EuroLeague’de fikstür açıklandı: İşte Fenerbahçe ve Efes’in maçları

EuroLeague'de 2023-24 sezonu fikstürü açıklandı. Temsilcilerimizden Fenerbahçe sezonu evinde Milano'ya karşı oynayacağı maçla açacak. Anadolu Efes ise Barcelona deplasmanında yolculuğa başlayacak.

Spor 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
EuroLeague'de fikstür açıklandı.

EuroLeague’de 2023-24 sezonu heyecanında hangi maçların ne zaman oynanacağı belli oldu. Dolayısıyla temsilcilerimizin fikstürü de açıklandı.

Fenerbahçe ve Anadolu Efes, 2023-24 sezonunda da EuroLeague’deki temsilcilerimiz olmaya devam edecekler. Ekim ayının başında başlayacak sezonda Türk basketbolu adına açılışı Anadolu Efes yapacak. Temsilcimiz, 5 Ekim Perşembe günü Barcelona deplasmanında yeni sezon yolculuğuna başlayacak. Fenerbahçe ise 6 Ekim Cuma günü Milano’yu ağırladığı maçta perdeyi açacak.

Anadolu Efes evi Sinan Erdem’deki ilk maçında ise 12 Ekim tarihinde ligin bir başka iddialı İspanyol ekibi Real Madrid’i ağırlayacak. Fenerbahçe’nin ikinci maçı 13 Ekim’de Valencia deplasmanında.

Derbi tarihleri de belli

Fenerbahçe ve Anadolu Efes arasında oynanacak maçların tarihleri de belli oldu. İki ekibimizin ilk mücadelesi 28 Aralık tarihinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. 17. haftada oynanacak karşılaşma 20.30’da başlayacak. Temsilcilerimizin arasında oynayacağı ikinci maç ligin 33. haftasında 5 Nisan tarihinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak ve 20.45’te başlayacak.

İşte klasiklerin tarihleri

EuroLeague’de klasik haline gelmiş bazı eşleşmelerin tarihleri de belli oldu. Real Madrid ve Barcelona ilk olarak 5. hafta maçında 26 Ekim tarihinde Madrid’de kozlarını paylaşacak. İkinci randevu 18. haftada oynanacak. Barça’nın evindeki maç 3 Ocak tarihinde.

Geçtiğimiz sezonun final aşamasında karşı karşıya gelen Olympiacos ve Real Madrid ise 12. hafta mücadelesinde 5 Aralık tarihinde kozlarını paylaşacaklar. Atina’da oynanacak bu mücadelenin rövanşı 23. haftada 25 Ocak tarihinde oynanacak.

Avrupa basketbolunun en büyük rekabetlerinden Partizan ve Kızılyıldız’ı karşı karşıya getirecek derbi maçlarından ilki 5. haftada 26 Ekim tarihinde Partizan’ın ev sahipliğinde oynanacak. Rövanş, 19. haftada 4 Ocak tarihinde.

LeBron James 23 efsanesini raftan indiriyorLeBron James 23 efsanesini raftan indiriyor

Bazı kritik haftalar

Fenerbahçe’nin transfer döneminde en çok karşı karşıya geldiği kulüplerden biri Panathinaikos oldu. Ergin Ataman’ın yeni takımı ve Fenerbahçe arasındaki ilk mücadele 17 Ekim tarihinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda. İki takım 9 Şubat tarihinde bu kez Atina’da kozlarını paylaşacak.

Ergin Ataman’ın yeni takımıyla eski evi Sinan Erdem Spor Salonu’na döneceği maçsa 5 Aralık tarihinde oynanacak. Anadolu Efes-Panathinaikos eşleşmesinin rövanşı 9 Ocak tarihinde.

Kadınlar EuroLeague katılımcıları açıklandı: Fenerbahçe ve Çukurova'ya ek Beşiktaş ihtimaliKadınlar EuroLeague katılımcıları açıklandı: Fenerbahçe ve Çukurova’ya ek Beşiktaş ihtimali

EuroLeague – FIBA anlaşmasına özel ara

EuroLeague’de her zaman olan bir haftalık yerel kupa arasına ek olarak şubat ayında bir hafta fazladan ara verilecek. Bu fazladan ara verilen süreçte milli takım maçlarının oynanması planlanıyor. 8-9 Şubat tarihlerindeki maçların ardından 29 Şubat – 1 Mart tarihlerine kadar EuroLeague’de maç oynanmayacak.

EuroLeague’de 5 Ekim’de başlayacak sezon 12 Nisan’da sona erecek. Bu süreçte 18 takım 34’er maç yapacak. Bu maçlar sonucunda ilk 6 sırayı alan takımlar direkt play-off yapacaklar. 7 ile 10. sıralar arasındaki takımlar play-in oynayacaklar.

FIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyorFIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyor

Yeni format play-in

Söz konusu play-in turnuvasında 7. ile 8. sıradaki takımlar 7. sıradaki takımın evinde bir maç oynayacaklar, kazanan normal sezonu 7. bitirecek. 9. ve 10. sıradaki takımların arasındaki maçtan galip çıkan takım, 7-8 eşleşmesinin mağlubuyla bu takımın evinde maç yapacak. Son maçın galibi, 8. sırayı alarak adını play-off potasına yazdıracak. Play-in maçları 16 Nisan ve 19 Nisan tarihlerinde oynanacak. Play-off ateşi 23 Nisan tarihinde yanacak. Almanya’nın başkenti Berlin’deki dörtlü final heyecanı ise 21-23 Mayıs tarihlerinde yer alacak. EuroLeague normal sezonu bu sene 8 çift maç haftasına sahne olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.