Türkiye’nin UEFA sıralamasındaki yükselişi durmuyor

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Galatasaray’ın Olimpija Ljubljana’yı; Konferans Ligi 3. eleme turunda Fenerbahçe’nin Maribor’u, Beşiktaş’ın Neftçi Bakü’yü, Adana Demirspor’un Osijek’i elemesi ülke puanı sıralamasında Türkiye’nin yükselişini sürdürmesini sağladı.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Ülke puanında bir sıra daha yükseldik.

Türk takımları, Avrupa arenasına fırtına gibi girdi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Olimpija Ljubljana’yı 3-0 ve 1-0’lık skorlarla eledi. Fenerbahçe Konferans Ligi 3. eleme turunda Maribor’u 3-1 ve 3-0’la geçerken Beşiktaş Neftçi Bakü’yü 3-1 ve 2-1’le eledi. Adana Demirspor ise Konferans Ligi play-off turuna 5-1 ve 2-3’lük skorlarla geçti.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın galibiyetleri ülke puanına takım başı 0.25’lik katkıda bulundu. Böylelikle ülke puanımız 30 bin 100’e çıktı. Avusturya ekiplerinden Austria Wien Legia Varşova’ya mağlup olarak Avrupa macerasına veda etti. Rapid Wien ise Debrecen’i eledi ve Avusturya’nın puanı 29 bin 500’e çıktı. İsviçre’de ise Basel’in ardından Luzern de İskoçya ekibi Hibernian’a elendi. İskoçların puanı bu sonuçla 31 bin 450 puana gelerek 9. sıradaki yerini korudu.

Patron çıldırdı! Transferde Suudi Arabistan yazıPatron çıldırdı! Transferde Suudi Arabistan yazı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.