Miami Heat süpürgeyi çıkardı

NBA’de Miami Heat, Doğu Konferansı play-off serisi 3. maçında evinde ağırladığı Boston Celtics’i 128-102 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Heat, dördüncü maçı kazanması halinde rakibini süpürerek NBA finaline gidecek.

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Heat, 3'te 3 yaptı ve Celtics'i elemenin eşiğine geldi.

Miami Heat, NBA tarihinde ikinci kez 8. sıradan play-offa giren bir takımın final serisine yükselme başarısını bize izletmeye yakın. Son olarak Boston Celtics’i evinde 128-102 gibi şaşaalı bir skorla geçen Jimmy Butler önderliğindeki ekipte süpürgeler çıktı. Tarihte 3-0’dan dönüp seri kazanan tek bir takım dahi bulunmuyor. Bu bilginin bize işaret ettiği şey finalin adının Denver Nuggets – Miami Heat şeklinde olacağı yönünde.

Wembanyama’nın ödülü Gobert’denWembanyama’nın ödülü Gobert’den

Maça daha iyi başlayan Heat ilk çeyreği 30-22 önde kapadı. İlk yarı sonuna dek farkı daha da açan ev sahibi soyunma odasına 61-46 ile döndü. Vücut dili hiç iyi görünmeyen Boston, kararlı bir devre arası dönüşüne imza atamadı. Miami’nin istikrarlı hücum performansı sürdü ve üç çeyrek 93-63 gibi sansasyonel bir farkla geçildi. Heat, rölantiye aldığı son çeyrekte rakibinden 39 sayı yememiş olsa belki de daha vahim bir görüntü ortaya çıkabilirdi. Karşılaşma 128-102 bitti.

Fenerbahçe play-off'a kazanarak gidiyorFenerbahçe play-off’a kazanarak gidiyor

Gabe Vincent 29 sayıyla yıldızlaştı. Jimmy Butler 16 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle oynadı. Duncan Robinson kenardan gelerek 22 sayıyla mücadele etti. Boston Celtics’te yıldız oyunculardan Jayson Tatum 14, Jaylen Brown 12 sayıyla oynayabildi. Maç sonunda yayıncı kuruluşla röportaj yapan Vincent, “Boston Celtics çok iyi bir takım. Pes edeceklerini asla düşünmüyorum” derken yorumcu Charles Barkley, “Açıkça görülüyor ki bugünkü maçı izlememişsin. Git ve maç kasetini izle” diye cevap vererek adeta Boston’ın halini özetledi.

Seride dördüncü maç salıyı çarşambaya bağlayan gece 03.30’da oynanacak.

Tarihi başarıya doğru

Miami, tarihi bir play-off serüvenini, daha önce yalnızca bir kez başarılabilmiş bir şeyle süslemenin eşiğine geldi. 1999’da New York Knicks, o güne kadar başarılmamış olana imza attı ve 8. sıradan girdiği play-off potasından finale kadar yürüdü. Knicks finalde San Antonio Spurs’e kaybetti. Bu sezon Batı cephesinde bu açıdan herhangi bir sürpriz görünmezken Miami Doğu’da tüm dengeleri bozarak geliyor. Önce Doğu lideri Milwaukee Bucks’ı 5 maçta geçen Miami yarı finalde New York Knicks’i 4-2 alt etmişti. Miami, Celtics serisini de rakibi için dönülmez noktaya getirmiş gibi gözüküyor.

Kadınlar geliyorKadınlar geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.