Depremzede Hatayspor, Süper Lig acemisi Pendikspor’u yere serdi

Depremden 6 ay sonra ilk resmi maçına çıkan Hatayspor, Pendikspor deplasmanında 5-1 kazandı. Süper Lig'de ilk maçına çıkan İstanbul ekibinin taraftarları Hatayspor'a destek verdi.

Spor 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Hatayspor, Sİstanbul deplasmanında çok üstün bir oyun sergiledi.

İki takım için maçın farklı onlamı vardı. Kahramanmaraş depremlerinde en ağır yara alan kentlerden biri olan Hatayspor yaklaşık 6 ay sonra ilk resmi maçına çıkıyordu. Pendikspor ise tarihinin ilk Süper Lig karşılaşmasını oynayacaktı. İstanbul’daki maça Hatayspor, depremde hayatını kaybedenlerin arasına siyah formayla çıktı. Pendiksporlu taraftarlar, Hataysporlu futbolcuları tribüne çağırarak destek oldu. Ev sahibi takımın oyuncuları da depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına “Acımız ilk günkü gibi taze” yazılı tişörtlerle sahaya çıktı.
Karşılaşmaya iyi giren takım konuk Hatayspor oldu. 3’üncü dakikada sol kanatta topla buluşan Fernandes pasını Görkem Sağlam’a aktardı. Görkem’in uzun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Strandberg’in sert vuruşunda top ağlara gitti.

23’te Hatayspor farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan hareketlenen Bertuğ, ceza sahasına girdikten sonra kaleciyi geçemedi. Seken topu önünde bulan Görkem Sağlam fileleri bulmayı başardı. Pendikspor ilk yarıdaki en tehlikeli pozisyonunu 34’te buldu. Halil Akbunar’ın sol kanattan penaltı noktasına yaptığı ortaya iyi yükselen Thuram’ın kafa vuruşunda top yan direkten sekerek kaleci Erce’de kaldı. İlk yarı konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle bitti.

‘Buruk’ bir başlangıç…‘Buruk’ bir başlangıç…

Hatayspor ikinci yarıya da golle başladı. 46. dakikada Bashiru’nun sol kanattan ortasında Bertuğ bomboş pozisyonda topu ağlara gönderdi. 57’de ceza sahası içi sağ çarprazında topla buluşan Strandberg, pasını topukla Görkem Sağlam’a aktardı. Görkem’in tek pasında topla buluşan Bashiru’nun vuruşunda top bir kez daha filelerle buluştu ve skor 4-0’a geldi. 85’te Aburjania’nın pasında kaleciyi geçen Bashiru farkı beşe çıkardı. 90+4’üncü dakikada Pendikspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına Emre Taşdemir geçti. Emre Taşdemir’in şutunda kaleci Erce’den seken topu Thuram kafayla tamamladı. Bu aynı zamanda Pendikspor’un Süper Lig’deki ilk golü oldu. Maç 5-1 sona erdi.

Kayserispor, Galatasaray'a yine çelme taktıKayserispor, Galatasaray’a yine çelme taktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.