PFDK’den Mauro Icardi’ye bir maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Galatasaray'ın Arjantinli forveti Mauro Icardi'ye Ankaragücü maçında tribünlere yaptığı hareketten dolayı bir maç ceza verildiğini açıkladı.

Spor 26 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
TFF'den Mauro Icardi'ye bir maç ceza.

Mauro Icardi Ankaragücü maçında kendisine yabancı madde atan tribünlere dönerek cinsel organını göstermişti. Icardi bu hareketinin görüntülerinin ortaya çıkmasıyla Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca PFDK’ye sevk edilmişti. Oyuncuya bir maç men ve 19 bin 500 TL para cezası verildi.

TFF’den yapılan açıklamada “GALATASARAY A.Ş. sporcusu MAURO EMANUEL ICARDI’nin, 18.02.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 19.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” dendi.

Icardi’nin cezasına dair açıklama bu şekilde.

Cezanın pazartesi sabahı açıklanmasıyla beraber tedbirsiz olarak PFDK’ye sevk edilen oyuncu cezasını Antalyaspor karşısında çekecek. Şayet kurul bugün değil yarın toplanıp kararını yarın açıklamış olsaydı Antalyaspor maçında oynama hakkına sahip Arjantinli Beşiktaş derbisini kaçıracaktı. Ancak cezasını bu akşam çekecek olan Icardi Beşiktaş derbisinde sahada olabilecek.

Gelen haberlere göre Galatasaray oyuncunun cezasının kaldırılması için Tahkim Kurulu’na başvuracak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.