FIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyor

Son yıllarda Avrupa basketbolunda en fazla tartışılan konulardan biri FIBA turnuvaları için yapılan eleme maçlarının EuroLeague maçlarıyla kesişiyor olmasıydı. İki organizasyon uzun yıllar sonra anlaştı ve fikstürlerin kesişmemesi konusunda sözleşti.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
FIBA ve EuroLeague'den kulüplerin ve sporcuların elini rahatlatan karar.

Avrupa basketbolunun son yıllardaki en büyük problemlerinden bir tanesi FIBA organizasyonları için yapılan eleme maçlarının EuroLeague maçlarıyla kesişiyor olmasıydı. Takvimde sıkışıklık yaratan bu husus milli takımlarında görev alan bazı EuroLeague yıldızlarının üst üste iki maç yapmasına hatta bazen kulüp takımlarının maçlarını kaçırmasına neden oluyordu.

EuroLeauge ve FIBA, bu durumun 2023-24 sezonunda yaşanmaması hususunda uzlaşıya vardı. Milli maç pencerelerinin EuroLeague fikstürü ile çakışmayacak şekilde ayarlanması konusunda anlaşma sağlandı. Eski düzende bilhassa ülkemiz temsilcilerinden Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in oyuncuları fazlasıyla zorluk yaşıyor, koç Ergin Ataman da 3 gün içinde 2 farklı takımla 3 farklı maça çıkmak durumunda kaldığı dönemler yaşıyordu.

Ergin Ataman, Fenerbahçe'nin elinden Kostas Sloukas'ı kaptıErgin Ataman, Fenerbahçe’nin elinden Kostas Sloukas’ı kaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.