Wembanyama’nın ödülü Gobert’den

Süper yıldız adayı Victor Wembanyama, Fransa Ligi LNB’de En Değerli Oyuncu seçildi. Genç yıldıza ödülünü NBA’de Minnesota Timberwolves forması giyen uzun Rudy Gobert verdi.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fransa'nın en değerlisi ödülünü Gobert'den aldı.

Victor Wembanyama, Avrupa basketbolunun gündeminde yer etmeye devam ediyor. Genç yıldız ülkesi ligi LNB’de sezonun En Değerli Oyuncusu seçildi. Wemby, sezonu 21.6 sayı ve 10.4 ribaunt ortalamalarıyla tamamlamış, Vincent Collet yönetimindeki takım Metropolitans normal sezonu ikinci bitirmişti. Victor aynı zamanda, en iyi blokçu, en iyi skorer, en iyi savunmacı ve en iyi genç oyuncu ödüllerine de ambargo koydu. Wemby, lig tarihinin en genç MVP’si olarak da tarihe geçti.

Kavgadan şampiyonluğa.... Avrupa'nın en büyüğü Real MadridKavgadan şampiyonluğa…. Avrupa’nın en büyüğü Real Madrid

İşte bu tarihi performansın üzerine hak edilen ödülü de Fransız basketbolu adına özel bir isim Rudy Gobert verdi. NBA’de Minnesota Timberwolves formasını terleten All-Star uzun, Metropolitans’ın Cholet’yi konuk ettiği play-off serisi ilk maçı öncesinde Wemby’ye ödülünü takdim etti. Wemby, söz konusu maçı 22 sayı, 10 ribaunt ve 5 asistle tamamlayarak takımının 93-80’lik galibiyetinde büyük rol oynadı.

Akıl hocaları belli

Geçtiğimiz günlerde San Antonio Spurs’ün bu seneki Draft’ta birinci sırayı almasının belli olmasıyla birlikte Wembanyama’nın takımı da gayri resmi olarak belli olmuştu. Wemby’ye San Antonio’da kimlerin mentorluk yapacağı belli oldu. Kulübün en şaşaalı zamanlarına imza atan üç büyük efsane Tim Duncan, Manu Ginobili ve Tony Parker Victor’a akıl hocalığı yapacak.

Basketbol Gençler Ligi’nde Fenerbahçe ve Anadolu Efes güldüBasketbol Gençler Ligi’nde Fenerbahçe ve Anadolu Efes güldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.