Süper Kupa’nın tarihini TFF değil Ali Koç verdi: Final seçimden sonra oynanacak

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Suudi Arabistan'da yaşanan kriz nedeniyle oynanamayan Süper Kupa finali hakkında konuştu. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra oynanacağını açıkladı.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ali Koç, Süper Kupa'nın yerel seçimlerden sonra oynanacağını açıkladı.

29 Aralık 2023 günü Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa Finali karşılaşmadan önce yaşanan anlaşmazlık ve protokol krizi nedeniyle yapılamamıştı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında oynanacak final karşılaşmasına ev sahipliği yapan Suud yetkililer iki takımın da Atatürk pankartlarıyla sahaya çıkmasına müsaade etmemiş, Atatürk’lü t-shirtlerle gelen seyircilerin tribüne girişine engel olunmuştu. Bunun üzerine Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sahaya çıkmayı reddetmesi üzerine final maçı belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Sarı-lacivertlilerin başkanı Ali Koç haftalardır süren bilinmezlik hakkında konuştu. Halk TV’de katıldığı programda Süper Kupa maçının yapılacağı tarihe dair bilgi veren Koç haberi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan önce kamuoyuna açıklayan isim oldu. Fenerbahçe Başkanı 3 Temmuz sonrası oynanmayan final için başvuru yaptıklarını belirtti.

‘Nisan ayı kesin’

Ali Koç final maçının 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yapılacağını kamuoyuna duyurdu. “Süper Kupa maçı için önce 28 Şubat dediler ama o tarihten vazgeçildi. Maçın yerel seçimlerden sonra Nisan ayında oynanacağı kesin. Biz de kendi planımızı yapmak için bekliyoruz, ama TFF’den kesin bir tarih henüz gelmedi” dedi. Açıklamanın organizasyonu düzenleyen TFF tarafından değil finalin paydaşı Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’ndan gelmesi dikkat çekti.

‘2011 Finali için başvurduk’

3 Temmuz davalarının ertesinde oynanamayan 2011 Süper Kupa Finali için de Beşiktaş’la birlikte başvuru yaptıklarını açıklayan Koç bu konu hakkında da TFF’den dönüş beklediklerini açıkladı.

Sandro Zufic: Oğlumdan çok Livakovic’i görüyorumSandro Zufic: Oğlumdan çok Livakovic’i görüyorum

Ferdi’ye sezon sonuna açık bilet

Fenerbahçe’nin başarılı sol beki Ferdi Kadıoğlu hakkında da bilgi veren Koç “Ferdi benim ilk yurt dışı transferimdir. Fenerbahçe’de mutlu ama artık yeni bir hikaye yazma zamanı geldi. Her maç üstüne koyarak gidiyor. Benim tahminim sezon sonunda yeni bir hikayeye yelken açacağı yönünde” dedi.

Devlete 3 Temmuz sitemi

Ali Koç 3 Temmuz dönemi konusunda sitem dolu açıklamalar yaptı. Fenerbahçe Başkanı “Biz 3 Temmuz’da çok ağır bedeller ödedik. Hem maddi hem de manevi. Hâlâ da ödüyoruz, son 10 yılda yaşadıklarımız ortada. Bu duruş her şeyden önemli. Biz FETÖ ile en ihtişamlı döneminde yüzleştik. Kimse yanımızda değildi o zaman, dimdik durduk. Ancak kimse bizimle helalleşmiyor. Fenerbahçe o dönemde fersah fersah öndeydi rakiplerinden. Keşke davalar falan açılmadan helalleşme süreci olsaydı Fenerbahçe için. Bizim otobüsümüz kurşunlandı, hâlâ faili meçhul. 3 Temmuz döneminin kesinlikle filmi veya belgeseli yapılmalı. Böyle bir şeyin örneği yok çünkü” diye konuştu.

‘Bazı kulüpler şampiyon yapıldı’

“Türkiye’de futbol temiz insanların barınabileceği bir sektör değil” diyen Ali Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 13 yılda Fenerbahçe’nin bir şampiyonluğu var. Bunu sadece sportif sebeplerle açıklayamazsınız. Hem Aziz Yıldırım dönemi, hem de bizim dönemimiz için konuşuyorum. Bazı sezonlarda bazı kulüpler planlanarak şampiyon yapıldı. Bazı kulüplere ne destekler verildiğini gördünüz. Biz futbolun sahada kalması gerektiğine inanıyoruz.”

TFF’ye suçlama: Süper Kupa raporunda beni hedef göstermişler

Başkanlığı bırakmamın zamanı geldiğini belirten sarı lacivertli kulübün lideri “Ben iki dönem için geldim. Fenerbahçe’nin şampiyon olmasında birçok engel var. Benim başkanlığımda bu engeller arttı. Süper Kupa olayında birçok paydaş var, cımbızla bizi hedef gösterdiler. Yeni aldığım bilgiler de var… TFF bu işi Ankara’ya raporlarken bizi işaretlemiş. Biz bunun dibine ineceğiz. O yüzden devletimizden bir kez daha rica ediyorum; kim doğru söylüyor, kim yalan söylüyor, bu işin üzerine gidilsin” dedi.

‘Galatasaray puan kaybedecek’

Şampiyonluk yolundaki rakibi Galatasaray hakkında da konuşan Fenerbahçe Başkanı “Camia kırılgan, şampiyonluk hasreti var. Onlara rahat olmalarını söylüyorum. Daha puanlar kaybedilecek, rakibimiz de kaybedecek. Futbol dışı branşlarda altın çağımızı yaşıyoruz. Fenerbahçe her yerde tepeye oynuyor. Tabii kulvarlarda şampiyonluk kaçtığında hayal kırıklığı daha büyük oluyor bu yüzden” diye konuştu.

Ryan Kent Fenerbahçe'de sezonu kapattıRyan Kent Fenerbahçe’de sezonu kapattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.