Dursun Özbek, Murat Kurum’a destekte geri adım atmadı

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a verdiği açık destek nedeniyle eleştirilen Dursun Özbek geri adım atmadı: Kullandığım ifadeler sekiz yıldır Kurum ile yaptığımız çalışmalardan oluşan görüşlerimin paylaşımıdır

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek, konuşmasında Bankalar Birliği anlaşmasından yakında çıkılacağını söyledi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek sarı-kırmızılı kulübün Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’ndaki ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında konuştu. Özbek özetle şunları söyledi…

Bankalar Birliği için yakında müjdeli haberi vereceğiz: Türkiye Bankalar Birliği ile olan yapılandırma anlaşması çerçevesinde ağır bir borç yükü altındayız. Buna rağmen tüm branşlarda rekabeti sürdürüyoruz. Bankalar Birliği Galatasaray’ın ürettiği bütün fonları bir yerde topluyor, faiz ve anapara ödemeleri için yarısını süpürüyor, diğer yarısını da Galatasaray’ın yönetilmesi için serbest bırakıyor. Bugünkü yönetimin ve 2024 mayısından sonra gelecek yönetimin de şu mecburiyeti var. Hesap yaparak Galatasaray’ı olması gibi yönetmek için gereken para ihtiyacı neyse bunun iki mislini oluşturması lazım ki hem borcu tasfiye etsin hem de Galatasaray’ı yönetsin. Bu borç yükünden kurtulmak, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için çalışmalarımızda önemli aşama kaydettik. Çok yakın bir tarihte kulübümüz için hayati derecede önemli olan bu konuda müjdeli haberler vereceğiz. Bu sayede yaklaşık yıllık 950 milyon liraya varan faiz yükünden kulübümüzü kurtaracağız.

Abdülkerim'den Galatasaray'a kötü haberAbdülkerim’den Galatasaray’a kötü haber

Futbol takımının maaşları düzenli olarak ödeniyor: Son dönemde futbol takımını maaş ve ödemeleri üzerinden Galatasaray’ı karıştırmak için hamleler yapılıyor. Tüm üyelerimizden, taraftarlarımızdan özellikle rica ediyorum. Bu manipülasyonlara kesinlikle itibar etmeyin. Şu anda kulübümüzde ter döken oyuncularımızın prim dahil tüm ödemeleri yapılmıştır. 3-4 ay geriden geliyormuşuz gibi bir şey yok. Kulüp personelimize de ayın biri gelmeden maaş ödemelerini düzenli şekilde yapıyoruz.

Galatasaray’ın hasılatı beş misline çıktı: Galatasaray Sportif AŞ, 1 Haziran-30 Kasım 2023’ü kapsayan altı aylık dönemde 3 milyar 87 milyon lira hasılat yaptı. 2022’de aynı sürede 592 milyon liralık hasılat yapılmış. O günden bugüne geldiğimiz zaman Galatasaray’ın hasılatını beş misline çıkarmışız. Bu rakamın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bankalar Birliği anlaşmasından çıkılmazsa Galatasaray ihtiyacının iki misli fon üretmek zorunda. Bu sene de çalışmalarımızı o yönde yaptık.

Galatasaray Store’da tüm zamanların en yüksek cirosuna ulaştık: Galatasaray Store ile rekorları kırıyoruz. Tüm zamanların en yüksek ciro rakamına ulaştık. Haziran-Aralık 2023 döneminde 33.7 milyon avro satışla geçen yıla göre avro bazında yüzde 119 büyüme gerçekleştirdik. Ürün ve satış adedinde de önceki yıla göre yüzde 113 oranında büyüme sağladık. Bu son yıllardaki en yüksek satış adeti ve artış oranı anlamına geliyor.

Dursun Özbek misafiri eli boş göndermedi: Murat Kurum'a açık destekDursun Özbek misafiri eli boş göndermedi: Murat Kurum’a açık destek

Murat Kurum ile uyumlu ve verimli bir çalışma ortamımız oldu: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un Galatasaray ziyareti sonrasında oluşan gündem hakkında da konuşmak istiyorum. Sayın Murat Kurum ile Emlak Konut Başkanlığı, bakanlığı döneminde ve özellikle deprem felaketi sonrası kulübümüzün yaptığı çalışmalarda birlikte mesai harcama fırsatı bulduk. Kendisi ile uyumlu ve verimli bir çalışma ortamımız oldu. Sayın Kurum’un kulübümüzü ziyaret ettiği gün kullandığım ifadeler bu sekiz senelik süre zarfında sayın Kurum ile yaptığımız çalışmalardan oluşan görüşlerimin paylaşımıdır.

Galatasaray’ı başarıya taşımak için ne gerekiyorsa yapmaktan sakınmıyoruz: Son dönemde kulüp içinde bir mektup dolaşıyor. Bu dilekçenin içeriğine diyeceğim hiçbir şey olmaz ama üslubunu ve kullanılan hitap şeklini kabul etmiyorum. Benim oturduğum koltuk genel kurulun bana emanet ettiği, kurucumuz Ali Sami Yen’in koltuğudur. Bu koltuk her şeyden yücedir. Günlük tartışmaların çok üstünde, korunması gereken bir makamdır. Sayın Divan Başkanı dilekçiyi okuduğu zaman kullanılan ifadeleri sizler de göreceksiniz. Galatasaray’a yakışmadığını düşünüyorum. Bizim etik değerlerimiz beni böyle düşünmeye sevk ediyor. Bana bir telefon uzakta olan kardeşlerim basın açıklaması ile kendilerini açıklamak istedi. Canları sağ olsun. Biz zafer yolculuğumuza birlikte devam ediyoruz. Bu zafer yürüyüşünde ben ve arkadaşlarım maddi ve manevi hiçbir destekten, Galatasaray’ı başarıya taşımak için ne gerekiyorsa yapmaktan sakınmıyoruz. En önemlisi sizlerin bize verdiği desteğin devam etmesidir. Biz ne yaparsak yapalım sizin desteğinizden mahrum olduğumuz zaman yaptığımızın hiçbir kıymeti yok. Biz Galatasaray’ız, başarmak zorundayız. Bugün Dursun Özbek bu koltukta oturuyor. Yarın başka değerli bir kardeşim bu koltukta oturacak. Bu koltukta oturan kişi kim olursa olsun başarı için tek bir şartı var. Kenetlenme sürdüğü sürece yönetimler başarılı olur. Aslolan Galatasaray’dır, gerisi de teferruattır.

Fenerbahçe ve Galatasaray kârda, Beşiktaş ve Trabzonspor zarardaFenerbahçe ve Galatasaray kârda, Beşiktaş ve Trabzonspor zararda

Aykutalp Derkan: Futbol yalı çocuğunun eğlencesi haline geldi

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan da konuşmasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a eleştirilerde bulundu. Galatasaraylı taraftarların Ali Koç için kullandığı ‘Yalı çocuğu’ ifadesini kullanan Derkan şunları söyledi: “Futbol artık sadece futbol değildir. İngiliz işçi sınıfının hafta sonu eğlencesi olarak ortaya çıkmış bu güzel oyun bugün karapara aklayıcılarının, oligarkların, yalı çocuklarının oyuncağı haline gelmiştir. Git gide seyircisini kaybetmektedir. Genç jenerasyonda e-sporun süratle yayılması bunun göstergesidir. Bu konuda bütün paydaşlar bu güzel oyunun centilmence, adalet çizgisinde sürdürülmesine olanak sağlamalıdır. Bu kadar söylemekle yetiniyorum.”

İlk 6 aydaki gelir gider farkı 547 milyon lira

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sarıkaya da toplantıda mali konularda sunum yaptı. Sarıkaya kulüp ve bağlı ortaklarının ilk altı aylık dönemdeki gelirlerinin 330 milyon 79 bin, giderlerinin 877 milyon 585 bin, gelir gider farkının 547 milyon 506 bin lira olduğunu açıkladı. İsmail Sarıkaya Galatasaray Sportif AŞ’nin ilk altı aylık dönemde 34 milyon 200 bin lira kar ettiğini söyledi.

Harcama limitlerinde şampiyon GalatasarayHarcama limitlerinde şampiyon Galatasaray

Seyfettin Gürsoy: Transfer yapmayın

Divan Kurulu’nda konuşan Prof. Dr. Seyfettin Gürsoy’dan da transfer yapılmaması önerisi geldi. Gürsoy şöyle konuştu: “Mali olarak Galatasaray Spor Kulübü gelecekte yaşamaya devam edebilecek mi? Esas sorun faiz oranı ve faiz giderleri değil, faiz dışı fazla meselesidir. Bu borcu sürdürülebilir hale getirmek için ciddi ikilemlerle yüzyüze gelecek kulüp. Dramatik seçimlerle yüzyüze gelecek. En önemlisi de belki kültürel olarak Galatasaray’ın gelecekte Şeyh’e mi satılır, Oligark’a mı satılır kabusundan sıyrılmak için gelecekteki 3-4 yılda taraftarını da ne yapacağına inandırması gerekiyor. Bir konuşmacı ‘Belki de transferleri durdurmak artık oyuncu almamak gerekebilir’ dedi. Takımımız yeterince güçlü zaten. Şampiyonluk için de öyle yırtınmaya, bunun için oyuncu almaya da gerek yok. Şampiyonlar Ligi’ne iki takımın gittiği yerde ikincilik de önemli. Galatasaray bunu oturup ciddi ciddi düşünmelidir. Divan Başkanı buraya değindiği için teşekkür ediyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.