Galatasaray, Bayern deplasmanında: Buruk’tan Muslera mesajı, Neuer’den Icardi övgüsü

UEFA Şampiyonlar Ligi 4. maç haftasında Galatasaray zorlu Bayern Münih deplasmanına konuk oluyor. Okan Buruk Fernando Muslera'nın sakatlığıyla alakalı bilgi verdi. Bayern kalecisi Manuel Neuer Mauro Icardi'ye övgüde bulundu.

Spor 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Galatasaray Bayern deplasmanında puan veya puanlar peşinde.

Ligde namağlup ve lider devam eden, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 3 maçın ardından 4 puanla 2. sırada yer alan Galatasaray, Almanya’da Bayern Münih’in konuğu oluyor. Bu mücadele sarı-kırmızılıların Avrupa arenasında çıkacağı 312. mücadele olacak. Galatasaray daha önce çıktığı 311 maçta 112 kez kazandı, 116 kez yenildi ve 83 beraberlik yaşadı. BU akşamki zorlu mücadele saat 23.00’te başlayacak.

Sarı-kırmızılı ekip, Bayern Münih’in yanı sıra İngiltere’nin Manchester United ve Danimarka’nın Kopenhag takımlarının yer aldığı A Grubu’nda çıktığı 3 maçta bir galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi yaşadı. Bu sonuçlarla beraber grupta topladığı dört puanla ikinci sırada yer aldı. Bavyera takımı çıktığı üç karşılaşmada üç galibiyet alarak Galatasaray’ın beş puan önünde lider.

Bayern Münih-Galatasaray maçına Portekizli hakemBayern Münih-Galatasaray maçına Portekizli hakem

Avrupa’da formda aslan

Galatasaray Avrupa kupalarında çıktığı son 21 maçta yalnızca 2 kez kaybetti. 2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi elemesinde PSV’ye sahasında 2-1 yenilen Cimbom bu maçın ardından 12’si Avrupa Ligi, 6’sı Şampiyonlar Ligi elemesi, 3’ü Şampiyonlar Ligi gruplarında olmak üzere 21 maça çıktı. Bu maçlarda yalnızca UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona’ya ve geçtiğimiz Şampiyonlar Ligi maç haftasında Bayern Münih’e yenildi. Cimbom Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son 29 mücadelede 3 galibiyet alabilen Galatasaray, 8 beraberlik ve 18 mağlubiyet yaşadı.

“Cimbom” Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda toplam 119 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, bunlardan 29’unu kazanırken, 30 beraberlik ve 60 yenilgi gördü. Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası’nda ise 35 mücadelede 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 yenilgi aldı.

Galatasaray ve Bayern Münih bu akşam 23.00’te karşı karşıya.

Galatasaray daha önce Alman takımlarıyla 31 maç yatı bu maçların 7’sini kazanırken 13’ünde berabere kalıp 11’ini kaybetti. Almanya deplasmanında 16 kez mücadele eden sarı-kırmızılılar toplam 7 galibiyetinin 5’ini burada aldı. Dış sahada 19 gol atan ekip 30 gol yedi. Bayern ile tarihi boyunca 3 kez rakip olan Galatasaray bu maçlarda 2 yenilgi 1 beraberlik gördü. 1972-73 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Alman deviyle karşılaşan Galatasaray sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 6-0 kaybetti. Son olarak 2 hafta önce karşılaşan iki ekibin mücadelesi 3-1 Bayern üstünlüğüyle bitti.

Bayern ise tarihinde 3 kez Galatasaray ile karşılaşan Almanya temsilcisi, 4 kez de Beşiktaş ile mücadele etti. Söz konusu 7 mücadelede sadece 1 kez berabere kalan Bayern Münih, 6 mücadeleyi de kazandı. Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda 22 gol atan Bayern Münih, kalesinde sadece 3 gol gördü.

Bayern’e 3. Lig takımından şok: Kupa dışı kaldılarBayern’e 3. Lig takımından şok: Kupa dışı kaldılar

Muslera’nın durumu belirsiz, Icardi iğne ile sahada

Süper Lig’in 11. Haftasında oynanan Kasımpaşa mücadelesinde sakatlanarak oyundan çıkan tecrübeli kaleci Fernando Muslera’nın yarınki karşılaşmada forma giyip giyemeyeceği belirsizliğini koruyor. Mücadelede Muslera’nın forma giyememesi durumunda kaleyi Günay Güvenç koruyacak.

Sakatlığı bulunmasına rağmen iğne tedavisiyle maçlara çıkan Arjantinli yıldız Mauro Icardi, Bayern Münih’e karşı sahada olacak.

Bayern’de önemli üç eksik

Bavyera stoperler Matthijs de Ligt ve Tarek Buchmann ile sol bek Raphael Guerreiro, sakatlıkları nedeniyle yarınki karşılaşmada kadrosunda olmayacak.

İddia: De Ligt en az bir ay yokİddia: De Ligt en az bir ay yok

Okan Buruk: Muslera ile konuşup karar vereceğiz

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu belirten Buruk, “Burada olmaktan dolayı hem heyecanlıyız hem de bir Türk takımı olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Galatasaray’ın bu turnuvada olması çok değerli. Gruplardan çıkmak istiyoruz. Türk takımları sadece 5 kez Devler Ligi’nde gruplardan çıktı bunun 3’ü Galatasaray’a ait. Bunu devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Alman devi Bayern Münih’e de değinen Okan Buruk, “Hücumdaki oyuncuları çok hızlı. Çok çabuk kalemize gelebiliyorlar. Oyuncularıma güveniyorum. Burada yine Türk taraftarlar da burada olacaktır. Onların da desteğiyle ilk maçta olduğu gibi iyi bir futbol oynayıp skoru bulmak istiyoruz” dedi.

Süper Lig’deki Kasımpaşa maçında sakatlanarak oyundan çıkan Fernando Muslera hakkında da konuşan Buruk, “Muslera, bugün antrenmanda bizimle sahada yer aldı. Doktorumuz, oynadığı durumda olumsuz bir durum oluşmayacağını söyledi. Duruma göre, Muslera ile de konuşup karar vereceğiz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum, elinden gelen her fedakarlığı yapıyorlar. Elinde ne varsa takım için ortaya koyan oyuncularım var, bu konuda da şanslı biriyim” dedi.

Dirseğinden sakatlanan Muslera beklenenden erken dönebilir.

“Beklentimiz her maçtan galip ayrılmak. Çoğu deplasman maçlarını kazanarak döndük. Planımız hazır. Kendi seyircimizin önünde biraz daha farklı bir oyun vardı. Rakibimizi analiz ettik. Doğru bir şekilde oynayacağız. Hem pozisyona girmek hem de girdiğimiz pozisyonları gole çevirmek istiyoruz. Kopenhag maçında da çok pozisyona girdik ama skora ulaşmadık. İç saha dış saha farkı olsa da Galatasaray sahada kazanmak için elinden geleni yapacak. Bayern Münih’in gücünü biliyoruz” diyen Okan Buruk hedeflerinin deplasmanda kazanmak olduğunu söyledi.

Tuchel: Yoğun bir Galatasaray bekliyorum

Bayern Münih’in hocası Thomas Tuchel dev karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tuchel “Yarın çok güçlü, son derece yoğun bir Galatasaray bekliyorum. Bana biraz birkaç yıl önceki Atalanta takımını hatırlatıyor. O dönem çok iyi çıkış yapan herkes için zor bir takım olmuşlardı.” dedi.

İstanbul’daki ilk maçtan ders çıkarmak için yeterince sorun yaşadıklarını anlatan Tuchel, “Galatasaray çok güçlüydü. Çok yoğun ve cesur oynuyorlardı. İlk 70 dakika boyunca forvet savunması yaptılar, çok koştular ve biz de çok fazla baskıya dayanmak zorunda kaldık. Hassasiyete, topa sahip olma konusunda harekete ve iyi yapılanmaya ihtiyacımız var. Ayrıca Dortmund maçındaki hücum süreçlerini de yanımıza almak istiyoruz. Yoğun ve zor bir maç bekliyorum.” diye konuştu.

Bayern Münih'den 8 gollü gözdağıBayern Münih’den 8 gollü gözdağı

Tuchel İstanbul’daki maç hakkında “Gergin değildik ama hata yapmaya meyilli olduğumuz çok yoğun bir maçtı. Galatasaray topla ve topsuz alanda son derece yüksek bir tempoda oynadı. İkinci yarı çok daha iyiydik, daha iyi geçiş hücumları yaptık. Daha sonra verimliliğimiz sayesinde maçı kazanmayı başardık. Tabii ki şanslıydık da. Şampiyonlar Ligi’nde bildiğim şey deplasman maçlarının zor olduğu. Kalite gittikçe birbirine yaklaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Alman “Klasik ev sahipliğimizde olan bir maç olmayacak. Çok sayıda taraftar rakibimize destek verecek. Topa sahip olduğumuzda çok fazla hareket etmemiz ve geçiş oyunumuzu ne zaman sahaya yansıtacağımıza dair iyi kararlar vermemiz gerekecek. Yoğun ve dengeli bir maç bekliyoruz ve sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Kaleci Manuel Neuer’in yarın forma giyecek olmasını da değerlendiren Tuchel, “Olağanüstü iyi gidiyor. Böyle devam ederse kesinlikle en üst seviyesine tekrar ulaşacaktır. Bize istikrar ve sakinlik veriyor, tavırlarıyla liderlik ediyor ve etrafındaki oyuncuları daha iyi hale getiriyor.” diyerek kaptanına destek oldu.

Neuer: Icardi süper bir oyuncu

Bayern Münih’in kalecisi Manuel Neuer, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi hakkında korkusuz ve çok cesur bir oyuncu olduğunu söyledi.

Şampiyonlar Ligi maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada Icardi’ye övgüde bulunarak, “Hepimiz Icardi’nin süper bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Çok hızlı çıkışları var. Aynı zamanda duygusal da bir oyuncu. Korkusuz ve cesur bir oyuncu. Bunu Manchester Unitet karşısında kullandığı penaltı vuruşunda gördük.” dedi.

Manuel Neuer, Arjantinli golcüyü övdü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.