK’ya, Tahkim’e, hakemlere, yayıncı kuruluşa, objektif kalmaya çalışan medya mensuplarına iftiralar atan, Algı ve manipülasyonla insanları itibarsızlaştıran başka bir kulüp daha yok.

4 büyüklerin borçları da büyük! Galatasaray ve Beşiktaş, Fenerbahçe'yi geçti4 büyüklerin borçları da büyük! Galatasaray ve Beşiktaş, Fenerbahçe’yi geçti

– Önce bir şekilde fitili ateşliyorlar. Yeri geliyor bir yöneticileri, başkanları ya da teknik direktörleriyle bunu resmileştiriyorlar. Yeri geliyor trolleri, taraftar grupları ile yeri geliyor ‘sözde tarafsız, fanatik taraftar’ medya mensuplarıyla istedikleri algıyı kamuoyunun gündemine getiriyorlar. Sistematik bir şekilde köpürtüyorlar! Konuyu o kadar büyütüyorlar ki sonra kendileri de inanıp ağır mağduriyet yaşadıklarına kamuoyunu inandırmaya çalışıyorlar. Gerçekler ortaya çıktığı zaman ise ölü taklidi yapıyorlar! Hiçbir şey olmamış gibi oklarını yeni bir algıya çeviriyorlar.”

“Tehdit ederek amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar”

Galatasaray  tehdit yoluyla amacına ulaşıyor. Erden Timur’un “ligi bitirtmeyiz” söyleminin ardından 6 ay geçti ve Galatasaray bir tane bile kırmızı kart görmedi. Böyle bakınca kimin, nasıl tehditler ile istediğini elde ettiği açık şekilde ortada. Ama bunu görebilenler için. Trolleriyle, tarafsız taraftar medya mensuplarıyla istemedikleri her şeyi başarıyla perdeliyorlar.

TFF Başkanı Büyükekşi’nin kardeşi 'FETÖ' davasında beraat ettiTFF Başkanı Büyükekşi’nin kardeşi ‘FETÖ’ davasında beraat etti

Lale Orta açıklaması: Her şey bu kadar basit mi?

Lale Orta için Okan Üniversitesi’ndeki akademisyenliği üzerinden bir sürü söylem çıkarıldı, ‘Fenerbahçeli’ dediler. Kendisi bir eğitimci, öğretim üyesi, bir görev yapıyor, MHK başkanlığı görevinden önce de yayıncı kuruluşta hakem yorumcusu idi. Bir kariyeri var. Her şey bu kadar basit mi? Görev yaptığı okul üzerinden yakıştırılmaya çalışılanlar sadece manipülasyon. Başka hiçbir karşılığı yok.

Lale Orta’nın Okan Üniversitesi’ndeki göreviyle alakalı açıklama geldi

“Bizce de bir yapı var”

Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2008’de Galatasaray Spor Kulübü’ne üye oldu. Eski MHK Başkanı Sabri Çelik’in tescilli Galatasaraylı.  TFF Tahkim Kurulu Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in oğlu Av. Muzaffer Enes Cirit’in de Galatasaray üyesi oldu. Cirit’in beratını Dursun Özbek  taktı. 2006’dan beri yaşadıklarımız ortada, bu yapı kimin yanında, kimin karşısında çok net bir şekilde belli. Kim, stadında neler yaşadı, kim son maçta kaç kez şampiyonluk kaybetti, TFF üyeleri hangi takımın hakkını korumak için önce istifa edip sonra istifasından döndü, her şey çok aleni ortada. 2011’de hain FETÖ terör örgütünün kumpasına maruz kalmış, başkanı, yöneticileri, çalışanları hapis yatmış, otobüsü kurşunlanmış failleri belli meçhul dosyayı da sayarsak yıllardır çekmediği çile kalmamış bir kulübe işte içeride bir yapı var, Fenerbahçe’yi destekliyor diyemezsiniz! Derseniz gülünç duruma düşersiniz! Kimin kimi desteklediği, kimlerin kimler için neler yaptığı alenen ortada.”

Burak Kızılhan,3 Temmuz yaşananları hatırlattı.

“Pek çok hakemin Galatasaraylı olduğunu biliyoruz”

Ofsaytımsı kalıbıyla bu sezonun ne noktaya geldiği belli. MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz’ın Fenerbahçeli olduğu iddiası sürekli dillendirildi. Bu tamamen yıpratma politikası. Pek çok hakemin Galatasaraylı olduğunu biliyoruz. TFF Tahkim Kurulu’nda istifalar sonrası asil üyeliğe geçen Serdar Karahan’ın Galatasaraylı taraftar grubunun paylaştığı ‘Boykot Koç’ paylaşımını beğendiği kamuoyuna düştü. Hakemler Fenerbahçe’yi kolluyor algısı yapılırken pek çok hakemin Galatasaraylılığının tescilli olduğu bir Türk futbolu gerçeği!”

“Hiçbir şey açıklamayacaklar”

Türkiye’deki futbol ortamın hiç bugünkü kadar çirkinleşmedi. Galatasaray’ın yaptığı ‘Elimizde belgeler var. Sezon sonunda açıklayacağız’ söyleminin içi boş. Ligi bitirtmeyiz’ bu cümle sonrası bir seri yapıldı, bir maç kaybedildiğinde ise ‘Elimizde belgeler var. Sezon sonunda açıklayacağız’ denildi. Bu sözü çok seviyorlar, sık sık kullanıyorlar, geçmişte de örnekleri var, istediklerini alıyor ve sonra hiçbir şey dememiş gibi ortadan kayboluyorlar. İsimler değişiyor ama fıtrat aynı fıtrat, o değişmiyor. Futbolun içindeki bir yapıdan bahsediyorlar. Kendilerine sesleniyoruz: Ellerinde ne varsa, sezon sonunda değil, hemen bugün açıklasınlar. Ya açıklasınlar, kim ne yapıyor hepimiz öğrenelim ya da lafta kalacak şeyleri söyleyip ortadan kaybolmasınlar! Ama biliyoruz ki geçmişteki gibi hiçbir şey açıklayamayacaklar.”

Erden Timur’un açıklamalarına yanıt geldi

Adana Demirspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük deplasmanlarında VAR, Fenerbahçe’yi yarıştan koparmaya çalıştı. Taraftarların Beşiktaş maçı sonrasında verdikleri tepkileri anllıyoruz ve hak veriyoruz. Yine de sahadaki oyunculara destek verilmesi çağrısı yapıyoruz. Sosyal medyada bir çeşit troll saldırısı altındayız Medyada da durum hiç iç açıcı değil. Mesela birkaç kişi var, Galatasaray menşeili ve sadece Fenerbahçe’yi konuşuyorlar! Tek odakları bu. Ve her cümleleri iftira, her cümle algı…”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.