Efes sonunu getiremedi

EuroLeague’in 11. haftasında Kızılyıldız’a konuk olan Anadolu Efes, ilk yarısını önde kapadığı, son çeyreğine 2 sayı farkla geri girdiği maçtan 97-83 mağlup ayrıldı.

Spor 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes Belgrad'dan mağlup döndü.

Sezon başındaki kötü gidişe ‘dur’ diyen ve son olarak evinde Partizan’ı yenen Anadolu Efes Kızılyıldız deplasmanına çıktı. Özellikle uzun pozisyonunda Tibor Pleiss, Derek Willis ve Ante Zizic’in sakatlıklarıyla eli dar olan Efes maça dengeli başladı ilk çeyrek 22-21 ev sahibi üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyrekte Will Clyburn, Shane Larkin ve yeni transfer Mike Daum’la etkili olan lacivert beyazlılar devreyi 49-43 önde tamamladı.

Belgrad ekibi ikinci yarıda Nemanja Nedovic’in etkili oyunuyla geri döndü. Çeyrek bitiminde 72-70 öne geçen Kızılyıldız’da son çeyreğe damgasını vuran isim Yago Dos Santos oldu. Sırp ekip sahadan 97-83 galip ayrılmayı başardı.

Nedovic maçı 23 sayıyla tamamlarken Luka Mitrovic 19 sayı ve 7 ribaunt üretti. Yago maçı 15 sayı ve 5 asistle tamamladı. Efes cephesinde Larkin 21, Clyburn 17 sayı attı. Bu sonuçla Anadolu Efes 11. maçında 6. kez kaybederken Kızılyıldız 4. kez kazandı.

Muhteşem maç Fenerbahçe'nin... Real Madrid'in apoleti söküldüMuhteşem maç Fenerbahçe’nin… Real Madrid’in apoleti söküldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.