Erden Timur ve Okan Buruk’tan açıklamar: Icardi’yle devam

Galatasaray yöneticisi Erden Timur ve teknik direktör Okan Buruk'tan zirve yarışından Fenerbahçe ile olan polemikleririne, Mauro Icardi'den Yusuf Demir'e kadar birçok konuda açıklama geldi.

Spor 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Erden Timur ve Okan Buruk, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Galatasaray’ın önde gelen iki figürü yönetici Erden Timur ve teknik direktör Okan Buruk basın mensuplarıyla bir araya geldi. İftar yemeği etkinliğinde soruları yanıtlayan Timur ve Buruk, Icardi’nin durumundan futbol gündemini fazlaca meşgul eden demeç savaşlarına kadar birçok konuda basın mensuplarına bilgi verdiler.

Buruk: Fenerbahçe, Beşiktaş’a göre çok daha önde

Ligdeki şampiyonluk yarışını değerlendiren Okan Buruk, kendilerinin bekleyecek değil kazanacak takım olduğunu söyledi. Buruk, “Sezonun başında hangi takıma sorarsanız sorun, bu haftaya 1 puan farkla bile lider girmeyi herkes kabul ederdi. Şu anda 6 puan öndeyiz. Bu önemli bir avantaj. Tabii ki bütün maçları kazanmak zorundayız. Rakiplerimiz de kazanıyor. Kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Bazen rakipleriniz puan kaybetsin diye beklersiniz ama şu an biz bekleyecek değil kazanacak takımız. Puan farkından dolayı Fenerbahçe, Beşiktaş’a göre çok daha önde. Ancak Beşiktaş da kazanarak geliyor. Fikstürde de avantajları var” dedi.

4 büyüklerin borçları da büyük! Galatasaray ve Beşiktaş, Fenerbahçe'yi geçti4 büyüklerin borçları da büyük! Galatasaray ve Beşiktaş, Fenerbahçe’yi geçti

Kayserispor maçı hakkında da konuşan Buruk ligin ilk yarısında 2-1 yenildikleri rakiplerine karşı ilk maçtaki hataları yapmayacaklarını belirtirken Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Başakşehir maçında bir sakatlık yaşayan Abdülkerim Bardakcı’nın da maça yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

“Futbolcularda bir etki oluştu”

Buruk, Lale Orta’nın Galatasaray maçlarındaki hakem hataları hakkında yaptığı açıklamalar sonrası oyuncularının tepkili olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Son maçın ardından bir tepki oldu. Biz orada bittiğine ve biteceğine inanıyoruz. Oyunculara da sahaya odaklanması gerektiğini söyledik. İşimiz sahadaki oyun. Her şeyi hakeme bağlayamayız. Önce biz en iyisini yapacağız, sonra hakemler de üzerine düşeni yapacak. Ancak hakem hataları üst üste gelince futbolcularda bir etki oluştu ama bunu silmek istiyoruz. Sadece oyuna, futbola, sahaya odaklanmaları gerekir. Zaten öyle başarılı olacağız. Biz futbola odaklandığımızda üst üste 14 galibiyet alan bir takımız. Tekrar buna odaklanacağız, dışarıyı düşünmeyeceğiz. Bir daha aynı şeylerin yaşanmayacağını da düşünüyoruz. Başakşehir maçının son olduğunu düşünüyoruz. Bizim bahaneye değil motivasyona ihtiyacımız var.”

Sohbet toplantısında hakem yönetimleri de masaya yatırıldı

Okan Buruk ile Fatih Terim hakem konuşmuş

Lale Orta’nın açıklamalarına pozitif yaklaştığını belirten Okan Buruk “Benim istediğim aydınlanmaydı. Pozisyonlarda haklı olduğumuzu söylemeleri güzel. Bundan mutlu oldum ve kafamızdaki soru işaretleri gitti. Açıkçası bir açıklama beklemiyordum. Açıklama olunca sevindim, hoşuma gitti” dedi.  Galatasaray Teknik direktörü, Fatih Terim’le buluştuğunu vurgulayarak burada çeşitli konuların yanı sıra hakem kararları hakkında konuştuklarını söyledi.

Buruk. Galatasaray ile gönül bağım var

Sezon sonunda sona erecek sözleşmesi sorulduğunda Okan Buruk, “Aramızda kontrat diye bir şey yok. Göreve gelirken de bir şey konuşmadık. Gönülden bir bağımız var. Sadece benim açımdan değil, kulübümüz açısından da bu böyle. Kontrat ne benim için ne de kulüp için önemli. Tek hedefimiz Galatasaray’ı başarılı yapmak. Maddi veya manevi bir beklentimiz yok. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Beni buraya layık görmeleri benim için en büyük kontrat” diye konuştu.

Okan Buruk ve Galatasaray sözleşme konuşmuyor!

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ise Okan Buruk’un sözleşmesinin 12 yaşında başladığını vurgulayarak şunları söyledi: “Hocamızın sözleşmesi 12 yaşında başladı. Aramızdaki bildiğiniz tarzda bir sözleşme değil. Gönül bağıyla olan bir sözleşme. Öyle bir ilişkimiz var. Okan hoca sadece teknik direktör değil, takımın her şeyi. Galatasaray ile Okan Buruk ilişkisi bambaşka. Okan hoca ilk başta hiçbir şey konuşmadı. Sadece sistemi ve yapacaklarımızı konuştuk. Sözleşmeyle ilgili bir konu geçmedi.”

Hedef Icardi ile devam etmek

Gelen Mauro Icardi sorusuna hem Okan Buruk hem de Erden Timur benzer yanıtları verdi. Okan Buruk yalnızca Galatasaray taraftarının değil tüm Türkiye’nin Icardi’nin kalmasını istediğini belirtirken Erden Timur “Icardi gibi isimler ülke futbolunun değerini de öne çıkarıyor. Biz kalmasını istiyoruz. PSG’deki son senesi olduğu için yeniden kiralama gibi bir şey imkansız” dedi.

Oyuncularının bireysel performanslarını değerlendiren Okan Buruk Muslera’yı överken sol bek pozisyonunda Türk oynatma zorunluluğuna dikkat çekti. Bu pozisyonda Türk statüsünde oynayan Adekugbe ve Kazımcan Karataş alternatiflerini dile getiren Okan Buruk, Kazımcan’ın oyununu beğendiğini söyledi. Yusuf Demir’in oynamamasının tek sebebinin yabancı kuralı olmadığını Galatasaray teknik direktörü oyuncunun yaşadığı talihsiz sakatlıklardan dem vurdu.

Galatasaray, Arjantinli golcü Icardi’nin takımda kalmasını istiyor.

Okan Buruk, Fenerbahçeli Arda Güler’in kısıtlı süre alması hakkında gelen soruya da karar mercinin Jorge Jesus olduğunu belirterek cevap verdi. Öte yandan Buruk, Arda hakkında gelen “Türkiye’nin gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcusu mu?” sorusuna cevap olarak “Çok yetenekli ama çok erken. Süre lazım. Gelişimini görmek lazım. Yetenek olarak herkesin hemfikir olduğu nadir oyunculardan biri” dedi.

Timur: Canlı yayına çıkmayacağız

Erden Timur, Fenerbahçe’den taraflarına gelen canlı yayında tartışma talebine gerilimi artırmak istemedikleri gerekçesiyle olumsuz döndüklerini belirtti ve şu sözleri söyledi: “Bu doğru değil. Gerilimi artıracak bir hareket olur. Biz gerilimi artırmak istemiyoruz. Rakip takımlar açıklama yaparken biz kaç kez itidal çağrısında bulunduk. Bu üst üste hatalar başka takımlara yapılmış olsaydı ortalık nasıl yangın yerine çevrilirdi. Hala kendi lehine hata yapılan hatayla ilgili konuşan tek kulüp biziz. Belagatıma, herkesle baş edeceğime inanırım ama bu doğru değil. Bu Türk futboluna zarar verir.”

Timur: Belgeyi mertçe gösterdik

Erden Timur, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki’nin, kendisinin canlı yayında Mauro Icardi ve Nicolo Zaniolo için Fenerbahçe’nin yaptığı resmi teklif belgelerini yayınlaması için kullandığı “raconsuzluk” söylemini değerlendirdi. Timur konu hakkında “Bence mertçe davranışı manipüle etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de bir oyuncuyu alan bir takım, rakibinin çok daha yüksek teklifini gazetecilere sızdırır. Bu, namertçe yapılır. Kimse çıkıp mertçe olayı anlatmaz. Biz iki ay sabrettik. Aldığımız oyuncuların sakatlıkları mı kalmadı, istememeleri mi kalmadı. ‘Bizim istemediğimiz, çöpe attığımız oyuncuyu aldınız.’ algısı oluşturdular. Biz iki ay boyunca uyardık ama devam ettiler. Biz de ilkeli bir şekilde çıkıp, başkaları üzerinden servis etmeden, mertçe gösterdik. Herhalde mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar. Bu aslan gibi mertçe bir davranıştır. Ben hiçbir zaman önce Fenerbahçe’nin talip olduğu oyuncuya teklif vermedim. Varsa bunları çıkarsınlar. Bunu raconsuzluk değil racon ve mert bir davranış olarak algılarız” diye konuştu.

Erden Timur, Icardi ve Zaniolo hakkında yapılana algılardan söz etti

Fenerbahçe’den paylaşım

Okan Buruk ve Erden Timur’un açıklamalarının basın yansımasının ardından dün gün içinde Fenerbahçe’den paylaşım geldi. Yapılan paylaşımda, Erden Timur’un “Gerilimi artırmak istemiyoruz” sözlerine vurgu yapıldı. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“2022-23 SEZONU GÜNCELLEMESİ, VERSİYON 2: “Tehditler Devreye Alındı!”

Yalan: Fenerbahçe’nin canlı yayında tartışma talebi doğru değil. Biz gerilimi artırmak istemiyoruz. Gerçek: “2 Nisan 2023: Lig bitince elimizdeki her şeyi açıklayacağız, vahim durumlar var. Şu an yapmamızın sebebi ligin gerginliğini arttırmamak.”

Elinizde her ne varsa açıklamanızı bekliyoruz!”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.