Kayserispor, Galatasaray’a yine çelme taktı

Transfer yasağı bulunan Kayserispor, son iki sezonda olduğu gibi kendi sahasında Galatasaray'a galibiyet şansı vermedi ve maç başladığı gibi 0-0 bitti. Sarı kırmızılılarda Bakambu, Angelino, Zaha, Kerem Demirbay ilk Süper Lig maçına çıktı.

Spor 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kayseri'de Galatasaray zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kayseri’de maçtan önce favori kuşkusuz geçen sezonun şampiyonu Galatasaray’dı. Sarı kırmızılar Mauro Icardi’yi bonservisiyle kadrosuna katmış ayrıca takımı Wilfred Zaha, Kerim Demirbay, Angelino gibi kariyerli oyuncuları kadrosuna katmıştı. İlk 11’de bu isimlerden bir tek Bakambu 11’deydi. Geçen sezon FFP yüzünden 3 puanı silinen Kayserispor’un transfer yasağı sürdüğü için kısıtlı bir kadrosu vardı. Teknik direktör Çağdaş Atan ilk 11’de 18 yaşındaki Baran Ali Gezek ve 19 yaşındaki Arif Kocaman’a şans vermişti.

Trabzonspor'da Edin Visca Galatasaray maçında yokTrabzonspor’da Edin Visca Galatasaray maçında yok

Kadrolar arasındaki fark sahaya yansımadı. İlk yarıda iki takım da tehlikeli ataklar geliştirdi. 14’te Galatasaray savunmadan çıkmak isterken Kerem Aktürkoğlu’nun hatalı pasında top Gökhan Sazdağı’nda kaldı. Aynı oyuncunun topu birkaç metre sürdükten sonra uzak mesafeden kaleye gönderdiği sert şutta, meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti. 24’te bu kez tehlikeli gelen Galatasaray oldu. Rakip yarı alanda pas arası yapan Mertens, kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden topa sert vurdu ama kaleci Bilal Bayazit üzerine gelen meşin yuvarlağı çeldi. 30’da Kerem Aktürkoğlu’nun şık vuruşu direği sıyırarak dışarı gitti. 34’te Kerem Aktürkoğlu’nun kullandığı kornerde Berkan Kutlu’nun kafa vuruşunu kaleci Bilal Bayazit, kornere atmayı başardı. 45+3’te Oliveira’nın uzun pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Mertens kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu iyi kontrol edemeyince top kaleci Bilal Bayazit’ta kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

Fenerbahçe'nin transfer uçakları durmadı, Galatasaray'a suçlama!Fenerbahçe’nin transfer uçakları durmadı, Galatasaray’a suçlama!

Yeni transferler ikinci yarıda forma şansı buldu

İkinci yarının başında etkili olan Kayserispor’du. 47’de Cardoso’nun vuruşunda Muslera başarılıydı. 53’te Gökhan Sazdağı’nın şutu ise yandan auta çıktı. Okan Buruk bu dakikadn sonra sahaya müdahale etti. 55’te Bakambu’nun yerine Icardi ve Dubois’nın yerine Angelino oyuna girdi.

Yedek kulübesinde çıldırdı

Leo Dubois, yedek kulübesine geçtikten sonra sinirlendi. Fransız oyuncu elindeki su şişesini fırlatarak sinirlerine hakim olamadı. 70. dakikada Kerem Demirbay ile Wilfred Zaha sarı kırmızılı formayla ilk maçına çıktı. Oyuncu değişikliklerine üstünlüğü Galatasaray’a geçirse bile Cimbom pozisyon yaratmakta zorlandı. Icardi’nin denemelerinde günün başarılı ismi Bilal Beyazıt hata yapmadı. 90+8’de Ramazan Civelek topu iyi kontrol edemeyince Kayserispor mutlak bir golden oldu. Maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Okan Buruk, takımdaki bazı oyunculara ültimatom verdi.

Okan Buruk’dan futbolculara gözdağı: Bizimle olmayacaklar

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Okan Buruk, bazı futbolculara gözdağı verdi. Buruk şöyle konuştu: “İki takım için de zor bir atmosfer oldu. Neredesye Antalya’ya yakın bir sıcak vardı. Genel olarak daha hızlı oynamamız gereken bir maçtı. Pas kalitemizi daha net ortaya koymamız lazımdı. Net pozisyonlara girdik, rakibimize de pozisyonlar verdik. Kendi kalitemizin altında bir performans gösterdik. Takım daha hazırlanıyor. Zaha’yı ve Kerem’i ilk defa kullandık. Oyuncularımız birbirini yeni yeni tanıyorlar. Daha çok pozisyon üretebilirdik. Kolay pas hataları yaptık. Rakibin kalecisi önemli kurtarışlar yaptı. Onların mücadelesini de kutluyorum. Yeni gelen oyuncularla toparlanma aşamasındayız. Bu dönemi olabildiğince kayıpsız geçmek istiyoruz. Bir sonraki maç bizim için farklı olacak. Takımımız oynadıkça forma girecek. Pozisyona da girdikçe oyunun üstünlüğünü ele geçirdiğimiz zamanlar da oldu ama bunu sürdüremedik. Birçok oyuncumuz sezon başı kamnpında bizimle değildi. Oyuncularımızı da korumak istiyoruz. Sakatlık riski yaşamak istemiyoruz. Kazanarak başlayamadık. İlerleyen haftalarda oyuncuların isteklerini kazanma arzularını göreceğiz. Eğer bunu göremezsek bizimle beraber olamayacaklar.”

Çağdaş Atan, 3 puanı hak eden takımın Kayserispor olduğunu söyledi.

“Hayatımda ilk defa 6-2-2 bazen 6-3-1 oynattım”

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise galibiyeti kaçırdıklarına inandığını belirterek “Geçişleri iyi yaptık. Karşılamada ise hayatımda ilk defa 6-2-2 bazen 6-3-1 durarak rakibin öndeki hatlarını kapadık. Taraftarımızla bir bütün olduk. Taraftarlar beni çağırdığında çok duygusal anlar yaşadık. Galatasaray da iyiydi ama 3 puanı hak eden taraf bizdik. Bu kadar bütçelerden sonra bence İlk 6 takımın arkasında sıralanacak 7. takımın Anadolu şampiyonu olduğunu düşünüyorum. Bence o takıma da bir kupa verilmeli. Kayserispor taraftarı için kolay pes etmek istemedim. Onlar için savaşıyoruz. Kayserispor gerçekten büyük bir şehir. Kulüp batağın içinde gibi başkanımız ve şehir bizi bu bataklıktan çıkarmak için uğraşıyor. Kazanabildiğimiz kadar maç kazanmak istiyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.