Efes, Manisa’yı geçti… Karşıyaka’dan Cimbom’a şans yok

Basketbolda Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmesinde Anadolu Efes sahasında Manisa Bşb'yi 94-85 yendi. Karşıyaka ise Galatasaray'ı 88-72'lik skorla saf dışı bıraktı.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Karşıyaka ve Anadolu Efes, adını Konya'daki dörtlü finale yazdırdılar.

Basketbolda EuroLeague’e verilen bir haftalık ara, yerelde kupa heyecanının yaşanması anlamına geliyor. Şubat ayı arasında Türkiye’de de kupa heyecanı yaşanıyor.

Ligin ilk yarısını ilk sekiz sırada geçen takımların yer aldığı çeyrek finallerin ilki Anadolu Efes ve Manisa arasında oynandı. Manisa henüz maçın başında 19-7’lik üstünlük yakaladı. Boyalı alan savunmasını sertleştiren Efes 27-18 geride girdiği ikinci çeyreğin başında Darius Thompson’la etkili olup 29-29’luk eşitliği buldu. Mola dönüşünde de etkili oyununu sürdüren ekip 13-0’lık seriyle beraber 34-29 öne fırladı, devreyi de 51-47 önde kapadı. Clyburn ikinci yarıda etkili oldu, üçüncü çeyreğin ilk beş dakikası geçilirken fark 10 sayıya çıktı. Paco Cruz, Terry gibi isimlerin ağırlık koyduğu çeyrek sonuyla birlikte son periyoda Efes 4 sayı önde girebildi. Ancak bu bölümde yıldız oyuncuları Shane Larkin, Will Clyburn’le etkili olan takım maçı 94-85 kazanmayı başardı.

Efes bu galibiyetle adını 16-18 Şubat tarihlerindeki dörtlü finale yazdırdı. Efes’te Larkin 23 sayıyla, Clyburn 22 sayıyla oynadı. Manisa tarafında Russell’ın 17, Terry’nin 23 sayısı yetmedi.

Furkan Korkmaz: Tatil için Türkiye'deyimFurkan Korkmaz: Tatil için Türkiye’deyim

Efes’in rakibi Karşıyaka

Konya’da oynanacak dörtlü finallerde Efes’in ardından katılacak ikinci takım İzmir ekibi Karşıyaka oldu. Ev sahibi ekip karşılaşmaya Vitto Brown ve Jaylon Brown’ın etkili oyunuyla başlayıp henüz ilk çeyrekte 23-14’lük fark yarattı. Galatasaray ikinci çeyrekte dengeyi sağlasa da farkı azaltamadı ve ikinci yarıya 45-37 ile girildi. Bu çeyrekte öne çıkan isim Errick McCollum oldu. Ancak yalnızca ABD’li gard değil, Karşıyaka takımı yüzdeli bir 10 dakikayı geride bıraktı. Son periyoda 74-56 ile girildi. Bu kısımda da üstünlüğü elden bırakmayan Karşıyaka, maçı 88-72 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Karşıyaka’da Vitto Brown 25 sayı atarken Vernon Carey 17 sayı ve 12 ribauntla double double yaptı. Galatasaray’da Klemen Prepelic’in 19 sayısı yeterli olmadı.

Anadolu Efes ve Karşıyaka, 16 Şubat’taki yarı final maçında karşı karşıya gelecekler.

Alperen son saniye serbest atışlarıyla güldüAlperen son saniye serbest atışlarıyla güldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.