Abdülkerim’den Galatasaray’a kötü haber

Galatasaray'ın Trabzonspor'a konuk olduğu maçta ilk devre sonunda sakatlanarak kenara gelen Abdülkerim Bardakcı'nın durumu belli oldu. Milli stoper üç hafta sahalardan uzak kalacak.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Abdülkerim üç hafta sahalardan uzak kalacak.

Galatasaray geçtiğimiz hafta sonunu sonuçlar bakımından olabilecek en iyi şekilde geçti. Fenerbahçe evinde Samsunspor’la 1-1 berabere kalırken Galatasaray, Trabzonspor deplasmanından 5 gollü farklı galibiyetle döndü. Bu maçta Wilfried Zaha’nın forvet pozisyonunda verdiği performans, kendi mevkisinde oynamayan oyunculardan alınan verim sarı-kırmızılı camiayı mutlu etti. Her şeyden öte zirvede puanların yeniden eşitlenmesi büyük sevinç yarattı.

Ancak maçla alakalı Galatasaray taraftarının canını sıkan tek detay ilk yarı sonunda Abdülkerim Bardakcı’nın sakatlanarak yerini Davinson Sanchez’e bırakması oldu. Abdülkerim’in sağlık durumuyla alakalı açıklama kulüpten geldi. Oyuncu için “Çekilen MR’ı neticesinde sol alt arka adale grubunda 2. derece strain (zorlanma, kanama ve kısmi yırtık) tespit edilmiş olup oyuncunun tedavisine başlanmıştır” açıklaması yapıldı. Abdülkerim’in yaklaşık 3 hafta boyunca sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Galatasaray bu süreçte Süper Lig’de iç sahada İstanbulspor, Gaziantep FK, dış sahada Samsunspor ve ardından yeniden içeride Başakşehir’le oynayacak. Türkiye Kupası’nda ise Bandırmaspor sınavı verilecek. Sarı-kırmızılılar 15 Şubat tarihinde UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sparta Prag ile oynayacak. Bu sezon 32 maçta 5 gol atarak takımına önemli katkı sağlayan 29 yaşındaki Abdülkerim’in Prag maçına yetişmesi olası senaryo.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.