Fenerbahçe Vargas olmadan da lider!

Sultanlar Ligi erteleme maçında Fenerbahçe evinde Eczacıbaşı'nı 3-2 mağlup etti. Melissa Vargas'ın forma giymediği maçla beraber Sarı Melekler normal sezonu lider bitirdi, Şampiyonlar Ligi biletini cebine koydu.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Sultanlar Ligi'nde normal sezonu lider tamamladı.

Sultanlar Ligi’nde normal sezon oynanan iki erteleme maçıyla kapandı. Günün ilk karşılaşmasında VakıfBank 2-1 geriden gelerek Nilüfer Belediyespor’u 3-2 yendi. Ancak rakibi karşısında iki set veren Vakıf bir puan bırakmış oldu ve daha Fenerbahçe-Eczacıbaşı maçı başlamadan liderlik şansını kaybetti. Böyle olunca da Burhan Felek’te Fenerbahçe ev sahipliğinde kazananın lider olacağı bir final maçı oynandı.

Karşılaşmada Fenerbahçe’nin yıldızı Melissa Vargas forma giymedi. Çünkü 15. haftanın erteleme maçı olan bu karşılaşma normalde ocak ayında oynanacaktı. O dönem kadroda olmayan Vargas bu maçta da takımına sahada destek olamadı.

Eczacıbaşı ilk sette rakibinin etkisi hücum performansından istifade ederek 25-19 üstünlük sağladı, 1-0 öne geçti. Ancak Fenerbahçe ikinci sette iyi reaksiyon verdi, 25-22 ile durumu eşitledi. Üçüncü set büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı servis serilerinden birbirlerine karşı seri yakalayan ekiplerden Fenerbahçe üstün çıktı ve 25-21’le öne geçti. Ancak Kanarya aynı servis başarısını dördüncü sete taşıyamadı. Dört kez fileye takılan Sarı Melekler bu hataları değerlendiren Eczacıbaşı’na karşı seti 25-19 kaybetti.

Halkbank ünvan korudu, Kupa Voley'de şampiyon olduHalkbank ünvan korudu, Kupa Voley’de şampiyon oldu

Sezon liderliği karar setine kaldı. Fenerbahçe adeta fırtına gibi girdiği beşinci sette saha değişimine 8-1 gibi dev bir üstünlük taşıdı. Eczacıbaşı bu andan itibaren oyunu dengelese de skorda rakibini bir türlü yakalayamadı ve 15-10’luk skor Fenerbahçe’ye 3-2’lik galibiyeti getirdi. Arina Fedorovtseva 27 sayıyla sarı-lacivertliler adına maçın yıldızı oldu. Tijana Boskovic’in 34 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Eczacı’da Hande’nin yedi sayıda kalması ve yüzde 19’la hücum edebilmiş olması dikkat çekti. Eczacıbaşı böylece mart ayında çıktığı altıncı büyük maçında beşinci mağlubiyetini aldı. Takım bu süreçte Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası’na yarı finalde veda ettikten sonra ligde de liderliği rakibi Fenerbahçe’ye kaptırdı.

Bu sonuçla Fenerbahçe normal sezonu lider bitirirken VakıfBank ikinci, Eczacıbaşı üçüncü, THY dördüncü oldu. Sarı-lacivertliler yarı final eşleşmesinde THY’nin rakibi olurken VakıfBank’ın ev sahibi avantajına sahip olacağı seride rakibi Eczacıbaşı. Bu arada Fenerbahçe ligi lider bitirerek gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi biletini cebine koydu. Sultanlar Ligi’nden Şampiyonlar Ligi’ne gidecek diğer takımlar play-off sıralamasına göre belirlenecek.

Televizyon reytinglerine Fenerbahçe ve Galatasaray damgası!Televizyon reytinglerine Fenerbahçe ve Galatasaray damgası!

Fenerbahçe-THY serisi maç programı:

  • 1. maç: 1 Nisan 17:00
  • 2. maç: 4 Nisan 17:00
  • 3. maç: 6 Nisan 14:00

VakıfBank-Eczacıbaşı serisi maç programı:

  • 1. maç: 1 Nisan 20:00
  • 2. maç: 4 Nisan 20:00
  • 3. maç: 6 Nisan 19:30

*Serilerde ilk maçlar THY ve Eczacıbaşı ev sahipliğinde, kalan maçlar Fenerbahçe ve VakıfBank ev sahipliğinde oynanacaktır.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.