Furkan Korkmaz: Tatil için Türkiye’deyim

NBA'de Indiana Pacers'a takaslandıktan sonra serbest bırakılan şutör gard Furkan Korkmaz Türkiye'de olma sebebinin tatil amaçlı olduğunu ve herhangi bir Türk takımıyla anlaşmayacağını açıkladı.

Spor 13 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Furkan Korkmaz'ın önceliği yoluna NBA'de devam etmek.

NBA’de takas döneminin son günü 8 Şubat tarihiydi. Günün takaslarından biri de Furkan Korkmaz’ın 6.5 sene formasını giydiği Philadelphia 76ers’tan ayrıldığı takastı. Buddy Hield gibi deneyimli ve gözde bir şutörü kadrosuna katan 76ers milli basketbolcuyu Indiana Pacers’a yolladı. Pacers aynı gece Furkan’ı serbest bıraktı ve milli oyuncuyla yollarını ayırdı.

Bunun üzerine Furkan’la alakalı çeşitli iddialar ortaya atıldı. Oyuncunun Türkiye’ye dönüp yoluna Avrupa’da devam edebileceği söylentilerden biriydi. Ancak EuroLeague’de transfer döneminin NBA’deki takas dönemiyle aynı gün sona ermesi Furkan’ın geldiği takımda Avrupa kupalarında mücadele edemeyeceği anlamına geliyordu. Buna rağmen çeşitli gazeteciler Furkan’ın Fenerbahçe’yle anlaşmak üzere olduğu haberini yazdı. Bugünse Beşiktaş’ın oyuncuya dört aylık 400 bin dolarlık teklif yaptığı haberi ortaya atıldı. Sports Digitale’in yaptığı bu haberin üstüne milli basketbolcunun Beşiktaş’ın teklifini kabul etmediği, NBA’de yoluna devam etmek istediği haberi yapıldı. Furkan Avrupa’ya gelecekse de en fazla dört aylık bir kontrat imzalayıp yaz aylarında yeniden NBA’e gitmenin yollarını arayacaktı. Ardından Çağlar Torun Furkan’ın NBA’deki yaklaşan All-Star arasını tatil yaparak değerlendirmek amacıyla Türkiye’ye geldiğini haberleştirdi.

Söylentilerin baş aktörü Furkan Korkmaz konuyla alakalı bir açıklama yayınladı ve tüm iddialara açıklık getirdi: “Benimle ilgili oluşan gündeme istinaden bir açıklama yapmam gerekiyor. All-Star arasında Türkiye’ye tatil amaçlı gelmeyi daha sezon başında planlamıştım. Kısa bir mola ve sevdiklerimle zaman geçirmek dışında herhangi bir geliş amacım yok. Menajerim NBA’de farklı takımlarla benim adıma transfer görüşmelerimi sürdürüyor; ben de bu nedenle birkaç gün sonra ABD’ye döneceğim. Bana gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, tüm kamuoyunun bilgisine sunarım”

Konuyla alakalı açıklama yapan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Umut Tahir Güneş “Furkan Korkmaz Türkiye’de oynamak istemediğini tarafımıza iletti” dedi.

Alperen son saniye serbest atışlarıyla güldüAlperen son saniye serbest atışlarıyla güldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.