Yayın ihalesi kavgayı unutturdu… Saran, beIN’i geçti!

Süper Kupa Finali öncesi ortak basın toplantısı düzenlemeyi bile reddedip 'Galatasaray'la aynı masaya oturmayız' diyen Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç mesele yayın ihalesi olunca Dursun Özbek'le sadece aynı masaya değil, yan yana da oturdu.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek ve Ali Koç masaya yan yana oturdu.

Süper Lig’in yayın ihalesi süreci devam ederken basına servis edilen bir fotoğraf oldukça dikkat çekti. Kulüpler Birliği’nin de ihale sürecine dahil olmasıyla görüşmelere katılan kulüp başkanları ‘Yayın İhalesi Komisyonu’ adı altında bir araya geldi. Her fırsatta aynı masaya oturmayacaklarını belirten, karşılıklı sert demeçler veren, hatta birbirlerini ‘bölücülük’le bile suçlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un aynı masada yan yana oturması dikkat çekti.

Kulüpler Birliği’nin temsilcileri: Gümüşdağ, Koç, Özbek

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve Başkan Yardımcısı Dursun Özbek’in yan yana oturduğu masaya Göksel Gümüşdağ’ın yanı sıra TFF yetkililerinden Yusuf Günay, Yalçın Orhan ve Erman Kalkandelen de katıldı.

Süper Lig ve 1. Lig’in önümüzdeki üç yılının yayın hakları üzerine konuşulan toplantıda Türk futbolunun marka değerinin gelişimi ve kulüplere gelir oluşturacak yeni modeller üzerine de fikir alış verişi yapıldı.

İşte gelen teklifler… Saran, beIN Sports’u geçti

Yayın haklarını alma arzusunu her fırsatta dile getiren Saran Medya verdiği yeni teklifle Bein Sports’un önüne geçti. Sports Digitale’ın haberine göre BeIN Sports’un 3.9 milyar TL’lik teklifine karşı Saran Medya’nın teklifi 140 milyon euro (4.3 milyar TL) oldu. Saran Medya rakibinden 400 milyon TL daha fazla ücreti ihale komisyonuna ileterek süreçte bir adım öne geçti. İhale sürecinin 29 Şubat günü sonuçlanması bekleniyor.

Kulüpler Birliği’nden TFF’ye tepki: Niye dönüş yapmadınız?

Kulüpler Birliği üyeleri şartnameye uygun şekilde euro ile en yüksek teklifi yapan ve teminat mektubu veren Saran Medya’nın teklifine geri dönüş olmamasından dolayı TFF’ye sert tepki gösterdi. Süper Lig’deki kulüplerin tamamı beIN Sports’un teklifine soğuk bakıyor. Bunun nedeni olarak teklifin TL üzerinden yapılması, teminat mektubu verilmemesi gösteriliyor. İki yıl önce Saran Medya yine yayın ihalesine talip olmuş kulüpler kabul etmediği için zarar 45 milyon euro’yu bulmuştu.

Resimdeki gözyaşları... Olimpiyatın amacı neydi?Resimdeki gözyaşları… Olimpiyatın amacı neydi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.