Olympiakos Sportif Direktörü Darko Kovacevic: Türkiye’de güvenlik endişemiz yok

UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'yle eşleşen Yunan ekibi Olympiakos'un sportif direktörü Darko Kovacevic Türkiye'de güvenlik riski endişesi taşımadıklarını ve 18 Nisan'daki maçın İstanbul'da oynanacağını vurguladı.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Darko Kovacevic Fenerbahçe eşleşmesiyle ilgili konuştu.

UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam eden Fenerbahçe çeyrek finalde Olympiakos’la eşleşti. Trabzonspor deplasmanında maç sonu yaşanan olaylar sonrası Oly eşleşmesinde iç sahada oynanacak mücadelenin akıbeti de bazı basın yayın organları tarafından belirsiz olarak dillendirilmeye başlandı.

Bu konuyla alakalı Diriliş Postası’na konuşan Oly’nin sportif direktörü Darko Kovacevic “Zaman zaman birçok ülkede saha olayları oluyor. Ancak bizim herhangi bir güvenlik endişemiz yok. Kısacası bu söylentiler tamamen hayal ürünü. Maçı Türkiye’de oynayacağız” dedi.

TFF görüntüleri sızan toplantının tamamını paylaştıTFF görüntüleri sızan toplantının tamamını paylaştı

 

Kovacevic eşleşme hakkında “Öncelikle izlemesi çok ilginç bir maç olacak. Fenerbahçe gerçekten çok zorlu bir rakip. Fenerbahçe bizimle benzer oyun anlayışına sahip bir takım. Olympiakos olarak her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Doğal olarak iki maçta da büyük bir baskı olacak. Ama iki tarafın da hücum tavırlarıyla çok kaliteli ve seyir zevkinin yüksek olacağı iki maç bekliyorum” derken Fenerbahçe’yle ilgili “Fenerbahçe takımı kadro yapısı olarak çok tecrübeli oyunculara sahip. Dusan Tadic ve Edin Dzeko gibi bu tarz maçların nasıl oynanacağını çok iyi bilen oyuncuları var. Bunun yanı sıra her zaman üst düzey organizasyonlarda oynayan Michy Batshuayi ve Fred gibi futbolculara sahipler. Oyunu çok hızlı oynayan, direkt sonuca gitmeye çalışan agresif yapıdalar. Bu anlamda işimiz kolay olmayacak” diye konuştu.

Kovacevic zor bir eşleşme olacağını vurgularken Olympiakos’a Türk oyuncu transfer etme şansı olsa Arda Güler’i kadrosuna katmak isteyeceğini açıkladı. Real Sociedad zamanında milli golcü Nihat Kahveci’yle unutulmaz bir ikili olan Kovacevic o günler hakkında “Real Sociedad’da geçirdiğim yıllar kalbimde çok değerli bir yere sahip. Çok basit ve ofansif bir futbolla ligi kazanma şansını yakaladık. Nihat’la çok güzel bir kimyamız vardı, hala zaman zaman görüşüyorum. O benim yakın arkadaşım, çok iyi bir insan. O günlerde de durum böyleydi ve bu kimya sahaya yansıdı” dedi.

Sporda perşembe gününün öne çıkardıkları... Alperen'siz Rockets 10'da 10!Sporda perşembe gününün öne çıkardıkları… Alperen’siz Rockets 10’da 10!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.