Lazio eski sportif direktörü Tare: Min-jae’yi almamak pişmanlık…

İtalya Serie A ekiplerinden Lazio'da bir dönem sportif direktör olarak görev yapan Igli Tare Çin'de oynadığı dönemde Kim Min-jae transferini yapmamanın pişmanlık olduğunu belirtti.

Spor 27 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kim Min Jae pişmanlığı Lazio'nun başında.

Koreli futbolcu Kim Min-jae an itibarıyla dünyanın en değerli stoperlerinden biri. Bayern Münih’te top koşturan savunma oyuncusunun kariyer yolculuğu genç oyunculara ilham verecek cinsten. Öyle ki Min-jae kariyer basamaklarını teker teker, sabırla ve görece hızlı tırmandı.

Çin’de futbol oynadığı dönemde dünya kulüplerinin radarına giren Min-jae için o dönem hamle yapan ekiplerden biri Portekiz devi Porto’ydu. Ancak Porto oyuncunun serbest kalma bedelini fazlasıyla yüksek belirlemek isteyince Min-jae oraya gitmek istemedi. Planı gittiği ilk yerde kalıcı olmak değil basamakları hızlı çıkıp Avrupa’nın zirve kulüplerinde forma giyebilmekti. Oyuncunun bu durumunu fırsata çeviren Fenerbahçe diğer takımların önüne geçti ve oyuncuyu Beijing Guoan’dan üç milyon euro karşılığında transfer etti.

Leverkusen kaçıyor, Bayern Münih kovalıyorLeverkusen kaçıyor, Bayern Münih kovalıyor

Min-jae burada öyle bir performans sergiledi ki Avrupa’nın büyük kulüpleri oyuncu için sıraya girdi. Napoli savaştan galip çıktı, Koreli kulübün şampiyonluk hasretini dindirdiği sezonda ana parçalardan biri oldu. Bayern 2023-24 transfer planlaması çerçevesinde harekete geçti ve 50 milyon euro ödeyerek Napoli’nin Fenerbahçe’den transfer ederken 18 milyon euro verdiği oyuncuyu kadrosuna kattı.

Süper Lig ekibi Fenerbahçe’ye transfer olduğu dönemde Kim Min-jae’yi isteyen takımlardan Lazio’nun söz konusu dönemdeki sportif direktörü Igli Tare duyduğu pişmanlığı anlattı. Tare “Kim Min-Jae bir pişmanlık. Çin’de oynarken, Fenerbahçe’ye gitmeden önce bir teklif yapmıştık. Ancak Fenerbahçe’ye kaptırdık” dedi.

Kadın-erkek aynı senaryo... Fenerbahçe, 2023'ü lider olarak tamamladıKadın-erkek aynı senaryo… Fenerbahçe, 2023’ü lider olarak tamamladı

Min-jae’nin anlık piyasa değeri Transfermarkt verilerine göre 60 milyon euro. 27 yaşındaki futbolcu bu sezon Bavyera ekibiyle 22 maça çıktı ve bir gol attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.