Erden Timur’dan sürpriz toplantı: Transferlerde son durum

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur sürpriz bir basın toplantısı yaparak kaptan Muslera ile masaya oturacaklarını, Angelino sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Erden Timur, Galatasaray futbolculara teklif olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren Galatasaray’ın Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur düzenlediği basın toplantısında transferler hakkında bilgi verdi. Timur’un yaptığı açıklamalar özetle şöyle…

Gerçekleri tarihi yazar tarihi de Galatasaray: Önce bir yazıdan bahsedeceğim. Bizim soyunma odamızda bir yazı yazar. O yazıyı size okuyacağım: ‘Tarihi kimler yazar? Tarih hayal edeni yazar. Hayallerinin peşinden gideni, kendine güveneni, yürekli olanı, yüreğini koyanı yazar. Tarih inananı yazar. Gerçekten isteyeni, inat edeni, imkansızı deneyeni, vazgeçmeyeni yazar. Tarih hiç durmadan çalışanı en yukarıdakini yazar. Başarılı olanı, başarıyı paylaşanı yazar ve sadece birlikte olanlar tarih yazar. Şimdi Galatasaray için bir tarih daha yazmanın zamanı geldi. Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray.’ Bu bizim soyunma odamızda her daim yazan bir yazıdır. Oyuncularımız bu yazıyı okuyarak soyunma odasına girer.

Dursun Özbek, Murat Kurum'a destekte geri adım atmadıDursun Özbek, Murat Kurum’a destekte geri adım atmadı

Bu hikaye forma aşkının hikayesi: Biz seçildiğimiz günden beri hep bir şeyden bahsettik. Bir hikaye yazmaktan. Galatasaray zaten spor tarihinde yazılan hikayelerin birçoğunu yazmış olan çok derin bir tarihe geçmişe sahip bir takımdır. Her ne olursa olsun birbirimizi sevmekten bahsettik. Bu hikaye inanmanın, karşılıklı sevmenin, forma aşkının, sevinç gözyaşlarının, birbirini seven insanların gerçek hikayesidir.

Zerremize kadar inanıyoruz ki bu sene şampiyon olacağız: Tepeden tırnağa camia olarak şampiyonluk için kenetlendik. Tek ihtimali olan insanların hikayesidir. Galatasaray renklerine aşık insanların takımıdır, fedakarlıkların takımıdır. Tarihimize baktığımız zaman bugünkü imkanların yanına bile yaklaşılamayan dönemlerde biz bir olduğumuz, beraber olduğumuz zaman çok daha kısıtlı imkanlarla neleri başardığımız müzemizde çok nettir. Bizim tek hedefimiz şampiyon olmaktır. Başta başkanımız ve tüm yönetim kurulu üyelerimiz, Okan Hoca’mız, kulübümüzde her zaman gayret eden, stattan Florya’ya, mağazalarımızdan Kalamış’a, Ada’ya kadar her birbirimizle çalışan, emek veren tüm çalışan arkadaşlarımız, burada bizlere çay veren değerli kardeşlerimiz, hepimiz her zerremizle hissediyoruz ki biz bu sene şampiyon olacağız. İliklerimize kadar bu duygu her birimize işlemiş vaziyette. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.

Galatasaray'da malumun ilanı: Luyindama ile yollar ayrıldıGalatasaray’da malumun ilanı: Luyindama ile yollar ayrıldı

Şampiyon olanlar bu duyguyu tekrar hissedecek: Geçen sezon şampiyonluk yaşayan isimlere tekrardan bu hissi yaşatmak için motive ediyoruz. Artık şampiyonluk meşalesi yandı bir kere. Yaklaşık bir hafta önce bir yemek yaptık, futbolcularımızla Ada’da buluştuk. Orada her şeyi konuştuk, herkes söz aldı. Herkes hayallerinden bahsetti, birlikte nasıl şampiyon olacağımızı konuştuk. Müthiş bir motivasyon vardı. Sonrasında Trabzon’da maç öncesi akşam yemeğinde oyuncularımıza bir sürpriz yaptık. Her tarafı karartıp geçen seneki şampiyonluk anlarımızı, kutlamalarımızı, sevinçleri, birlikte olduğumuz anları gösterdik. Ve orada şunu söyledik: Şampiyon olanlar bu duyguyu yaşayanlar bu duyguyu tekrar yaşayınca hissedecek. Öyle kendi kendine hissedilecek bir şey değil. Olamayanlar da ancak ve ancak yaşayınca öğrenecek.

İnancımızda bir milim bile geri adım atmamamız gerekiyor: Şampiyonluk ipini tekrardan göğüslemek için inançlarından geri adım atmamaları gerektiğini ifade eden yönetici “Ve ondan sonra malum Trabzon maçını oynadık. Burada herkes çok çalışıyor. Oyuncularımız burada herkese göre ekstra çalışmalar yapıyor. Pırlanta gibi çok karakterli ve değerli oyuncularımız var. Yine çok istekli personelimiz ve idari personelimiz var. Okan hocamız gayretiyle, güzel gönlüyle… Zaten herkesin teveccühünü kazanan, kazanmış olan camiamıza daha küçücük yaşlarından beri bizim içimizde olan bizim için tüm Galatasaray için çok önemli bir değer. Ve bize geçen sene yaşattığı şampiyonlukla tüm Galatasaray bileşenleri olarak burada tek ihtiyacımız olan 7’den 70’e tüm Galatasaraylıların ne olursa olsun yüzde yüz inançla devam etmesi. İnancımızda bir milim bile geri adım atmamamız gerekiyor.

NBA devlerinin koçunu Galatasaray'daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardıNBA devlerinin koçunu Galatasaray’daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardı

Şampiyonluk yürüyüşünde taraftarımızdan sabır istiyorum: Sezon başında takıma katılan isimlerin taraftarlar tarafından eleştirilere maruz kalmasını doğru bulmuyorum. Ne zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım. Bundan sonra da farklı zorluklar, farklı üretilen spekülasyonlarla birçok zorluk varmış gibi gösterilecektir. Buraya çok dikkat etmemiz gerekiyor Tüm camiamıza ve oyuncularımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Birkaç örnek vereyim. Kaan Ayhan, Kerem Demirbay, Zaha ve birçok oyuncumuzla ilgili geldiklerinde çok eleştiriler aldılar. Hatta Icardi’nin alışması bile zaman almıştı hatırlarsanız. Bu şampiyonluk yürüyüşünde, tüm taraftarlarımızla, özellikle tribüne gelecek taraftarımızın biraz daha sabırlı olmasını rica ediyorum ve tüm Galatasaraylıların özellikle sosyal medyada bizi karıştırmak isteyen, yalan haberler uyduran sosyal medya ve medya haberlerine itibar etmemsini rica ediyorum. Çok fazla örnek var. Tüm samimiyetimle söylüyorum ama yüzde 90’ı da yalan.

Herkesten özür dilerim: Dayanışma zor zamanda olur. Kuruluş ruhuyla, kurtuluş ruhuyla olur. Dayanışma her koşulda birbirine sahip çıkmaktır. Biz bu dayanışmayı tüm bileşenlerimizle hissediyoruz. Ben telefonlara çıkacak vakit bulamıyorum. İletişim kurar insan. Ben üyelerimizin çoğuyla görüşemiyorum bile. Telefonlara bile cevap veremiyorum. Bu vesileyle herkesten özür diliyorum. Seçim oldukça karıştırılmak istendiği için böyle şeyler söyleniyor. Herkesin bu görüşü net. Dursun başkanımız inşallah tekrar bu şekilde devam etmesidir. Çünkü projeler var.

Abdülkerim'den Galatasaray'a kötü haberAbdülkerim’den Galatasaray’a kötü haber

Oyuncularımıza teklifler var: Oyuncularımıza teklifler var. Bunu yaz transfer döneminde daha çok göreceğiz. Burada taraftarların veya çeşitli medya şeylerinde de eleştirilen oyuncularımıza da teklifler var. Ama yerini doldurmadan bir oyuncu göndermek söz konusu değil. Gerçekten Galatasaray çıkarlarına uygun yönetimimizi tatmin edecek teklif olursa değerlendirilecek.

Örgütlü yapı: Maaş ödemelerinin gecikmesi ile ilgili söylemler hakkında konuşmak istiyorum. Kesinlikle örgütlü yapı olduğunu düşünüyorum çünkü gerçek olmayan şeylerin kasıt dışında çok yoktur. Ufacık bir yanlış anlaşılmaysa kasıt yoktur. Başkanımız da o gün belirtti. Bizim hocalarımızın maaşı hep gününden gününe yatıyor. Oyuncuların primleri dahil ödendi. Bilerek çıkarılan bir sürü haber var. Ziyech ile ilgili çıkarıldı, başka oyuncularla ilgili çıkarıldı, Icardi iğneyle oynadı. Her şeyle ilgili çıkarılıyor.

Harcama limitlerinde şampiyon GalatasarayHarcama limitlerinde şampiyon Galatasaray

Transferde isim vermiyorum: (Galatasaray, Abdülkadir Ömür ve Rıdvan Yılmaz’ın transferi ile ilgileniyor mu? sorusu üzerine) Oyuncu isimleriyle ilgili yorum yapamam zaten yapmak da doğru değil. O yüzden yanıt veremeyeceğim.

Muslera ile masaya oturulacak: Kaptan Fernando Muslera’ya yeni sözleşme… Kaptanımız Muslera ile görüşeceğiz. Galatasaray için çok önemli bir değer, efsanemiz. Futbol hayatına devam etmek istiyorsa konuyu aramızda çözeriz diye düşünüyorum.

Angelino 3-4 takımla görüşüyor: Angelino’nun menajerleri 3-4 takımla görüşme halinde. Takım ismi vermem doğru olmaz. Leipzig ile de görüştükten sonra transferi gerçekleşebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.