Galatasaray’da stadın ismi değişti… Ramazan ve oğulları geliyor

Galatasaray, stat isim sponsorluğu için Rams Global şirketiyle 'dünya standartlarında bir gelir karşılığında' anlaşma sağlandığını açıkladı. 'Rams ismi Ramazan Bülbül'den geliyor.

Spor 29 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ramazan Bülbül Kazakistan'da yaşıyor. Çocukları Doğan, Faruk ve Devran ve Bülbül Türkiye'ye gelip gidiyor.

Galatasaray, Rams Global ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi içindeki stat isim sponsorluğu anlaşmasını imzaladı.Sarı kırmızılardan yapılan açıklamada konunun detaylarının daha sonra açıklanacağı belirtilirken “Anlaşma dünya standartlarında sponsorluk geliriyle de Türk futbolunun geleceğine ışık tutacak” denildi.

Galatasaray açıkladı: Türk sponsorluk tarihinin en büyük anlaşması...Galatasaray açıkladı: Türk sponsorluk tarihinin en büyük anlaşması…

Kazakistan’da servet kazandılar

Rams Global, gayrimenkul, sağlık, turizm, medya, madencilik gibi farklı sektörlerde boy gösteriyor. Rams Global’ın sahibi 1976 Cizre doğumlu Ramazan Bülbül. Gaziantep’te ihracat işiyle uğraşan Bülbül, 1995 yılında Kazakistan’a giderek Rams Kazakistan şirketini kurdu. Zamanla adı Rams Global’e dönüşen şirket, Kazakistan’da gayrimenkul projeleri geliştirme yolunu seçti. Burada 10 milyar dolarlık proje tamalayan Rams’ın 5 milyar dolarlık işi sürüyor.

Galatasaray, eski sponsor Nef’e teşekkür etti.

Türkiye, Tayland ve Rusya’da projeler

Kazakistan’da büyük paralar kazanan grup daha sonra Türkiye’ye geldi. Grup ilk yatırımını Gaziantep’te yaptı. Liv Hospital’in mülk sahibi oldu. İstanbul ve Bodrum’da projeler yaptı, otel işine girdi. Ümraniye’de 600 dairelik kentsel dönüşümü yapmaya başladı. Grup, İstanbul Maslak’taki Diamonds’u da devraldı. Uzel Traktör fabrikasının arazisine Boğaziçi Varlık Yönetimi ile ortak oldu. Tayland Phuket’te 400 konutluk projeye başlayan grup, Moskova’da 105 dönüm arsayı 40 milyon dolara aldı.

Galatasaray'a Avusturya yollarıGalatasaray’a Avusturya yolları

Rams Global ismi nereden geliyor?

Baba Ramazan Bülbül Kazakistan’da yaşıyor. Oğlu Faruk Bülbül ise Kazakistan-Türkiye arasında mekik dokuyor. Rams Global Başkan Yardımcısı ve CEO’su Faruk Bülbül, firmanın isminin öyküsünü şöyle anlattı: “Babam Ramazan Bülbül Gaziantep’te iş hayatına girdiğinde şirketin adını ‘Ramses’ yapmış. Yani, ‘Ramazan’ın sesi’ni kısaltarak o ismi türetmiş. Kazakistan’da şirket ve gayrimenkul markası olarak ‘Rams’ı benimsemiş. Biz şimdi Rams’ın açılımına ‘Ramazan ve oğulları’ diyoruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.