NBA’de play-off’u garantileyen ilk takım… Cuma gündemi

Spor dünyasında cuma gündeminde futboldan basketbola; tenisten diğer spor dallarına kadar birçok gelişme yaşanıyor.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında salı günü öne çıkan gelişmeler.

Spor dünyasında cuma günü yoğunluğu var. NBA’de yapılan maçlarda Boston Celtic, galip gelerek play-off’a kalmayı garantileyen ilk takım oldu. Hentbolde Türkiye hazırlık maçında Angola’yı farklı yendi. Voleybolda Efeler ve Sultanlar Ligi’nde plya-off programı bille oldu. İşte yaşananlar…

Tahkim’den Dursun Özbek ve Hasan Arat’a af yok

Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan verilen cezalara yapılan itirazları görüştü. Kurul, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in 439 bin, sarı-kırmızılı kulübün 320 bin lira, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve siyah-beyazlı kulübün 400’er bin, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki’nin 151 bin, sarı-lacivertli kulübün 522 bin liralık para cezalarını onanmasına hükmetti.

Tahkim Kurulu, Dursun Özbek ve Hasan Arat’a verilen para cezalarını onadı.

Tahkim Kurulu, Samsunsporlu futbolcu Marius Moundilmadji’nin 2 maç men cezası ile Rizespor Kulübü yöneticisi Hasan Türüt’ün 30 gün hak mahrumiyeti ve 140 bin liralık para cezasını da onadı. Kurul ayrıca Bodrum FK’ye verilen 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 136 bin liralık para cezası ile Bandırmaspor Sportif Direktörü Erkan Taşkıran’ın 3 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 19 bin 500 liralık para cezasının onanmasını kararlaştırdı.

Volkan Demirel resmen Hatay’ın fahri hemşehrisi

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, fahri hemşehrilik beratını Volkan Demirel’e verdi.

atayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’e, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisince fahri hemşehrilik beratı verildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında 6 Şubat 2023’teki depremlerde yardım çağrısında bulunan ve Hatay halkını yalnız bırakmayan Demirel’e fahri hemşehrilik ünvanı verilmesi kararı alındı. Belediye Başkanı Lütfü Savaş, düzenlenen törenle fahri hemşehrilik beratını Volkan Demirel’e verdi. Savaş, depremlerin ardından yanlarında yer alan Demirel’e teşekkür etti. Volkan Demirel de şunları söyledi: “İnşallah, hemşehrilerimize ve Hatay’a yakışır bir şekilde hareket ederim. Bundan sonra da Hataylıları her zaman mutlu etmeye, onların sesi olmaya çalışırız. Bu sezonu da başarılı bir şekilde bitirmeyi amaçlıyoruz.”

Galatasaray’dan Cartwright hamlesi

Galatasaray’dan gard hamlesi.

Basketbol Süper Lig’de kendini play-off potasına atmayı başaran ve Şampiyonlar Ligi’nde son sekize kalma şansını son maça taşıyan Galatasaray, gard pozisyonuna ekleme yaptı. Şubat ayı sonunda Jonah Radebaugh ile yollarını ayıran ardından genç isimlerden Karahan Tuan Efeoğlu ile anlaşan Galatasaray son olarak bu sezona Yeni Zelanda’da başlayan Parker Jackson-Cartwright’ı kadrosuna kattı. Oyuncu geçen sezon ocak ayında Beşiktaş’la anlaşmış ve Süper Lig’de 14 maçta 17.9 sayı, 7.7 asist ve 4 ribaunt ve 2.2 top çalma ortalamalarıyla oynamıştı. Son olarak 2023 yazında New Zaeland Breakers ile sözleşme imzalayan basketbolcu, NBL’de bu sezon çıktığı 30 maçta 20.6 sayı ve 5.8 asist, 2.8 ribaunt ve 1.9 top çalma ortalamalarıyla yükselen form grafiğini sürdürdü.

Boston Celtics, play-off’ları garantileyen ilk takım oldu

NBA’de Boston Celtics, sahasında Phoenix Suns’ı 127-112 yenerek play-off’lara kalmayı garantiledi. Doğu Konferansı lideri Celtics, Jaylen Brown’ın 37 sayı, 5 ribaunt, 3 asistle ön plana çıktığı mücadelede Suns’ı mağlup ederek 52. galibiyetini aldı ve play-off’ları garantileyen ilk takım oldu. Celtics’te Jayson Tatum 26 ve Al Horford 24 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Sezonun 28. mağlubiyetini yaşayan Suns’ta Devin Booker 23, Bradley Beal 22, Kevin Durant ve Grayson Allen 20’şer sayıyla oynadı.

Los Angeles Clippers, milli basketbolcu Onuralp Bitim’in forma giydiği Chicago Bulls’u 126-111 yendi. Bu sezon 42. galibiyetini alan Batı Konferansı 4’üncüsü Clippers’ta Paul George 28, Kawhi Leonard 27, Norman Powell 18 ve Bones Hyland 17 sayı üretti. Bulls’ta DeMar DeRozan’ın 21, Nikola Vucevic’in 19 ve Alex Caruso’nun 17 sayısı, sezonun 35. mağlubiyetini engelleyemedi. Onuralp Bitim ise yaklaşık 17 dakika süre aldığı mücadeleyi 2 sayı, 2 asistle tamamladı. NBA’de alınan diğer sonuçlar şöyle…

Milwaukee Bucks-Philadelphia 76ers: 114-105

Houston Rockets-Washington Wizards: 135-119

Chicago Bulls-Los Angeles Clippers: 111-126

Portland Trail Blazers-New York Knicks: 93-105

Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks: 126-119

Voleybolda Efeler Ligi ve Sultanlar Ligi’nde play-off tarihleri belli oldu

Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Efeler Ligi play-off 1-4 serisinde 1. maç 2 Nisan, 2. maç 5 Nisan, muhtemel 3. maç 8 Nisan’da yapılacak. Play-off final serisi ise 1. maç 11 Nisan, 2. maç 14 Nisan, 3. maç 17 Nisan’da, muhtemel 4. maç 20 Nisan’da, muhtemel 5. maç ise 23 Nisan’da oynanacak.
Sultanlar Ligi play-off 1-4 serisinde ise 1. maç 1 Nisan, 2. maç 4 Nisan, muhtemel 3. maç 6 Nisan’da. Play-off final serisi ise 1. maç 9 Nisan, 2. maç 13 Nisan, 3. maç 15 Nisan, muhtemel 4. maç 18 Nisan, muhtemel 5. maç 21 Nisan’da yapılacak.

Kocaelispor kan kaybetmeye devam ediyor

Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren ekiplerden Kocaelispor’a teknik direktör değişikliği de yaramadı. Marmara ekibi Ankara’da konuk olduğu Gençlerbirliği’ne 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın öne çıkan ismi Melih Bostan’dı. Melih Bostan iki gole de imza attı. Bu mağlubiyetle beraber Kocaelispor’un galibiyet hasreti altı maça çıktı. Takım 45 puanla üçüncü sırada kaldı. Gençlerbirliği üst üste ikinci kez kazanarak puanını 40’a getirdi ve dokuzuncu sıradaki yerini koruyup play-off potasına takibini sürdürdü.

Kadın futbolunda İspanya ‘1’, Türkiye 62. sırada

Son Dünya Kupası’nın sahibi İspanya birinci sıradaki yerini korudu.

Futbolda İspanya, FIFA kadınlar dünya sıralamasında zirvedeki yerini korudu. FIFA’dan yapılan açıklamaya göre, güncellenen sıralamada lider İspanya’nın en yakın rakibi konumuna yükselen İngiltere 4. sıradan 2. sıraya çıktı. Fransa ise UEFA Uluslar Ligi finalinde İspanya’ya yenilmesine rağmen ilk üçte yer almayı sürdürüyor. Sıralamada ABD 4, bir basamak yükselen Almanya ise 5. sırada bulunuyor. A Milli Kadın Futbol Takımı ise FIFA kadınlar dünya sıralamasında 1 basamak yükselerek 62. sırada yer aldı.

Türkiye, Angola önünde şov yaptı

Milli takım, hazırlık maçında Angola önünde rahat bir galibiyet aldı.

Ankara THF Cemal Kütahya Kamp Eğitim Merkezi’nde Avrupa Şampiyonası Elemeleri hazırlıklarını sürdüren A Milli Erkek Hentbol Takımı, bu kapsamda Angola ile hazırlık maçı yaptı. Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk yarısını 21-13 önde kapatan Türkiye, karşılaşmayı da 43-22 kazandı. Başantrenör Daniel Gordo Rios yönetiminde Avrupa Şampiyonası Elemeleri için hazırlıklarını sürdüren milli takım, Angola ile bir hazırlık maçı daha yapacak. Karşılaşma sporseverler tarafından ücretsiz izlenebilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.