Bu hatanın telafisi zor… Anadolu Efes Asvel’e kaybetti

EuroLeague'de play-in potasına girme mücadelesi veren Anadolu Efes, Asvel deplasmanında 84-80 kaybetti. Efes; Valencia, Partizan, Milano gibi rakiplerinin kaybettiği haftada fırsat tepti ve fikstürde nispeten kolay görünen karşılaşmayı kaybetti.

Spor 16 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Efes'ten kritik mağlubiyet.

Basketbolda kolay maç diye bir kavram yoktur. Bunu bütün koçlar ve sporcular söyler. Özellikle EuroLeague gibi rekabetçi bir ligde alacağınız bir sürpriz yenilgi bütün hesapların alt üst olmasına neden olabilir. İşte Anadolu Efes de aynı böyle bir yenilgi yaşadı.

Lacivert-beyazlılar, Asvel’e konuk oldu. Bir gün önce Partizan, Milano, Valencia gibi play-in potasının son koltuğu için iddialı ekipler kaybedince Efes’e büyük şans doğmuştu. Alınacak bir galibiyet resmi daha da karmaşık hale getirecek, Efes’in rakiplerini galibiyet sayısında yakalamasını sağlayacaktı. Evindeki son maçta Bayern Münih’i 109-86 gibi şaşaalı bir skorla yenen İstanbul ekibi deplasmandaki maça iyi başlayamadı. Asvel ilk çeyreği 19-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de ritmini bulmakta zorlanan ekip rakibinin hücumlarını durdurmakta da sıkıntı yaşayınca devre 46-39 bitti.

NBA'de play-off'u garantileyen ilk takım... Cuma gündemiNBA’de play-off’u garantileyen ilk takım… Cuma gündemi

Asvel EuroLeague’in tecrübeli oyuncularından kurulu kalitesi tartışılır bir kadro. Ancak bu tecrübe Efes’in iyi olmadığı günde farkı açmaya yetti. Üçüncü çeyrekte skor bir ara 74-56’ya kadar geldi. Efes çeyrek sonunda toparlanıp farkı 13’e kadar indirdi. Son periyotta rakip üstünde baskısını artırıp dış şutlarda isabet bulmaya başlayan Türk ekibi yavaş yavaş farkı kapadı. 28 saniye kala Rodrigue Beaubois’dan gelen üç sayılık basketle skor 81-80’e geldi. Efes’in yapması gereken bir savunma daha yapıp maçı kazanacak topu eline geçirmekti. Ancak mola dönüşünde Asvel adına kurtarıcı isim gard Paris Lee oldu. Lee, maçı kapatan üçlüğü gönderdi, karşılaşma 84-80 sona erdi.

Efes 29. maçında 17. kez yenilerek 14. sırada kaldı. Asvel yedinci galibiyetini aldı. Ev sahibinde Timothe Luwawu Cabarrot 21 sayı atarken Deshaun Thomas 20 sayı buldu. Efes’te Will Clyburn 16, Darius Thompson 15, Shane Larkin 14 sayı attı ancak bu kritik karşılaşmada maçı kazandırmaya yetmedi.

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Bayern Münih-Zalgiris Kaunas 64-58

Bologna-Real Madrid 74-89

Fenerbahçe İspanyol üçlemesini rekor ve üçlüklerle tamamladıFenerbahçe İspanyol üçlemesini rekor ve üçlüklerle tamamladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.