Fenerbahçe TFF’ye listeyi verdi: Ryan Kent kadro dışı

Alanyaspor'la berabere kalıp liderliği Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'nin TFF'ye verdiği oyuncu listesi belli oldu. Buna göre yabancı sınırına takılan Ryan Kent ligin kalan kısmında sarı-lacivertli formayı giyemeyecek.

Spor 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
27 yaşındaki Ryan Kent sezon başında takıma katılmıştı.

16 yabancı futbolcuyla aktif sözleşmesi bulunan Fenerbahçe’nin 14 yabancı sınırı kuralı uygulayan TFF’ye verdiği liste belli oldu. Buna göre ligin ilk yarısında da lisansı çıkarılmayan Luan Peres’le birlikte Ryan Kent de lisanslanmadı. İngiliz sol kanat ligin kalanında oynayamayacak.

Son maçta süre almıştı

Fenerbahçe’nin Alanyaspor’la Kadıköy’de 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın 85’inci dakikasında oyuna giren Kent ligde 12 maç sonra forma şansı bulmuştu. Bu şansın hemen bir gün sonrasında kadro dışı kalan oyuncu UEFA’ya gönderilen listede yer aldığı için Konferans Ligi maçlarında süre alabilecek, fakat Süper Lig’de sene sonuna kadar oynayamayacak.

‘Fena işler yapmadı’ demişti

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal son dört maçtır kadroya dahi almadığı Kent’i oyuna soktuğu Alanyaspor karşılaşmasından sonra övmüştü: “Kent bizim oyuncumuz. Avrupa listesine yazdık. Türkiye listesinde de 48 saat içinde federasyona bir liste vereceğiz. 15 oyuncumuz var, biri dışarı çıkacak. Ekibimizle değerlendirme yapıp karar vereceğiz. Bu akşam 10 dakika oynadı, ama fena işler yapmadı.”

Sezon başı transfer edildi

Glasgow Rangers’ta geçirdiği dört sezonun ardından kontratı bitince serbest oyuncu olarak Fenerbahçe’ye katılan İngiliz sol kanat çubuklu formayı şimdiye kadar 16 maçta terletti, bir gol atıp iki de asist yaptı. Kent’le birlikte takımdan ayrılan Crespo’nun da çıkarıldığı TFF listesindeki iki boşluğa yeni transferler Krunic ve Bonucci eklendi.

İşte Fenerbahçe’nin ligin kalanında kullanmak üzere TFF’ye lisansladığı 14 yabancı futbolcu

Dominik Livakovic, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Leonardo Bonucci, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Rade Krunic, Fred, Sebastian Szymanski, Miha Zajc, Dusan Tadic, Joshua King, Michy Batshuayi, Edin Dzeko

Berke Özer, Arina Fedorovtseva'dan sonra Zehra Güneş ile birlikteBerke Özer, Arina Fedorovtseva’dan sonra Zehra Güneş ile birlikte

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.