Beşiktaş 10 kişilik Demir’i bükemedi

Beşiktaş, 48. dakikada 10 kişi kalan Adana Demirspor'a üstünlük sağlayamadı. İki takım 0-0'lık sonuçla puanları paylaştı.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, ikinci yarının büyük bölümünü 10 kişi oynayan Adana Demirspor'u geçemedi.

Beşiktaş 4-0’lık Pendikspor mağlubiyetini unutturmak için hafta içi mesaisinde Adana Demirspor’u ağırladı. Konuk ekibin amacı ilk dört için hayati önem taşıyan maçta puan veya puanlar alabilmekti. Çalkantılı bir dönemden geçen Adana Demirspor’da Hikmet Karaman takımın başındaydı. Fernando Santos’lu Beşiktaş’ta maç öncesi Umut Meraş’ın sakatlandığı ve ilk 11’de Serkan Emrecan Terzi’nin başlayacağı bilgisi geldi. Sağ bekte Svensson eski takımına karşı ilk 11’de yer alıyordu.

Maçın başlangıcında Beşiktaş etkiliydi. Deneyimli sağ kanat Milot Rashica henüz maçın başında gole yaklaştı. 22. dakikada duran toptan fırsat yakalayan Beşiktaş’ta Bahtiyar’ın kafa vuruşu dışarı gitti. 27’de bu kez son haftaların formda golcüsü Semih Kılıçsoy gole yaklaştı, ancak başarılı olamadı. 35’te Rashica yine gole yaklaştı top az farkla auta çıktı. Devrenin sonunda bu kez Cenk Tosun gelen ortaya enfes bir kafa vuruşu yaptı ancak kaleci Aliyev topu kornere çelmeyi başardı.

Süper Lig'in şarkısı: Ararım seni her yerde, taraftar nerede?Süper Lig’in şarkısı: Ararım seni her yerde, taraftar nerede?

İkinci yarının başında Adana Demirspor 10 kişi kaldı. FIFA kokartlı hakem Demir Ege Tıknaz’a yapılan faulde Stambouli ve Barasi’ye sarı kart gösterdi. Müdahalede bulunan Barasi ikinci sarı kartını görmüş oldu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra baskısını iyiden iyiye artıran ve oyunun kontrolünü eline alan ev sahibi Beşiktaş Tayfur ve Rashica ile gole yaklaştığı pozisyonlar buldu. 69. dakikada genç Semih’in şutunda top direkten dışarı gitti.

Kalan bölümde oyunu rakip yarı alana yıkmayı başaran Beşiktaş ara ara ceza alanında etkili olsa da aradığı gole bir türlü ulaşamadı. Maç başladığı gibi 0-0 sona erdi. Beşiktaş 36 puanla dördüncü sırada kalırken Adana ekibi 31 puanla altıncı sırada yer aldı. Beşiktaş taraftarı maç sonunda “Hasan Arat transfer nerede?” diye bağırıp yeni yönetime tepki gösterdi.

Sancak’tan maç ortasında hakem tepkisi

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak karşılaşma devam ederken sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla maçın hakem yönetimine tepki gösterdi. Sancak’ın paylaştığı pozisyonda Adana Demirspor’un eski sağ beki Beşiktaşlı Svensson’la Mootaz Nourani’nin ikili mücadelesi göze çarpıyor.

Beşiktaş’tan paylaşımlı yanıt

Karşılaşma ardından Beşiktaş da hakem sitemi içeren bir paylaşım yaptı. Siyah-beyazlıların yaptığı paylaşımda da Milot Rashica’nın ceza alanı içinde yerde kaldığı görüntüler yer aldı.

Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Fernando Santos “Aslında bugün oyunu kontrol ettik. Maçın hakimi bizdik. Çok fazla fırsat yakaladık ama bir türlü golü bulamadık. Defansif anlamda iyiydik. Oyuncularım çok denediler ama bir türlü gol olmadı. Rakibimiz kalemize çok gelemedi. Denedik olmadı. Çalışmak zorundayız. Çalışarak daha iyi olmak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Santos “Aslında burada biraz futbolun doğası. 3-0 ve 4-0 kazandığımız maçlarda son 2 maça göre daha az fırsat yakaladık. Son 2 maçta daha fazla fırsat yakaladık. Geçen maç defansif olarak kötüydük. Bu maçta fırsatları değerlendiremedik. Futbolda bu var. Geçen haftaya göre çok ilerleme kaydettik. Geçen maça göre çok daha iyi oynadık. Bazı oyuncuların yorgunluğunu da görüyorum. Svensson çıkmak zorunda kaldı. Semih, çok uzun süredir oynuyor. 15 günde 5 maç oynadılar neredeyse. Bu yorgunluk yaratabiliyor. 15-16 oyuncuyla bu süreci yönetmek kolay değil. Kendimizi toparlayıp pazar günkü maçımıza hazırlanacağız” diye konuştu.

Kadro eleştirisi

Santos basın toplantısında kadronun yetersizliğinden dem vurarak “Evet, Beşiktaş büyük bir camia. Ama bu kadro camia kadar yeterli seviyede büyük bir takım değil. Bu bir bahane değil, bir gerçek. Kadronun kalite seviyesi bu büyüklüğün seviyesiyle aynı değil” dedi.

Fernando Santos’tan maç sonu değerlendirmesi.

Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar da basına açıklama yaptı. Uçar “Her zaman, her maçtan sonra Süper Lig’deki çoğu takım gibi sizlere bir şeyin şikayetini yapmıyoruz. Bizim kültürümüzde bu var. Biz sabırlıyızdır. Sabrımızın taştığı zamanlar da oluyor. Bugün onlardan biriBenim oynadığım takım, hakemden gol yedi. Olabilir, talihsizliktir dedik. Şerefli ikinciliklerimiz var, diğer takımlarda olmayan. Ama hiçbir şey değişmiyor MHK’de. Biz artık yeter demek istiyoruz” dedi.

Uçar hakem eleştirilerine “Geçen hafta Rebic’in ayağına basılması var. Kırmızı kart olması lazım. Skor kötü, hakemin bahanesine sığınmayalım dedik. Bugün penaltı pozisyonu var, nedense Atilla Karaoğlan ikna olmuyor penaltı olduğuna. 2 hafta önce verdiği penaltı var. Orada da ikna olmuyor ama VAR’dan ikna ediyorlar. Bu hafta, yönetimden bir talebim olacak. Hakem istatistikçisi talebim olacak. Bu arkadaş eski bir hakem olacak. Bu arkadaş, kim, hangi maçı yönetmiş, VAR neden kadar çağırmış bu konularda bize istatistik hazırlayacak. Biz paylaşayacağız. Bunu yaptığımız için MHK adına üzgünüz. Yeni bir tabir hakem istatiktikçisi. Bunu yapanlar var. Biz şeffaf olacağız dedik. Bunu da paylaşacağız” diyerek devam etti.

Fenerbahçe'ye 'Kılınç' yarasıFenerbahçe’ye ‘Kılınç’ yarası

İki transfer yakın

Uçar transferle alakalı “Transferler neden gecikti. Bizim tespit ettiğimiz bölgeler var. Stoper, ön libero ve forvet arkası. Öncelikli olarak stoper ve ön liberoyu araştırdık. Ülkemizde Beşiktaş’ın şu andaki durumunda stoper oynayacak ve ön libero bulamadık yerli olarak. Yabancı transferine yönelmek zorunda kaldık. 14 tane yabancımız vardı. 13’e, 12’ye düşürdük. Hiç kolay olmuyor. Bu arkadaşların çok güzel sözleşmeleri var. Hiçbiri kolay kolay sözleşmelerini terk etmek istemiyorlar. Bu kadar kolay para kazanabilecekleri başka takım yoktur diye düşünüyorum. Bunu daha önce de yaşadık. Biz bunları mümkün olduğu kadar halledeceğiz. Zamana ihtiyacımız var. Transferlerin gecikmesinin en önemli sebebi, sözleşmesinden kurtulamadığımız oyuncular. İki yabancı transferimiz daha olacak. Beşiktaş’a yakışır ve önümüzdeki sezon bizi şampiyonluğa götürecek. Sıcak temas sağlandı. Yüz yüze görüşülecek. Küçük ayrıntılar var. Onlarla ilgili herhalde sevindirici haber vereceğiz” diye konuştu.

‘Cenk ve Salih’in talepleri yüksek’

Uçar, “Cenk ve Salih’in sözleşmeleri için karşılıklı teklif yapıldı. Çok hızlı ilerleyemiyoruz. Talepler yüksek. Ama tabii ki mutlaka hocanın isteği doğrultusunda önümüzdeki sezonun şampiyonluk kadrosunda hocamız onları görmek istiyorsa sözleşmeleri yenilenecek. Bu takımın teknik patronu hocamızdır. Aboubakar’ın oynamasını istiyorsa, onun tasarrufudur. Saygı duyarız kendisine. Tamamen hocanın kararıyla ilgili bir durum” diye konuştu.

Fernando Santos imzayı attı: Sahaya ölmeye çıkmalıyızFernando Santos imzayı attı: Sahaya ölmeye çıkmalıyız

‘Hasta hasta çalışıyorum’

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman “Maçtan sonra ikinci 45 dakikada 10 kişi oynuyorsanız Beşiktaş deplasmanında bir puan olumlu gözüküyor ama geliştirmemiz gereken çok şey var. İlk 45 dakikada topun hakimi bizdik ama gol bölgelerinde sıkıntı yaşadık. Takım burayı geliştirecek. 10 kişi kaldık, zaten kadro ve hamle gücünde eksikliğimiz var. Beşiktaş’ın da pozisyonları oldu. İyi mücadele eşittir goldür. 10 kişi olduğumuz için bunu tolore edebiliriz. Adana Demirspor geçtiğimiz senelerde çok iyi bir takımdı. Geçtiğimiz sezonlarda ilk 2 sıranın içine girecek bir takımdı. Adana Demir’in oyuncu havuzu eksilmez. Murat Başkan’ın ne yapacağı hiç belli olmaz. Bir bakmışsın kimsenin beklemediği oyuncuları getirir. Biz de sabırla bekliyoruz. Elimizdeki mevcut kadroyla elimizden geleni yapıyoruz. Hastayım, hasta hasta çalışıyorum” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.