Galatasaray soğuk deplasmanda üç puanla ısınmak istiyor

Zirve yarışı veren Galatasaray, Bülent Uygun'u göreve getiren Sivasspor'a konuk oluyor. Sarı kırmızılılarda eksiklere Sacha Boey eklenirken Cim-Bom’u Sivas’ta eksi üç derecelik hava bekliyor.

Spor 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray, hafta sonunda Konyaspor'u mağlup ederek yeni yıla iyi başladı.

Sivasspor, Süper Lig 16. hafta erteleme maçında Galatasaray’ı ağırlayacak. 4 Eylül Stadı’nda oynanacak ve saat 17.00’de başlayacak karşılaşmada, hakem Zorbay Küçük görev yapacak. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı verilecek. Maç saatinde havanın eksi üç ile eksi beş aralığında olacağı belirtiliyor.

Sivasspor’da Rey Manaj yok

Ligde geride kalan haftalarda 6’şar galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet yaşayan kırmızı-beyazlı ekip, 24 puan topladı. Sivas temsilcisinde sarı kart cezalısı Rey Manaj, Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Süper Lig’de üçer sarı kart gören orta saha oyuncusu Samuel Saiz ve defans oyuncuları Caner Osmanpaşa ile Uğur Çiftçi, yarınki karşılaşma öncesi kart ceza sınırında bulunuyor.

Baran Aksaka Galatasaray'a döndüBaran Aksaka Galatasaray’a döndü

Galatasaray’da Sacha Boey sakatlandı, soğuğa önlem aldı

Galatasaray Sivas deplasmanında soğuk havadan çekiniyor. Oyuncuların soğuktan olumsuz etkilenmemesi için termal çoraplar, kulaklıklar ve kas ısıtıcı kremlerle önlem alındı. Sarı kırmızılarda eksikler arasına ağrıları bulunan Sacha Boey de katlıdı. Oyuncu Sivas kadrosunda yer almadı. Sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira, sarı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz ile Afrika Kupası’nda mücadele edecek ülkelerinin milli takımlarına davet edilen Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu da maçta görev yapamayacak. Sarı kart cezası biten Lucas Torreira ise görev verilmesi durumunda sahada olacak. Sarı-kırmızılı takımda Abdülkerim Bardakcı, müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligin en iyi savunma yapan takımı

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor.Süper Lig’de çıktığı 18 maçta 35 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise sadece dokuz gol gördü. Yaptığı maçların 11’inde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Hesabını bilmeyen GKN Kargo'yu Galatasaray sponsorluğu batırdıHesabını bilmeyen GKN Kargo’yu Galatasaray sponsorluğu batırdı

Galatasaray galibiyet sayısında üstün

İki takım arasında Sivasspor’un Süper Lig’e yükseldiği 2005-2006 sezonuyla başlayan rekabette geride kalan 34 maçtan 21’ini sarı-kırmızılılar, 7’sini kırmızı-beyazlılar kazandı, 6 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray’ın 72 golüne, Sivasspor 44 golle yanıt verdi.
Rekabette Sivas’ta yapılan lig maçlarında takımlar, eşit galibiyet sayısına sahip. Sivas’ta yapılan 17 maçın altsını Sivasspor, altısını da Galatasaray kazandı. Beş karşılaşma ise berabere bitti. Galatasaray bu maçlarda 32 gol atarken, Sivasspor ise 27 kez ağları havalandırdı.

En farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Süper Lig’de rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 2011-2012 sezonunda deplasmanda 4-0 kazandığı maçta elde etti. Sivasspor ise rakibi karşısındaki en farklı galibiyetini, 2008-2009 sezonunda sahasındaki maçta 2-0’lık skorla kazandı. Rekabette en gollü lig maçı ise Galatasaray’ın 2007-2008 sezonunda deplasmanda 5-3 kazandığı müsabaka oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.