Fenerbahçe’ye Kardeşler, Galatasaray’a Şansalan

Süper Lig'de 26. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Cumartesi akşamı oynanacak Rizespor-Fenerbahçe maçında Arda Kardeşler, pazar akşamı oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçında Ali Şansalan düdük çalacak.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri açıklandı.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı nefes keserken 26. hafta karşılaşmalarında görev alacak hakemler belli oldu. İki şampiyonluk adayının deplasmana çıkacağı haftada Rizespor-Fenerbahçe maçını Arda Kardeşler, Ankaragücü-Galatasaray maçınıysa Ali Şansalan yönetecek.

Kardeşler’in görev alacağı Rizespor-Fenerbahçe maçı Karadeniz ekibinin ev sahipliğinde cumartesi akşamı 19.00’da başlayacak. Kardeşler daha önce 16 Fenerbahçe maçında düdük çaldı ve bu maçların sekizini Fenerbahçe, altısını sarı-lacivertlilerin rakipleri kazandı. İki maç berabere bitti. Berabere biten maçlardan biri bu sezon Kadıköy’de oynanan Galatasaray derbisiydi. Fenerbahçe bu sezon Galatasaray derbisi hariç Arda Kardeşler’in yönettiği iki maçta daha sahaya çıktı. Kanarya bu karşılaşmalarda Ankaragücü’nü deplasmanda 1-0, Karagümrük’ü sahasında 2-1 yendi. Kardeşler Rizespor’un altı Süper Lig maçında görev alırken Rizespor bu maçların ikisini kazandı dördünü kaybetti. Deneyimli hakem bu sezon Karadeniz ekibinin hiçbir maçını yönetmemişti.

Alanyaspor'dan teşvik primi iddialarına sert tepki, Fenerbahçe maçı hakemine ağır eleştiriAlanyaspor’dan teşvik primi iddialarına sert tepki, Fenerbahçe maçı hakemine ağır eleştiri

Pazar akşamı Eryaman Stadyumu’nda oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçıysa Ali Şansalan’a emanet. Şansalan daha önce kariyerinde ev sahibi ekibin 17 maçını yönetti. Ankaragücü bu maçlarda sekiz galibiyet alırken altı beraberlik ve üç de yenilgi aldı. Öte yanda 16 Galatasaray maçında düdük çalan hakemin bu maçlarında Galatasaray 11 kez kazandı iki kez berabere kaldı ve üç kez yenildi. Galatasaray bu sezon Şansalan’ın yönettiği maçlarda Gaziantep FK’yı 3-0, Alanyaspor’u 4-0 ve Konyaspor’u 3-0 yendi. Şansalan daha önce 2019-20 sezonunda 2-2 biten Galatasaray-Ankaragücü ve 2020-21 sezonunda 1-0 biten Galatasaray-Ankaragücü maçlarında da düdük çalmıştı.

Meler ilk dört büyükler görevi

11 Aralık 2023 akşamı oynanan Ankaragücü-Rizespor maçından sonra eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın yumruklu saldırısına uğrayan ve bir süre maç yönetemeyen Halil Umut Meler İstanbulspor-Konyaspor maçıyla sahalara dönmüştü. 14 Ocak tarihindeki bu maçtan bu yana hiç maç yönetmeyen Meler bu haftaki Pendikspor-Trabzonspor maçında düdük çalacak. Küme düşme hattını ve üçüncülük mücadelesini aynı anda yakından ilgilendiren maça çıkacak Meler yumruklanma olayından sonra ilk kez bir dört büyüklerin maçında görev alacak. Karşılaşma 18 Şubat Pazar saat 16.00’da.

Süper Kupa'nın tarihini TFF değil Ali Koç verdi: Final seçimden sonra oynanacakSüper Kupa’nın tarihini TFF değil Ali Koç verdi: Final seçimden sonra oynanacak

Beşiktaş’a Numanoğlu

Yeni transferleriyle beraber bir çıkış yakalama peşinde olan ve son iki maçında bir galibiyet bir beraberlik alan Beşiktaş ise sahasında Konyaspor’la kozlarını paylaşacak. 19 Şubat Pazartesi akşamı 20.00’de İnönü’de oynanacak karşılaşmanın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu olacak.

İşte haftanın diğer maçlarında düdük çalacak hakemler:

Kasımpaşa – Karagümrük Kadir Sağlam

Antalyaspor – İstanbulspor  Mehmet Türkmen

Hatayspor – Sivasspor  Ümit Öztürk

Alanyaspor – A.Demirspor  Bahattin Şimşek

Gaziantep – Samsunspor  Zorbay Küçük

Başakşehir – Kayserispor  Oğuzhan Çakır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.