Televizyon reytinglerine Fenerbahçe ve Galatasaray damgası!

TİAK tarafından açıklanan son 10 yılın en çok izlenen televizyon programları listesine futbol maçları damga vurdu. 20 programın bulunduğu listede 10 futbol maçı var, Fenerbahçe-Benfica karşılaması ise zirvede yer alıyor.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'ya veda ettiği maçlar, son 10 yılın en çok izlenen üç televizyon etkinliğinden ikisi oldu.

Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş. (TİAK), televizyon izleme davranışları özet verilerini açıkladı. 2013’ten itibaren televizyon ekranlarında en çok reyting getiren 20 yayının listelendiği tabloya futbol maçları damga vurdu. Benfica ve Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi yarı final maçı 21,87 net reytingle listenin ilk sırasında yer aldı. Söz konusu maçı sarı lacivertliler 1-0’ın rövanşında 3-1 kaybederek turnuvaya veda etmişti. Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nden listeye giren diğer bir mücadelesiyse Lazio karşılaşması oldu. Kanarya çeyrek final karşılaşmasını 2-0 kazanmayı başarmıştı.

Fenerbahçe’nin Beşiktaş deplasmanında oynadığı iki Türkiye Kupası maçı da listeye girdi. Listede altıncı sırada yer alan 2017’deki maçı Fenerbahçe Robin Van Persie’nin golüyle 1-0 kazanmış ve Kara Kartal’ı elemişti. Bir yıl sonra yine kupadaki Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması en çok izlenen 11’inci program oldu. Söz konusu karşılaşma 2-2 berabere sonuçlanmıştı. Kadıköy’de rövanş maçı Şenol Güneş’in kafasına gelen cisimden sonra Beşiktaş’ın sahadan çekilmesiyle yarım kaldı. Kartal daha sonra maçın kaldığı yerden devam etmesi kararına tepki göstererek sahaya çıkmadı ve hükmen yenik sayıldı.

Fenerbahçe’nin yine Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile 2016’da yaptığı final karşılaşması sarı lacivertlilerin listeye son giren maçı oldu. Lucas Podolski’nin golüyle Cim Bom kupayı 1-0’lık skorla müzeye götürmüştü. Fenerbahçe gibi Galatasaray’ın da listede bu karşılaşma dışında dört maçı bulunuyor.

TİAK’ın yayınladığı son 10 yılın en çok izlenen televizyon programları listesi.

Galatasaray ve Real Madrid’in karşılaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşması 21,02 net reytingle üçüncü sırada yer alarak sarı-kırmızılıların en çok izlenen maçı oldu. Bu maçta Eboue, Sneijder ve Drogba’nın attığı gollerle skoru 3-1’e getiren Galatasaray tur için umutlanmış, yine Didier Drogba’nın filelerle buluşup ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmayan vuruşu sonrası kırılan Galatasaray son dakikalarda Cristiano Ronaldo’dan gelen gole engel olamayınca eflatun-beyazlıları 3-2 yenmesine rağmen turnuvadan elenmişti.

Galatasaray’ın bir sonraki en çok izlenen maçı ise yine 2013’te yürüttüğü Şampiyonlar Ligi serüvenindeki son 16 rövanş maçı oldu. İstanbul’da 1-1 berabere kaldığı Schalke maçının rövanşı için Gelsenkirchen’de sahne alan sarı-kırmızılılar 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz’ın golleriyle 2-1 öne geçmiş, Michel Bastos’un golüyle eşitliği yakalayan Schalke’ye cevap ise Umut Bulut’un attığı son saniye golüyle gelmişti. Bu golle maçı 3-2 kazanan Galatasaray, turu da kazanıp Şampiyonlar Ligi’ndeki son çeyrek finaline yükselmişti.

Galatasaray’ın listeye soktuğu diğer maçlar ise Şampiyonlar Ligi gruplarında oynandı. Cim-bom, dokuzuncu sırada yer alan maçında Manchester United’ı Ali Sami Yen’de 1-0 yenerken, bir yıl sonraki Avrupa serüveninin açılış maçında Real Madrid’e 6-1 kaybetmişti.

Listede Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın oynadığı karşılaşmalar hariç girebilen tek maç iste A Milli Takım’ın İzlanda’ya 2-1 kaybettiği EURO 2020 eleme grubu mücadelesi oldu. Ay-yıldızlıların maçı listeye sekizinci sıradan girerken 19,25 net reyting almayı başardı. Listenin kalan 10 boşluğunu 2018 ve yayınlanan, yani Türk takımlarının Avrupa’da oynadığı maçların şifreli ekranlarda yayınlandığı yıllar sonrası ekrana gelen dizilerden oluştu.

Olympiakos Sportif Direktörü Darko Kovacevic: Türkiye'de güvenlik endişemiz yokOlympiakos Sportif Direktörü Darko Kovacevic: Türkiye’de güvenlik endişemiz yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.