Mertens ve Icardi coşuyor, Galatasaray gözdağı veriyor

Galatasaray, Mertens'in iki gol bir asist, Icardi'nin bir gol bir asistle yıldızlaştığı maçta Alanyaspor'u 4-0 yendi. Diğer gol Zaha'dan geldi. Davinson Sanchez'in sakatlanması Cim Bom için gecenin tek kötü yanı oldu.

Spor 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Icardi, dört resmi maçtır süren gol orucunu bitirdikten sonra asisti yapan Mertens'e koştu.

Milli aradadan sonra yoğun bir tempoya girecek Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki kritik Manchester United karşılaşması öncesi Alanyaspor maçında hata yapmak istemiyordu. Rakibin son dört maçını kaybederek İstanbul’a gelmesi sarı kırmızılıları rahatlatan bir unsurdu. Teknik direkötr Okan Buruk da milli maçlardan yorgun dönen ve hafif sakatlıkları bulunan oyuncuları kenarda tutarak ilk 11’ini belirledi.
2-1 kaybedilen Hatayspor mücadelesine ilk 11’de başlayan Kerem Aktürkoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Hakim Ziyech kulübedeydi. Sergio Oliveira da ilk 11’deki yerini kaybeden başka bir futbolcuydu. Bu oyuncuların yerini Kaan, Ndombele, Barış Alper ve Dries Mertens almıştı.

Şehit teğmen unutulmadı

Galatasaray taraftarları, Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi. Sarı-kırmızılılar, geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen’i andı. Şehit edilişinin yıl dönümünde yapılan müsabaka öncesinde taraftarlar, kale arkasındaki tribüne şehit teğmenin resminin ve adının yazılı olduğu pankart açıldı.

Galatasaray zirvede tek başınaGalatasaray zirvede tek başına

Icardi topu direğe nişanladı

Galatasaray, maçın başından itibaren oyuna ağırlığını koydu. 4. dakikada sol kanatta topla buluşan Zaha, karşısına aldığı iki rakip oyuncudan şık bir şekilde sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girdi, pasını ceza sahası ön çizgisi üzerindeki Icardi’ye aktardı. Arjantinli oyuncunun çıkardığı şutta kaleci Ertuğrul Taşkıran gole izin vermedi. 8’de Ndombele’nin ara pasıyla ceza sahasına giren Icardi, kaleci Ertuğrul ile karşı karşıya kaldı. Savunmada Fatih Aksoy’un müdahale ettiği top, Ertuğrul Taşkıran’ı geçerek Arjantinli yıldız futbolcunun önünde kaldı. Icardi, altıpas içi sağ çaprazda dar açıdan boş kaleye vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak direkten döndü.

Mertens’den sekiz dakikalık şov

37’de Galatasaray öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Boey’un pasıyla sağdan ceza sahasına girerek son çizgiye inen Mertens, meşin yuvarlağı kale önüne gönderdi. Altıpasa hareketlenen Icardi, yaptığı tek vuruşla topu filelerle buluşturdu. Asist yapan Mertens 45’te bu kez kendisi gol sevinci yaşadı. Zaha’nın pasıyla topla buluşan Mertens, sol çaprazda ceza sahası ön çizgisi üzerinde uzak köşeye yaptığı şık vuruşla farkı ikiye çıkardı. UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki dokuz  müsabakada iki golü bulunan 36 yaşındaki yıldız, bu sezon ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasında tabelayı değiştirmiş oldu.Galatasaray, ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Sakatlanan hakem Ali Şansalan oyuna devam edemedi.

Hakem Ali Şansalan sakatlandı

İkinci yarıda da sarı kırmızılılar üstün oyununu sürdürdü. 50’de nadir gelişen Alanyaspor ataklarından beri Oğuz Aydın, Kazımcan Karataş’ı geride bırakarak ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun çaprazdan vuruşunu Muslera kornere çeldi. 53’te  sakatlanan hakem Ali Şansalan oyuna devam edemedi. 58’den itibaren Ali Şansalan yerine dördüncü hakem Yiğit Arslan orta hakem olarak düdük çaldı.

Roller değişti.. Icardi asist yaptı, Mertens gol attı

59’da bu kez roller değişti. Soldan gelen ortada Icardi kafayla asist yaptı. Mertens düzgün bir vuruşla skoru 3-0’a getirdi.

UEFA'dan Rashford kararı: Galatasaray maçında yokUEFA’dan Rashford kararı: Galatasaray maçında yok

Zaha’dan slalomla gol

70’te bu kez ağları havalandıran isim Zaha oldu. Icardi’nin pasıyla topla buluşan ve sol çaprazdan ceza sahasına giren Zaha açısını düzelterek penaltı noktasına kadar geldi. Futbolcu düzgün bir vuruşla kaleci Ertuğrul Taşkıran’ı dördüncü kez mağlup etti. 31 yaşındaki futbolcu böylece ligde son üç maçta dört, toplamda da beşinci kez gol sevinci yaşadı. Zaha’nın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de Manchester United’a attığı bir gol bulunuyor.

Davinson Sanchez oyuna devam edemedi

Kalan bölümde Alanyaspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran yaptığı kurtarışlarla farkın açılmasını engelledi. Maçın son dakikalarında Galatasaray için gecenin en kötü haberi geldi. 77’de bir pozisyonda yerde kalan Davinson Sanchez ayağa kalkamadı. Futbolcu, oyundan çıkarken yerine Vitor Helsson girdi. Karşlaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray milli aradan sonraki ilk maçını 4-0 kazandı.

Seri 23 maça çıktı, liderlik geldi

Galatasaray bu sonuçla kendi sahasındaki yenilmezlik serisini 23’e çıkardı. Ayrıca rakibini üç sezon sonra İstanbul’da yenme sevinci yaşadı. Sarı kırmızılılar galibiyeti taraftarlarıyla birlikte kutladı. Puanını 34’e yükselten Cim Bom maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Alanyaspor ise 10 puanda kaldı. Galatasaray 29 Kasım’da Manchester United ile Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak.

Okan Buruk, sakatlanan Sanchez için “Umarım önemli bir şeyi yoktur. İnşallah önümüzdeki maça yetişir” dedi.

Okan Buruk: Bayern Münih ya da Alanyaspor maçı bizim için fark etmiyor

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada “Topa sahip olmamız ve topun bizde kalması için elimizden geleni yaptık. Dizilişimiz, rakibi karşılamamız, baskılarımız, sahaya yayılışlarımız dahil çok olumlu işler yaptık. İstatistiklere de yansıdı. Ceza sahasında topla buluşma, yarattıklarımız, gol beklentisi ve birçok gol atabilirdik. Maça başlayan ve sonradan oyuna giren de aynı mantelite de başladı. Ciddi bir şekilde maçı bitirdik. Güzel bir maç izlettik. Bize yakışan oyun oldu. Sonlandırmada sorunlar yaşıyorduk, bunu bir nebze kırdık. Mutluyum” dedi. Maçta tek üzücü olayın Davinson Sanchez’in ayağındaki ağrı olduğnu belirten Buruk, Şampiyonlar Ligi’ndeki Manchester United karşılaşması için şunları söyledi: “Manchester United maçını kazansakta, kaybetsekte, hatta berabere kalsakta diğer maçların sonucu da önemli. Bir sonraki maçın da önemi var. Amacımız avantajı sağlamak ve kazanmak istiyoruz. Kazandığımız zaman Avrupa’yı garantileyeceğiz. Kazanmadığımız zaman ise şansımız son maçta devam edecek. Buradaki maç bizim için bir fırsat. İlk maçı deplasmanda kazandık. Psikolojik olarak üstünüz. Aynı şekilde bu maçta da iyi performans ortaya koymak istiyoruz. Hedefimiz her zamanki gibi aynı oyunu oynamak. Aynı isteği sahaya koymak istiyoruz. Maç ayırt etmiyoruz. Bayern Münih maçı ya da Alanyaspor maçı bizim için fark etmiyor.”

TFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusuTFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusu

Fatih Tekke’den istifa sinyali: Başarısız değil çok başarısızım

Ömer Erdoğan’ın ardından Alanyaspor’da teknik direktörlük görevine getirilen Fatih Tekke, Akdeniz temsilcisinin başında çıktığı 3’üncü maçı da kaybetti. Tekke, maç sonunda yaptığı açıklamada “Ne konuşacağımla ilgili içeride biraz düşündüm ama her zamanki gibi gönlümden konuşmak istiyorum. 15 gün boyunca çalıştık. Şu ana kadarki çalışmalarım, araştırmalarım kendimi geliştirmeye çalışmalarım gibi durumları tekrar yapmak gibi bir görüntü var. Gittiğimiz takımlarda düzen olması gerekirken düzensizlik oldu. 1-2 oyuncunun yanlış baskısı, yerleşmeleri gibi durumlar beni ciddi şekilde üzdü. Benim ekibimin tarzı değil bu. Düzenli olmak zorundayız. Bundan bağımsız şekilde düzenli gidemiyorsak bu sorumluluk bana ait dedi. Tekke, istifa sinyali vererek konuşmasına şöyle devam etti: “Sekiz gol yedik ama hala gol atamadık. Şu ana kadar başarısız değil çok başarısızım. Alanyaspor yönetimi herhangi bir karar alabilir. Oturup konuşulabilir. Ben skordan bağımsız konuşuyorum. Bu sorumluluk Fatih Tekke’ye aittir. Bu düzensizlik 8-9 yıllık çalışmamı tekrar gözden geçirme durumuna getirdi. Bu veda değil. Pes etmem mümkün değil. Normalde yeni bir hoca, yeni bir heyecan gelmesi lazımdı. Neticesinde bir camianın çalışanısınız. Ne yapmanız gerektiğini göstermeniz gerekiyor. Ben de oturup düşüneceğim. Üzüldüğüm bir maç oldu. Bu veda falan değil. Veda edeceksem direkt söylerim. Ama düşüneceğim.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.