Beşiktaş golcüleriyle ‘Yarışa devam’ dedi

Antalyaspor önünde 1-0 yenik duruma düşen Beşiktaş golcüleri Vincent Aboubakar'ın iki ve Cenk Tosun'un golleriyle 3 puanı 3 golle aldı ve şampiyonluk ümidini sürdürdü. Beşiktaş, biri Fenerbahçe deplasmanı ve biri içeride Galatasaray olmak üzere son 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, son 9 maçtaki 8. galibiyetine golcüleriyle ulaştı.

Galatasaray’a karşı alınan görkemli ve bir o kadar da değerli galibiyetin ardından Beşiktaş şampiyonluk yarışına göz kırptı. Oyuncular, teknik heyet ve yönetim hafta içi boyunca verdikleri demeçlerde kendi maçlarına odaklanacaklarını ve rakiplerinin hatalarını bekleyeceklerini vurguladı. Beşiktaş, Antalyaspor karşısına iki maç fazlasıyla da olsa Fenerbahçe’nin 1 puan önüne geçmek için çıktı.

Maça iyi bir başlangıç yapamayan Beşiktaş karşısında Antalyaspor 32’de duran top kazandı. Fernando’nun yaptığı ortada Ömer Toprak ceza alanı içinde boş pozisyonda kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi.

Ahmet Nur Çebi'den yaylım ateşi: Bu ligin tescilini onaylamamAhmet Nur Çebi’den yaylım ateşi: Bu ligin tescilini onaylamam

İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken ikinci yarıya daha iyi başlayan Beşiktaş oldu. Maçtaki ikinci gol yine duran toptan ve bu kez Vincent Aboubakar’ın kafa vuruşuyla geldi, Beşiktaş 54’te skoru eşitledi. 83. dakikada Antalyaspor forması giyen Bünyamin Balcı Redmond’a yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü. Ancak VAR’ın orta hakem Mete Kalkavan’ı uyarmasıyla pozisyon izlendi, Kalkavan pozisyonu izledikten sonra Bünyamin’e direkt kırmızı kartını çıkardı. Beşiktaş, 10 kişi kalan rakibine karşı duran top kullandı. Redmond’ın ortasında oluşan karambol sonrası tecrübeli isim Cenk Tosun topu ağlarla buluşturdu.

Maça noktayı koyan golse bir kontra atak sonucu yine Vincent Aboubakar’ın ayağından geldi. 90. dakikada harika bir gole imza atan Kamerunlu sonucu tescil etti. Beşiktaş 3-1 kazandı ve puanını 68’e çıkararak iki maç fazlasıyla Fenerbahçe’nin önüne geçti. Antalyaspor ise 36 puanla 12. sırada kaldı. Aboubakar attığı gollerle birlikte 13 maçta 10 gol ve 1 asiste erişti. Beşiktaş, biri Fenerbahçe deplasmanı ve biri içeride Galatasaray olmak üzere oynadığı son 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Güneş: Yanlış kararlar, doğru kararlar bizde saklı kalsın…

Şenol Güneş, maç sonu açıklamalarına hep geriden geldiklerini vurgulayarak başladı. Derbilerde de geriden gelerek kazanan Beşiktaş’ta Güneş, “Hep geriden geliyoruz. Çok puan kayıplarımız oldu. Bugün hep ileriye gitmeyi düşündük. Oyun olarak çok mesafe aldığımızı, takım oyununda daha ileri gittiğimizi düşünüyorum. Ama bugün sadece kazanmayı düşününce oyun ikinci plana düştü. Rakip de kendi sahamızda bize 2 puan kaybettirmişti. Bugün de iyi kapanarak oynayıp, bulacağı bir golle oyunu taşımaya çalışıyordu. Gol, moral gücünü arttırdı” dedi.

Şenol Güneş’in Beşiktaş’ı son 9 maçta 2.77 puan ortalaması yakaladı.

Maç değerlendirmesinde yer yer özeleştiri de yapan Şenol Güneş, oyuncularının dinlenmeyi hak ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Oyuna daha fazla hakim olarak oynamak gerekiyordu, özellikle ilk yarıda yapamadık. 3 gol bulduk, pozisyonlar bulduk. Rakibi de ortak ettik. Antalyaspor da iyi takım. Geldiğimden beri ilk defa duran toptan gol yedik. Sonunda bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Dinlenmeyi hak ettiler. Ama daha iyi olmalarını bekliyorum. Kalan 3 maçta oyunumuz her rakibe karşı üstün olmalı, kazanmak arkasından gelir.”

Şenol Güneş, hakem kararlarıyla alakalı gelen soruyaysa şöyle yanıt verdi: “Hakemle ilgili konuşmuyorum. Kırmızı kart, penaltı, değil, faul… Yanlış kararlar, doğru kararlar veriliyor. Herkes konuşuyor. Van’da da, Kayseri’de de, Trabzon’da da, Antalya’da da, her şehirde, herkes yorum yapıyor. Çok girmeyi doğru bulmuyorum. Yanlış kararlar, doğru kararlar bizde saklı kalsın.”

Güneş’ten dört gün izin

Beşiktaş’ta iyi gidişat mükafatsız kalmadı. Son 9 maçın 8’ini kazanan Kara Kartal’da galibiyetin baş mimarları oyuncular, teknik direktör Şenol Güneş tarafından ödüllendirildi. Güneş, hem şampiyonluk mücadelesi hakkında konuştu, hem de oyuncularına verdiği izinden söz etti ve şunları söyledi: “Futbolda puan kayıpları var. Bunları unutup, kalan 3 maça bakacağız. Bütün oyunculara 4 günlük izin verdim. 21 Mayıs’a kadar maçımız olmayacak. Uzun bir ara. Ligin de böyle bir dengesizliği var. Dışımızda olan şeylere fazla müdahale etmeden, oyunumuzu nasıl geliştirebiliriz ona bakacağız”

Attığı iki golle hem geri dönüşün fitilini yakan hem de maça nokta koyan Vincent Aboubakar, “Bugün özelinde konuşmak istiyorum. Çok iyi çalıştık ve çok iyi mücadele ettik. Öz güven kazanarak devam ediyoruz. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. Kazanmak için her şeyi yapıyoruz. Bugün zor başladık maça. İlk yarı çok iyi oynayamadık. İkinci yarıda çok iyi reaksiyon gösterdik. Önemli ve kritik bir galibiyet aldık. Kalan maçları kazanmak için oynayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş’ın devre arasında transfer ettiği Vincent Aboubakar, 13 maçta çift haneli gol sayısına ulaştı.

Son golde Aboubakar’a asist yapan Tayfur Bingöl ise maç sonu değerlendirmesinde bu sezon adına hayal ettiği iki şeyden şu sözlerle bahsetti: “İki tane hayalim var; bu sene Beşiktaş’ın şampiyon olması, ikincisi de Hamilton’un F1’de şampiyon olması. Bu hayallerimi inşallah gerçekleştiririm”

Başkan Sabri Gülel’den hakem isyanı

Maç sonunda kameralar karşısına geçen Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel, maçtaki hakem yönetiminden şikayetçi oldu. Gülel, “İlk dakikadan beri maçı katletmeye çalışan, futbolcularımızı durdurmaya çalışan, tüm uyarılarımıza rağmen maalesef ki bugün bir katliam vardı. Futbolcularımız çok üzgün, sinirlerini kontrol edemeyen var.” dedi. Gülel, yaptırım çağrısı yaparak sözlerini şöyle noktaladı: “Bugün o mavi tişörtlü arkadaşların iyi niyetli olduğunu, adil olduğunu, ahlaklı olduğunu düşünmüyorum. Biz gördük ki mavileri yenmeden beyazları yenemeyeceğiz. Biz o zaman sahaya 17 kişi çıkalım. Maçta kimseyle sorun olmadı. Ben yarın onurlu bir davranış bekliyorum. Eğer birazcık onur varsa gerekli yaptırım yapılacaktır”

MHK'da kaos TFF'de kaos!MHK’da kaos TFF’de kaos!

Antalyaspor teknik sorumlusu Alfons Groenendijk ise maç sonunda hakem kararlarından şikayet ederek, “%50-50 tüm karar insiyatiflerini rakipten yana kullanan bir hakem vardı sahada. Yediğimiz golde, kornere giden top rakipten çıktı. Sonuç olarak gol yedik. Kırmızı kart var, ondan sonra oldukça zorlanan bir takım vardı. İyi mücadele ettik. Ama ellerimiz boş ayrılmamız mücadeleden dolayı yakışmadı” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.