Bayern’e 3. Lig takımından şok: Kupa dışı kaldılar

DFB Kupası 2. tur mücadelesinde Bayern Münih, konuk olduğu Almanya 3. Lig ekibi Saarbrücken’e 2-1 yenildi ve kupadan elendi.

Spor 2 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Saarbrücken'den Bayern'e şok.

Yerel kupaların ilk turlarındaki yegâne heyecan, alt lig takımlarının yaptığı sürprizlere şahit olmaktır. Söz konusu sürprizin büyüğü Almanya’da yaşandı. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki rakibi Bayern Münih, DFB Kupası 2. turunda 3. Lig takımı Saarbrücken’e konuk oldu.

Bayern 16. dakika Thomas Müller’le öne geçti. Bu gol geldikten sonra Alman devinin rahat şekilde galibiyete gideceği düşünüldü ancak ev sahibi pes etmedi. Devrenin son dakikasında Sontheimer’in golüyle maça denge geldi. Thomas Tuchel ikinci yarının başında Serge Gnabry, Kingsley Coman ve Jamal Musiala gibi yıldızlarını sahaya sürdü. Bu değişiklikler skorun Bayern aleyhine değişmesini sağlamadı. Maç boyunca direncini sürdüren 3. Lig ekibi Saarbrücken, kendileri adına tarihi golü 90+5’te buldu.

20 takımlı 3. Lig’de 11 maçta topladığı 14 puanla 15. sırada yer alan ekip Gaus’un golüyle 2-1 öne geçti. Bu gol aynı zamanda Bayern Münih’i kupa dışına iten gol oldu.

Bayern Münih'den 8 gollü gözdağıBayern Münih’den 8 gollü gözdağı

Tarihin en başarılısı

Alman devi Bayern, DFB Pokal tarihinin en başarılı takımı. Münih kupayı 20 kez müzesine götürdü. Bayern, 80 kez düzenlenen turnuvanın açık ara en fazla şampiyon olan takımı zira takipçisi Werder Bremen’in 6 şampiyonluğu bulunuyor. Ekip 24 kez final oynadığı turnuvayı en son 2020’de müzesine götürdü. Saarbrücken şoku ardından hasret 4 seneye çıktı.

De Ligt’i de kaybettiler

Bayern adına karşılaşmanın tek kaybı kupadan sürpriz şekilde elenmek olmadı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Hollandalı stoper Mathijs De Ligt sakatlanarak oyundan çıktı.

Galatasaray maçı gelecek hafta içi

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda yer alan Bayern Münih, 4. hafta maçında gelecek çarşamba günü Galatasaray’la kozlarını paylaşacak. İlk 3 maçının tamamını kazanan ve zirvede bulunan Bayern, son olarak İstanbul deplasmanından 3-1 galip ayrıldı.

Altay Bayındır: Galatasaray derbileri farklıydıAltay Bayındır: Galatasaray derbileri farklıydı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.